Hoppa till sidans innehåll

Internationellt guld till Hammarbys damer!

11 OKT 2011 00:00
  • Skapad: 11 OKT 2011 00:00

Den 1 oktober gick Moordregatta av stapeln i Tilburg, södra Holland. På plats att representera Hammarby Rodd var Malin Bergner, Andrea Fiene, Lisa Backman och Helena Ottosson med en scullerfyra med styrman. Den svenska besättningen var omnämnd i lokaltidningen redan veckan innan loppet, och nervositeten steg ju mer tävlingen närmade sig. Väl på plats var förutsättningarna fantastiska, strålande sol och högsommarvärme, spegelblank kanal, en styrman med lokalkännedom och en lånad båt med namnet Dominator!

Ca 120 båtar i olika klasser deltog i regattan över tre heat. Hammarbys damer startade i heat 2, i en slags jaktstart i den smala kanalen. Vi tog oss snabbt förbi framförvarande båt och lyckades med stark och välbalanserad rodd passera ytterligare två båtar under det 6,5 km långa loppet. Detta speglades i resultatlistan där Hammarbybåten gick upp i ledning inför tredje heatet.


Flera av deltagarna i heat 3 såg starka ut och spänningen steg i väntan på att resultatet skulle offentliggöras: Skulle det bli svensk seger eller ej? Inget resultat meddelades och priscermonin tog sin början. Ovetandes om slutresultatet hoppades besättningen på en möjlig medalj och känslorna pendlade vilt mellan hopp och förtvivlan. Efter vad som tycktes vara en evighet kom beskedet: Vinnare var Hammarby Rodd! Glädjen visste inga gränser och dagens stoltaste medaljörerna studsade fram för att ta emot Guldet!
Moordregatta 4x
Dominator Crew

 

Skribent: Helena Ottosson
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link