Hoppa till sidans innehåll

Nordiska mästerskapen 6-7 juni

11 JUN 2009 00:00
  • Skapad: 11 JUN 2009 00:00

Nordiska mästerskapen 6-7 juni (infört 2009-06-11)

Uppslutningen var god från såväl svenska, norska, danska och finska klubbar samt givetvis respektive länders landslag när de Nordiska mästerkapen i rodd avgjordes på Magelungen i Farsta. Hammarby var representerat med en 9 roddare stark trupp.

Först ut bland NM klasserna var 1x H där Hammarby representerades av Gustav Larsson och Anders Joelsson. Startfältet lovade även en strid mellan bland annat OS-roddarna Olaf Tufte och Lassi Karonen. 15 båtar kom till start av vilka 12 skulle få ro semifinal och finaler. Tyvärr kom Gustav, efter ännu ett bra lopp, in på en 13:e plats och fick inte tävla vidare i singeln. För Anders Joelsson blev det en 5:e plats, med enbart landslagsbåtar före sig i resultatlistan.

Näst på tur var Eva Buskas och Malin Bergner i 2x D. Efter att först ha säkrat en plats i semifinalen blev det en B-final för Dynamitduon. Efter ett imponerande lopp i B-finalen kom de i mål på en total 8:e plats i det 13 båtar starka startfältet, med bara 2 klubbåtar före. En stark insats från tjejerna som för varje tävling i år har närmat sig konkurrenterna.

Efter att dagens NM-klasser var avgjorda återstod tävlingar i Nordic Open. I 4- H ställde Hammarby upp med ett lag bestående av Gustav Larsson, Marcus Gustavsson, Markus Åberg samt Joakim Åberg. Laget, som gjorde sin andra tävling i båttypen, slutade på en 6:e plats.

Sist ut under lördagens tävlingar var Anneli Jedenmalm i 1x D Nybörjare. Hela loppet var mycket jämnt och skiftade ledare flera gånger. Först över mållinjen var dock Mölndal med Anneli bara sekunden bakom.

4- H, med samma besättning som på lördagen, inledde söndagens tävlingar för Hammarby. Då motståndet var fortsatt tufft blev det en 5:e plats för laget, med Uppsala som närmaste båt.

Därefter var det dags för 4x D där Anneli Jedenmalm, Lina Lindström, Eva Buskas och Malin Bergner tyvärr missade att ta sig till final, slagna med sex sekunder av Stockholms Roddförening.

Som avslutning på helgen avgjordes 1x D Nybörjare över 500m. Med startfältet oförändrat sedan lördagen var det upplagt för ytterligare ett jämnt lopp. Efter hård strid hela vägen blev det dock återigen en andraplats för Anneli, som var ynka 0,5 sekunder från att korsa mållinjen först.

Skribent: Anders Joelsson
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link