Hoppa till sidans innehåll

Båtdop och fina utmärkelser på årsmötet

03 APR 2011 00:00
  • Skapad: 03 APR 2011 00:00

Den 23 mars genomfördes Hammarby IF:s årsmöte med Claes Friström vid  ordförandeklubban. Mötet präglades av god stämning med ett starkt ekonomiskt år bakom oss och nytt tak över huvudet. Dessutom utdelades inte mindre än tre av SR:s förtjänsttecken och en av SR:s guldåra:

Mats Ek har under totalt 28 år suttit i styrelsen och är sedan år 2000 klubbens stabila kassör. Utöver detta har han under flera decennier dokumenterat klubbens besättningar i bild, och många av dessa pryder klubblokalens väggar.
Mats har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band.

Claës Friström, som under flera år har varit styrelsens sekreterare, har konstruerat och programmerat RoddRes, ett program för att administrera roddregattor. Programmet används nu för tionde året på regattor i Farsta, Råda, Hjelmsjön, Ryrsjön och Åhus. Flera av er har även träffat på Classe på Svearodden,  en inomhusregatta där han är en av organisatörerna.
Claës har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band. 

arsmote2011

Bengt Lindström är vår ordförande och har varit så i tio år. Sedan 1996 har han varit fastighetsansvarig med ansvar för bland annat uthyrning av festlokalen. Det är få helger en Hammarbyroddare kan komma till klubbhuset utan att Benke redan är på plats.
Bengt har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band.

Tomas Ericsson har tilldelats Svenska Roddförbundets Guldåra. Tomas har under flera år varit materielförvaltare och tränare, speciellt inom juniorverksamheten på 2000-talet. Sedan 2005 har han hjälpt till att, inte minst mentalt, coachat flera av klubbens besättningar. Tomas har vintertid lagt åtskilliga timmar på att renovera klubbens träbåtar. Han driver även framgångsrikt Hammarbys deltagande i inriggartävlingar som Distansen.

Anneli Jedenmalm tilldelades ”Årets slitvarg” för flest avverkade kilometer. 

arsmote201122010 var året då föreningen återigen efter 40 år införskaffade en ny åtta. Den nya åttan är av märket Stämpfli precis som dess föregångare ”Bajen” men är byggd i kolfiber och har vingriggar något som gör att den klarar Årstavikens gropiga sjö galant. Båten är ett demoexemplar som byggdes 2009 och den har endast använts ett fåtal gånger. Nya åttan döptes till A R Schöntal i samband med årsmötet. Axel Robert Schöntal är Hammarby IF:s förste hedersledamot och anses ha varit initiativtagare till grundandet av Hammarby Roddförening 1889. Följande text och bild är hämtad från http://www.hifhistoria.se/:

”Varje dag begås miljontals små och stora handlingar runt om oss. De flesta rätt betydelselösa. Idén till bildandet av en roddförening på Södermalm 1889 är en av de ganska små handlingar som fått inflytande över tusentals människor i långt över 100 år. Det är tveksamt om ingenjör Axel Robert Schöntal, verkmästare boende på Barnängstvärgatan 1, förstod vad han satte igång när han tog initiativet till Hammarby Roddförening den 10 april 1889. Att det sällskap, som i organiserad form flöt fram på Hammarby Sjö, skulle förändras och utvecklas till en idrottsförening som i framtiden skulle dominera och leda många sporter i framtiden, och bli älskat långt utanför Södermalms gränser.”
/Anders Selander och Malin Bergner

Skribent: Anders Selander och Malin Bergner
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Anders Haulin, Vapengatan 20
12652 Hägersten

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link