Hoppa till sidans innehåll

Syskonen Johansson har testat OS-banan i London

08 AUG 2011 00:00
  • Skapad: 08 AUG 2011 00:00

24-30 juni åkte jag (Gustav) och Maia till England med två mål, att förbättra vår engelska och vår rodd. Vi åkte på ett internationellt roddläger för ungdomar i åldern 12-18 år. Kursen hette: Eton Rowing Courses. Sjön vi rodde på var Dorney Lake och det är den sjö som kommer att användas vid OS i London 2012, alltså var det roddvatten i världsklass. Men det var inte bara vattnet som var mycket bra…

Tränarutbudet var av god kvalitet och det var både Eton Colleges roddtränare och inhyrda tränare från andra delar av England. Detta toppades av Alison Mowbray och Toby Garbett, båda två olympier vid OS 2004 och medaljörer vid VM och OS. Givetvis visste de vad de snackade om.

Eftersom lägret var internationellt var det inte bara engelsmän på lägret utan också folk från USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Italien och Skottland. Detta gjorde att vi fick ett utbyte inte bara av rodd utan också vänskap som vi kommer att ha glädje av länge. Jag och Maia säger tack till Eton Rowing Courses för kombinationen av en veckas rodd i världsklass och möjligheten att träffa andra killar och tjejer i vår ålder som håller på med rodd.

 

Gustav och Maia Johansson

Skribent: Gustav och Maia
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link