Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Publicerad: 2022-12-31

Senast uppdaterad: 2024-05-27

Författare: Henrik Persson

Träning

I Hammarby Rodd har vi flera gemensamma träningstider varje vecka. På sommaren tränar vi på vattnet, både från klubbhuset vid Årstaviken och på roddbanan på Magelungen i Farsta. Vintertid kombinerar vi rodd (så länge det är möjligt) och löpning utomhus med styrka och roddmaskin i klubbens gym.

Om du har några frågor kan du mejla roddchefen på rodd@hammarbyrodd.se.

All träning utgår från klubbhuset. Nuvarande gemensamma träningstider för vattensäsongen 2024 är:

Senior & junior A/B


Mån

19:00 Rodd

Tis

18:00 Styrketräning - damer

Ons


Tors

19:00 Rodd

Fre


Lör

08:00 Rodd

SönBåtar
På båthusporten finns det en lista som visar klassindelning för våra båtar och vilka åror som hör till. Välj båt efter din vikt och erfarenhet. Är du osäker – var inte rädd att fråga!

Trafikregler
Generellt gäller högertrafik på Årstaviken. Det innebär att när du ror bort från klubben ska du vara närmast Södermalmssidan, när du ror hemåt är det nära stranden mot Årstaskogen som gäller. Undvik i möjligaste mån att ro mitt i farleden.

Observera att rodd i mörker generellt är förbjuden (läs regler för medlemskap). Undantag kan medges för toppsatsande roddare under förutsättning att båten har lanternor samt att god uppsikt hålls. Vid dålig sikt är det extra viktigt att tänka på att hela tiden hålla rätt sida av farleden.