Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Persson

Nya träningstider

22 APR 2015 21:40
Inomhussäsongen är nu officiellt slut, och träningspassen sker från och med nu på vattnet.
  • Skapad: 22 APR 2015 21:40

Nu när vattentemperaturen börjar stiga drar vi igång med öppen träning på vattnet igen.

Följande gemensamma träningstider gäller i Hammarby under våren 2015:

  Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Seniorer 18:00   18:00     09:00  
Erfarna juniorer 18:00   18:00     09:00  
Alla juniorer   18:00       10:00  


Alla aktiva medlemmar är välkomna varje gång båthuset är öppet, men för att underlätta att sätta ihop besättningar och för att alla ska få ut mesta möjliga av sin träning, oavsett om det är att ha en trevlig tur på vattnet med andra roddare eller ett snabbt hårt träningspass som förberedelse inför SM, är träningstiderna ovan en riktlinje - försök prioritera de tiderna.

Utöver tiderna ovan sker det någon form av träning nästan varje dag, tid och form för dessa pass bestäms ofta i anslutning till de öppna träningarna.

Trafikregler
I takt med att vi blir fler roddare på vattnet, samt att fritidsbåtarna snart sjösätts, blir det allt viktigare att hålla koll på trafikreglerna. Generellt gäller högertrafik på Årstaviken. Det innebär att när du ror bort från klubben ska du vara närmast Södermalmssidan, när du ror hemåt är det nära stranden mot Årstaskogen som gäller. Undvik i möjligaste mån att ro mitt i farleden. Även om man anser att en fritidsbåt kanske har väjningsplikt så är det dumt att chansa. 14 kilo roddbåt är inte mycket att sätta emot 1000 kg daycruiser. Gå därför aldrig in framför en fritidsbåt, gå akter om istället.


Båtar
Vi har många nya båtar och åror i föreningen. Inom kort kommer en ny lista på båtar att anslås på båthusporten. Listan visar klassindelning för båtarna och vilka åror som hör till. Välj båt efter din vikt och erfarenhet. Är du osäker - var inte rädd att fråga!

Skribent: Roddchefen
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Anders Haulin, Vapengatan 20
12652 Hägersten

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link