Hoppa till sidans innehåll

En reflektion över ett lyckat misslyckande

18 SEP 2013 00:00
  • Skapad: 18 SEP 2013 00:00

There's a first time for everything. Så även för roddtävlande. Jönköpingsregattan var min första singeltävling och min första (och gärna sista) erfarenhet av tävlingssim. Med en fjärdedel av loppet kvar fastnade åran för djupt, båten tippade för mycket, o plötsligt plaskade jag i vattnet. Efter ett misslyckat försök och god hjälp av följebåten var jag strax på plats och rodde så småningom i mål med ett antal liter Munksjövatten skvalpande över fötterna.

På pappret, ett misslyckat lopp. Det var väl inte helt oväntat, då jag bara hade en veckas singelträning i kroppen, och vattnet var stökigt. Men så kommer det förunderliga med att vara del av ett lag in i bilden, ett lag där det är viktigare att vilja delta och ha roligt än att prestera bäst - eller snarare, det är just genom att få prova sig fram och ha roligt som man blir bättre. Det enda kravet, om man kan uttrycka det så, var att komma till start och ta mig till mål. Då var jag helt enkelt tvungen att avsluta tävlingen, och kom i mål med en mycket belåten känsla av att ha lyckats. Lite absurt lycklig.

Det finns annat att minnas efter regattan, till exempel hur det är att ro dubbel med Lisa för första gången och veta att hon kommer vara lika positiv hur än loppet går (som tur är, för det kunde gått bättre); William som var vid gott mod trots en axel som gick ur led precis vid starten; hur roligt det var att se hur det växer i Jönköpingsklubben där jag rodde för några år sedan; att man kan bränna sig även så sent på säsongen; att om man inte tränar under veckorna innan en tävling så blir det inte optimal rodd... Men det som jag kommer minnas mest är hur fantastiskt det är att ro i ett sammanhang där det faktiskt är viktigare att försöka än att höja statistiken - fast jag ska nog träna mer innan nästa singellopp!

/Anna Svensson

Skribent: Anna Svensson
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Anders Haulin, Vapengatan 20
12652 Hägersten

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link