Hoppa till sidans innehåll

Världscupen i Belgrad

07 JUN 2022 09:58
26-28 maj hölls årets första världscup i Belgrad, Serbien, och Hammarbys Ahmet Rapi var uttagen att representera Sverige i singelsculler herrar lättvikt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2022 09:58

Tävlingarna började på fredagen med försöksheat och Ahmet lämnade ingenting åt slumpen. Han gick ut hårt i ledning och avvärjde sedan ett antal attacker bakifrån och gick i mål som segrare. Därmed kvalificerade han sig direkt till lördagens A-final.
 
Lördag och dags för A-final. Ahmet är en av favoriterna efter sitt starka försöksheat och World rowing sänder tävlingen live. Efter starten går spanjoren och polacken ut hårt och satsar allt på att chocka motståndet, men Ahmet och de andra har is i magen och efter 1000m är det Ahmet Rapi, Tibo Vyvey (Bel) och Rajko Hrvat (Slo) som slåss om de tre första platserna. Ahmet kämpar hårt men de andra två visar sig starkare för dagen och Ahmet vinner till slut brons.
 
Detta är Ahmets första internationella medalj och blott tredje världscupstävling. Vi är obeskrivligt stolta över Ahmets insatser och ser fram emot att följa Ahmets framfart på sommarens tävlingar.
Skribent: Michael Helmer
E-post: Adressen Gömd
Hyr festlokal
 
Vaccinerad
 
 
 

instagram.com/hammarbyrodd

Postadress:
Hammarby IF Roddförening - Rodd
Alexandra Börjesson, Sankt Göransgatan 153 lgh 1315
11217 Stockholm

Besöksadress:
Sundstabacken 12
12030 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link