Hoppa till sidans innehåll

Seger till Hammarby i serierodden!

12 AUG 2008 00:00
  • Skapad: 12 AUG 2008 00:00

De inbjudna tävlingsklasserna till 500-meters-regattan på Mageulungen var H2-, D2-, H2x, D2x, mix 4-, mix 4x, Mix8+. De inbjudna roddföreningarna var de tillhörande Stockholms och Svealands Roddistrikt.

Trots prognos om regn infann sig på tävlingen SRF, SPIF, UARS, vi själva och till och med solen. Av de möjliga tävlingsklasserna hade vi lyckats mönstra H2-, H2x, D2x, mix 4- och mix 4x efter tillfrågan av såväl nya som gamla medlemmar. I nybörjklassens singel ställde även Eva Buskas upp.

Roddchef Sara Grönberg hade efter förutsättningarna pusslat ihop några spännande lagkonstellationer. Deltagandet ledde till att vi kunde ställa upp i samtliga klasser i vilka det blev lopp.

Utöver tävlingsdeltagarna gjorde också Claes Friström en stark insats från Hammarby som agerade startdomare, följebåt och i övrigt expedierade tävlingen.

Loppen avgjordes mellan 1250 och 750 meters bojarna på banan, mitt framför båtplatsens publik. Vindarna varierande under dagen men solskenet och regnfriheten höll i sig. Loppen avlöpte, så vitt jag vet, utan större problem än någon omstart.

Den övergripande vinsten av tävlingen gick med en liten marginal till Hammarby över SRF, föjt av UARS och SPIF(Resultat).

Nedan följer korta berättelser inkomna från roddarna själva.

mix 4-
Av Anneli
Jag förstår inte riktigt taktiken för båtbesättning i Hammarby rodd. Det finns en del tokar som sätter in en nybörjare i en fyra us. När jag blev tillfrågad visste jag inte riktigt vad som väntade, men eftersom jag själv är lite tokig så ställde jag upp. Alltid kul att prova på något nytt tänkte jag och litade på att det skulle vara lätt eftersom de erfarna roddarna vågade sätta in en nybörjare som mig. Det visade sig att det var svårare än andra fyrmansbåtar: helt klart vingligare och så bamseåror. Det blev lite dramatik i starten eftersom startskottet gick innan vi hann rikta in kursen, så det blev omstart. Sedan kom vi iväg bra och jag var livrädd för att lyckas med att välta båten, men med flåset på max och krampaktigt tag om åran lyckades vi tillsammans komma tvåa och t o m slå en båt. Måste vara nybörjartur...

Besättning:  1 Sara Grönberg  

2 Anneli Jedenmalm

3 Carl-Henrik Laurell

4 Thomas Grabs

H2-
Av Anders Johansson
Dagens första lopp blev också dagens hårdaste. Hammarbys lag bestod av mig och C-H. För motståndet stod de alltid så unga Janne och Robban (SRF) och de hårdsatsande lättviktarna Petter och Axel (UARS). Vi själva hade satsat på att vila oss i form och inte rott 2- på de senaste två åren för att vara säkra på att vara i riktigt gott slag. Efter en något strulig start, där vi som väntat hamnade sist, gick vi på som galningar. Vid 300 meter passerade hade vi smitit förbi de andra och det kändes riktigt bra. SRF fick dock till en riktig kalasspurt i 45-takt och av bara farten smet även UARS förbi. Lite surt att få stryk på det sättet men trots allt ett riktigt bra lopp. Vi får fundera på om vi inte skall köra något träningspass inför nästa års serierodd.

D2x, Mix 4x, Nybörjar 1x
Av Eva Buskas
För det mesta brukar Hammarby harva runt i resultatlistornas bottenslam. Men serierodden är antingen starten på en ny era – eller beviset på att vi formtoppat ett par veckor för tidigt. I nybörjarsingeln var jag ensam tävlande och kunde därmed i lugnt majestät ro hem segern, men i dubbeln fick jag och Sara göra skäl för alla ballerinakexen för att hålla undan före Spif och SRF. Som gammal erfaren regattaförlorare har jag lärt mig att aldrig sluta ro när jag hör måltutan – eftersom den sannolikt inte tutar för mig. Så när Sara la årorna på vattenytan så fort måltutan gick fräste jag ilsket "Fortsätt RO!". Men tro det eller ej – det var för oss (och för kombinationsbåten Spif/Falkenberg som trillade in strax före oss). Av bara farten rev vi av ytterligare en seger tillsammans med team Joelsson och Johansson i mixscullerfyran innan vi åkte hem till Årstaviken med minst ett tjog medaljer i bagaget. Nu är det bara att vänta in SM!

Skribent: Carl Henrik Laurell
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link