Hoppa till sidans innehåll

All vår början...

15 JAN 2007 00:00
  • Skapad: 15 JAN 2007 00:00

Vem hade kunnat tro att det skulle vara så himla svårt?

"Jag visste inte man kunde ro på mer än ett sätt", säger sambon retsamt varje gång jag kommer hem och beklagar mig över korta årtag, flaggningar, krabbningar, otakt och allmänt vingel.

Det senaste året har varit en nyttig lektion i ödmjukhet för mig och en prövning i tålamod för CH, Julien, Tomas och alla andra som försöker göra mig till en habil roddare. Deras ansiktsuttryck har pendlat från road fascination till stum förvåning, ren förskräckelse och till slut bara stor trötthet. Förtvivlat sitter jag där i båtskrället och försöker komma ihåg att ta det lugnt på slejden, skevra om i god tid och slappna av i underarmarna. Efter ett par drag har jag blandat ihop alltihop och tar det lugnt med skevringen, slappnar av i årtagen och far som en pistong på slejden med en rejäl underarmskramp.

Vem som helst hade gett upp för länge sedan. Det hade jag också gjort om det inte hade varit för att det är så fruktansvärt kul! Stelfrusna fingrar, blodiga knogar, snorig näsa och konstant träningsvärk gör mig ingenting. Bara jag får komma ner till klubben och ro lite, hänga lite, fika lite och nördprata lite om allt från teknik till träningsmetoder.

Jag har helt enkelt blivit föreningsfrälst.

Hade någon frågat mig för ett år sedan hade jag varit övertygad om att Föreningssverige var på väg mot sin undergång. Det finns inte längre någon som är beredd att osjälviskt ställa upp för en gemensam sak. Trodde jag.

Men varenda vecka träffar jag roddare som offrar sin egen träningstid för att hjälpa mig och andra rookies. Hela hösten hamrade, spikade och målade frivilliga på gymmet för att vi ska ha en schyst träningslokal.

Sånt kan göra vilken syniker som helst roddreligiös.

Så jag stretar på och hoppas att Hammarby Rodd kommer att göra det samma - under lång tid framöver. Och för dem som undrar så kan man visst ro på mer än ett sätt: Rätt sätt och så mitt sätt.

Skribent: Eva Buskas
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link