Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsdebut på helgens Ryrsjöregatta

09 JUN 2014 00:00
  • Skapad: 09 JUN 2014 00:00

Om någon hade frågat oss för lite drygt sex veckor sedan om vi ville med och tävla på Ryrsjöregattan hade vi nog svarat: Vad är en regatta och hur gör man när man ror? Men nu med facit i hand och en avklarad nybörjarkurs, kändes det helt naturligt att svara ja på frågan om att åka på en solig regatta.

 
Som förstagångsdeltagare på en regatta kan det vara väldigt förvirrande; det händer ganska mycket på land med båtfix, det snackas mat och vätskeladdas för fullt. Samtidigt som det pratas startider, invägning och om vilka som ska sitta i vilken båt och när de olika besättningarna har möjlighet att gå ut på vattnet.
Då är de skönt att vara i en roddklubb som har en fantastisk gemenskap och samarbetesförmåga. Vi kände oss delaktiga i klubben på nolltid, även om vi inte har full koll på vad saker heter, hur allt går till eller i vilken ordning det ska göras. Men utan att vi visste ordet av satt vi i rätt båt, med rätt besättning och rodde upp till start. Vår tävlingsdebut bestod av två starter med damåttan och en varsin i dubbel. Våra egna prestationer behöver vi inte tala högt om, men något form av rekord vart det nog när 4 av 6 dubblar i Mastersklassen för damer var grön-vita, och det är alltid roligt att var med om rekord. :)
 
Under denna helg hann vi uppleva underbar gemenskap, en fenomenal hejarklack, fantastiska prestationer på vattnet och då i form av både SM-guld och Förbundsmästerskapsguld, trötta roddare som ger allt så de spyr men ändå ror vidare, euforin över att få äta en banana split efter ett lättviktslopp m.m. m.m.
 
Vi överlevde vår första regatta och kommer helt klart vara med på fler i framtiden med Hammarby om vi får chansen.  För det var faktiskt ingen av oss nybörjare som stod kvar på bryggan vid ”utkick” eller som försökte tjuvstarta. ;)
 
/ Katarina och Malin (två nybörjare som numera också kan kalla sig tävlingsroddare)
Gruppbild_Ryrsjon
Hammarby-truppen (Malin W, Anders S och Sara S saknas). Stående: Anneli, Adam, Daniel, Hanna, Anders J, Lisa, Saioa, Max, Petra, Katarina, Erik, Davide, Malin L. Sittande: Sebastian, Henrik, William, Jon, Benoît, Michael.

Skribent: Malin Langenfors och Katarina Alm
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Anders Haulin, Vapengatan 20
12652 Hägersten

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link