Hoppa till sidans innehåll

Lennart Nymans pris till roddledare

26 MAJ 2021 13:14
Lennart Nymans pris har år 2020 tilldelats Hammarby Rodds Michael Helmer. Priset delas ut av Hammarby IF till en ledare i en Hammarbyförening som har gjort värdefulla insatser under året.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 13:14

Vid Hammarby IF Alliansförenings årsmöte igår låg en hel del fokus på rodden. Roddföreningen är med sina 250 medlemmar bara en liten del av stora Hammarby IF som har ca 25 000 medlemmar, men rodden har av tradition en stark roll i föreningen, bland annat eftersom det var med rodd allting började.
 
Mötet inleddes med att Lennart Nymans pris delades ut. Priset, som utöver äran även innefattar en check på 15.000:-, delas ut till minne av Sveriges första förbundskapten i fotboll, tillika Hammarby IF:s ordförande under 25 års tid. Priset delas ut till en ledare i en Hammarbyförening som har gjort värdefulla insatser under året. För år 2020 delade alliansföreningens ordförande Henrik Appelqvist ut priset till Michael Helmer från Hammarby Rodd. Detta med följande motivering från rodden:
 
”Michael har sedan han gick med i Hammarby Rodd gradvis tagit ett allt större ansvar och är nu djupt involverad i alla delar av verksamheten, men specifikt är han idag centralgestalten i vår idrottsliga verksamhet. Michael planerar, leder och utvärderar vår samlade idrottsliga verksamhet på ett föredömligt sätt. Inte nog med att han själv som huvudtränare och roddchef coachar medlemmar på alla nivåer, han hjälper även till att utveckla nya ledare i föreningen samtidigt som han själv deltar som aktiv roddare/spelande tränare i vår herråtta.
 
Bland prestationerna bara det senaste året kan nämnas att Michael driver en kulturförändring i föreningen i syfte att öka delaktigheten och träningsglädjen, samt inte minst att han coachat fram aktiva till segrar i såväl SM, EM som VM i roddmaskin! 
 
Vi ser att Michael bidrar minst lika mycket till breddverksamheten i vår förening som till elitverksamheten. Därtill har han varit, och är fortfarande, en av nyckelpersonerna bakom Hammarby Rodds tillväxt de senaste åren.
 
Michael är en av våra mest värdefulla föreningsledare som vi vill lyfta och motivera på alla sätt, och vi anser att han är en värdig och lämplig mottagare av Lennart Nymans pris.”
  
Vid mötet avtackades även Bengt Lindström efter 13 år som styrelseledamot i alliansföreningen. Bengt har under många år varit engagerad i Hammarby Rodd och har där fortfarande en roll som styrelseledamot och ansvarig för vår festlokal.
 
Den stora diskussionspunkten under mötet handlade om historia, då en debatt om startår för Hammarby IF är i full gång. Hammarby Roddförening grundades den 10 april 1889 och omvandlades sedan under något oklara former till Hammarby Idrottsförening 1897. Det senare årtalet finns i nuläget inskrivet i alliansföreningens stadgar som grundandedatum, medan rodden alltid har angivit 1889 som födelseår. En gedigen idrottshistorisk utredning har gjorts och kommer nu att delges alla Hammarbyföreningar som efter eget ställningstagande kommer att få rösta om födelseår vid årsmötet 2022.
 
Vill du veta mer kommer rapporten i sin helhet snart att publiceras på hammarby-if.se. Dessutom finns ett outsinligt föreningsarkiv på hifhistoria.se.
Skribent: Anders Joelsson
E-post: Adressen Gömd
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link