Hoppa till sidans innehåll

Ryrsjön 2005 från åskådarplats

15 MAJ 2005 00:00
  • Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:41

Från åskådarplats, en mestadels i sol badande strand i Västra Götaland kan jag berätta att helgen varit fylld av framgångar och medaljer för Hammarby.
Efter en sen ankomst på fredagen var alla ute och kände på vattnet i skymningen. Lördagen bjöd på sol och ömsom blåst emot och ömsom stilla vatten.
Sara Grönberg som rodde Scullerfyra, kombination med, HIF, SRF, Kungälv och MRK rodde in på andraplats efter Strömstad/Falkenberg.
Herman Hjorth tog sig till final i junior B klassen 1000m liksom Christian Dryden som debuterade som senior. I finalen låg Herman efter täten genom loppet men knappade in efter 750m och gick om tvåan straxt innan mål. Kungälvs roddare blev dock för svår.
Efter båtjustering av var det dags för Masters Dubbelsculler herrar där Tomas tog tredjeplatsen i en singel enligt någon märklig regel jag ännu ej lärt mig.
För Christian gick det också bra bägge dagarna, han var inte lika mycket efter som tvåan i damsingelfinalen var efter segrande Frida Svensson.
Anders ställde upp i tungviktsklassen bägge dagarna med hemligt resultat från lördagen. Anders lopp på söndagen gick dock bättre än lördagens kan avslöjas. En andraplats efter Lassi Karonen.
En överbliven plats i damsingel avgjorde att Sara tävlade på söndagen hon rodde in på en tredjeplats. Hermans tog sig lätt till final på söndagen. Finalen bjöd dock en smula tuffare motstånd än dagen innan. Det blev silver till slut med samma Kungälvare som etta.
Totalt blev skörden Tre silver, tre brons om jag räknar rätt.

/Torgny Hjorth

Anders Johansson
Anders Johansson.
Foto: Torgny Hjorth

Christian Dryden
Christian Dryden.
Foto: Torgny Hjorth

Herman Hjorth
Herman Hjorth.
Foto: Torgny Hjorth

Tomas Ericsson
Tomas Ericsson.
Foto: Torgny Hjorth

Pristagare Singel Damer
Pristagare Singel Damer.
Foto: Torgny Hjorth

Pristagare Singel Herrar Junior B
Pristagare Singel Herrar Junior B.
Foto: Torgny Hjorth

 

Skribent: Torgny Hjort
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link