Hoppa till sidans innehåll

OS-medalj i Bajenhänder

02 JUL 2010 00:00
  • Skapad: 02 JUL 2010 00:00

Vissa lägger om tak, andra frotterar sig med OS-guldmedaljörer.
Under de senaste veckorna har Gustav och Anders rivit isolering inför takreparationerna. Mycket jobb återstår ännu. Kolla gärna med takteamet om det finns något du kan hjälpa till med. De har ett drygt jobb framför sig...
Medan takfix pågår vid Årstaviken rapporterar Malin från Craftsbury att hennes coach är en av OS-guldmedaljörerna från Los Angeles 1984 (för övrigt samma OS som Brad Alan Lewis håvade hem 2x-guldet i). Läs och njut:
"Och så har jag ju fått se och känna på en riktig OS-medalj. Från LA 1984. En av mina coacher, Carol Bower, satt med i guldbåten 8+ och hon berättade lite om detta igår:
Dels hur hon tänkte inför att hon var på OS... när hon såg någon ta guld i en annan sport var hon helt fascinerad och tänkte att "oh, they are really Gods. How can they do this..." Och hur hon aldrig tänkte så om sig själv och sitt eget lag för att man har varit med under processen från att man typ börjar vingla runt i en liten båt och inte fattar något alls till att man många många många små steg senare står inför deltagande i OS-final. Alla de där små stegen ser man inte när man utifrån tittar på någon annan, det enda man tänker är att det verkar helt omöjligt att nå dit.
Och så berättade hon hur hon när det var 30 drag kvar tänkte att "nej, jag tänker inte förlora det här nu, inte nu, inte här". Hon satt i OS-final i LA, typ 2 mil från där hon för ett antal år sedan hade börjat att ro och där hon hade växt upp. Sen tänkte hon att om hon bara gör lite mer, om hon sätter i åran bara en liten liten bit längre bak i isätt så skulle de kanske vinna. Vann gjorde de och det roliga var att fler i båten hade tänkt samma sak: om jag bara gör lite lite lite mer så vinner vi. Och 8 personer som gjorde lite, lite, lite mer under 30 drag gjorde att de till slut vann med typ en tredjedels båtlängd.
Oj, oj, oj, jag satt som fastgjuten och ville nästan börja gråta. Det var fantastiskt och väldigt stort att få ta del av detta!"

Skribent: Eva Buskas
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link