Hoppa till sidans innehåll

Stor trupp med bajenroddare på både Ryrsjön och NM

19 JUL 2013 00:00
  • Uppdaterad: 13 NOV 2014 00:07

Ryrsjön 8-9:e Juni

Ryrsjön bjöd på strålande solsken och fint vatten. På söndagen kom ett tillfälligt åskväder där himlen öppnade sig vilket gjorde att det blev ett uppehåll mitt i tävlingen och några stackars roddare som hade oturen att vara på vattnet då blev genomblöta.

Hammarby rodd kom med en stor trupp om 23 roddare, varav 5 juniorer. Vi hade flera stycken roddare som gjorde tävlingsdebut för Hammarby rodd och även tävlade för första gången i en roddbåt. Exempelvis Malin W gick klubbens nybörjarkurs förra året och imponerade med att tävla i damåttan och coxa 4x+. Anna S, Hannah P, Saioa I, är alla nytillkomna till klubben men har tidigare rodderfarenhet och tävlade nu för första gången i Hammarbys roddräkt. Vidare tävlade flera av juniorerna för första gången på roddbana även om de tävlat i andra sammanhang tidigare. Tävlingsovanan till trots visade juniorerna att träningen börjar ge resultat. Jon S och Erik D gjorde en strålande debut tillsammans och tog silver i 2x juniorer C på lördagen och slog till med guld på söndagen. Paul W bemästrade singeln och rodde hem ett silver i juniorer C. På söndagen vann William T och Daniel G sitt heat i Master 2-. Anneli J, Saioa I, Lisa B, och Anna S blev överraskade och glada av att ro hem ett silver i Master 4x. Vidare vann Michael H sin B-final i senior singelklassen på lördagen. Malin B och Ida A fick äntligen sin nya båt levererad till tävlingen och fick genast göra tävlingsdebut i den. Ska bli spännande att se vilka resultat som kommer framöver i deras satsning mot master-VM när de har vant sig vid båten och gjort alla inställningar.

Det blev en glad och trevlig stämning med alla dessa nya och gamla roddare där många blev inspirerade att träna och tävla mer!

Resultat hittas på http://www.regatta84.se/
Fotoalbum från tävlingen finns här.
 
 

NM och Nordic Open 29-30:e Juni

Magelungen överraskade med att visa upp sig från sin bästa sista med stilla vatten och sol på himlen. Tävlingsledare var klubbens roddchef Anders Joelsson som tillsammans med andra hjälpande händer veckorna innan slet hårt med banan och arrangemanget för att vi skulle få bra förutsättningar. Båtplatsen kryllade av norska, finska, danska och svenska roddare. Det blev en härlig stämning kring bajenkaféet som Helena O hade ordnat och besöktes av många trevliga och sötsugna roddare däribland Lassi Karonen.  

Det var tufft motstånd i många av klasserna, men klubben beslutade att ställa upp i så många klasser som möjligt för att få bra träning inför SM. Både herr-och damåtta var återigen representerat, men tyvärr inga juniorer pga sommarlov.

Niklas S gjorde tävlingsdebut i singel. Tävlingsnerverna ställde till det lite för vissa, bl a Michael H som föll i vattnet redan vid bryggan innan sitt singellopp. Han rodde trots detta ett ok lopp där han rodde snabbare än lagkamraten Gustav F. Den senare låter hälsa att han är sugen på revansch.

Under Nordic Open på lördagen var det en tät kamp om tredjeplatsen i damer senior 4x där Uppsala tyvärr fick revansch från Ryrsjön på Hammarby med ca 3 sekunder. Hammarbybåten som kom på fjärde plats visade som tur var att träning lönar sig genom att slå den andra Hammarbybåten som hade färre rodd-km i bagaget. På söndagen inledde Anneli J med att ro sin bästa tid i singel damer lättvikt och kom därmed tvåa och slog två finskor på köpet. Senare var det dags för damåttan där Britta Pivac från Norrtälje ställde snällt upp med att hoppa in och stråka damåttan då Lisa B blivit sjuk. De kom tvåa och slog Uppsalas damåtta.
Resultat hittas på http://www.svearodd.se/
 

Fotoalbum från tävlingen finns här.

Skribent: Anneli
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link