Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2011

Namn: Säsongspremiär i Hammarbybacken Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 NOV 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Säsongspremiär i Hammarbybacken

Ingress:

Idag var det säsongspremiär för backträningen i Hammarbybacken. Medverkande var Lina, Malin, Helmer, Gustav, Tomas, Ove, Helena och William.

1 varv uppvärmning

4 varv fullt ös

1 varv nedvarvning

Förhoppningen är att träna på torsdagar kl 18.30 fram till dess att konstsnön läggs. Men det är rekommenderat att höra sig för innan, om huruvida det blir träning eller inte.Namn: Höstfest och byggveckan avslutad Länk till annan webbplats.

Publicerad: 29 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Höstfest och byggveckan avslutad

Ingress:

Höstfesten 22:a oktober med barinvigning

Höstfesten inleddes med arbete med grundläggningen vilket uppskattades av kärntruppen som har arbetat mest med detta. Att det helt plötsligt var ca 15 starka arbetsvilliga roddare som hjälpte till istället för 2-4 personer gav fart åt bygget. Det var riktigt kul att se. Energi inhämtades i form av ärtsoppa och en väntande varm bastu och därefter en tvårättersmiddag med hembakad äppelkaka. Efter middagen invigde Anders S högtidligt den nymålade bardisken genom att hålla ett litet tal och klippa det grönvita bandet.


/Klubbmästaren

Byggveckan avslutad (rapport från byggmäster Anders Selander 29:e oktober)


På tisdag eftermiddag fylldes tillslut formen med betong. Det har varit en tuff vecka med många arbetstimmar i diket men nu skall grundläggningen vara klar och vi får vila upp oss lite inför sommaren då stommen skall resas. Även båthusgolvet har fått en ansiktslyftning där några ”mindre sprickor” länge stört ögat. Nu i helgen sattes trappan tillbaka och singel har lagts ut ovanpå grunden.Namn: Årets klubbmästare korade Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:08

Rubrik på sidan: Årets klubbmästare korade

Ingress:

Årets klubbmästerskap avgjordes i helgen på Årstaviken. Vi har blivit bortskämda i år med bra väder på roddtävlingarna. Säsongens sista tävling var inget undantag, med sol och måttlig medvind, om än ganska kyligt. Tre dubblar ställde upp i det ca 1000 meter långa loppet, där lagen hade bestämts genom lottning.

Efter att startskottet gått så slog Henrik och Anders åror ihop med Anneli och Yves åror under några drag, vilket gjorde att båda båtarna tappade fart, och Helmer och William kunde skaffa sig någon båtlängds försprång. Anneli och Yves krabbade i en svallvåg samtidigt som Anders och Henrik tog sig ikapp Helmer och William. De två båtarna kämpade sida vid sida ett par hundra meter innan Anders och Henrik kunde dra ifrån och vinna säkert.

Klubbmästare år 2011 är Anders Joelsson och Henrik Persson!

Resultat

2x 1000m

1. Henrik Persson 3.18

Anders Joelsson

2. Michael Helmer 3.25

William Tassel

3. Anneli Jedenmalm 4.22

Yves WuilmartNamn: Ära på spel i Leksand Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Ära på spel i Leksand Rowing Race

Ingress:

Till årets Leksand Rowing Race hade Hammarby plockat ihop inte mindre än fyra mixdubblar, varav 2½ båt bestod av Leksandsdebutanter. Förhållandena var inte optimala, med motvind och en stark motström i Österdalälven, vilket skulle avspegla sig i roddarnas tider.


Starten i mixdubbelklassen skedde i två heat. I första heatet rodde Eva och Gustav mot sex andra båtar, bland annat dagens överlägsna vinnare Lassi Karonen och Kristina Knejp Christensson.

I det andra heatet startade de resterande tre Hammarbybåtarna. Man visade direkt att det inte finns någon man hellre vill slå, än sina egna klubbkamrater. Hammarbybåtarna rodde ifrån heatets andra två båtar direkt från start och förde sen en hård kamp mot varandra, som i jakten på att få ro i den minsta motströmmen ibland tog dem ända in i vassen.


Henrik och Lisa släppte först, medan Helmer och Nikki, och William och Malin jagade vidare i jakten att bli bäst i Bajen. Helmer och Nikki rodde i mål på en femteplats som bästa Hammarbybåt. William och Malin slog ovetande Eva och Gustav från det första heatet med bara ett par båtlängder. Efter korv med bröd och en värmande dusch var det sen dags för den sedvanligt trevliga roddfesten i Tibble bystuga.

Här finns fullständig resultatlista Länk till annan webbplats. och massor av bilder Länk till annan webbplats..


Resultat
Mix 2x, 8000m

1. SPIF/Brudpiga RK 32.06 (Kristina Knejp Christensson, Lassi Karonen)

2. Stockholms RF 34.09 (Birgitta Berglund, Jan Berglund)

3. UARS 34.27 (Helena Back, Jakob Björnberg)

4. UARS 34.58 (Helena Hehlke, Gaëtan Delhon)

5. Hammarby 37.48 (Michael Helmer, Nikki Vercauteren)

6. Hammarby 38.06 (William Tassel, Malin Bergner)

7. Hammarby 38.13 (Eva Buskas, Gustav Larsson)

8. Brudpiga RK 38.49 (Amanda Möttönen, Jorma Möttönen)

9. Hammarby 38.54 (Henrik Persson, Lisa Backman)

10. SPIF 40.17 (Filippa Kärrfelt, Erik Kärrfelt)

11. Avesta RK 42.29 (Per Andersson, Charlotte Andersson)

12. UARS 45.11 (Martin Stigge, Jenna Andersson)

Michael Helmer och Nikki Vercauteren.

William Tassel och Malin Bergner.

Eva Buskas och Gustav Larsson.

Henrik Persson och Lisa Backman.

Fotograf: Lovisa NissNamn: Internationellt guld till Hammarbys damer! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:22

Rubrik på sidan: Internationellt guld till Hammarbys damer!

Ingress:

Den 1 oktober gick Moordregatta av stapeln i Tilburg, södra Holland. På plats att representera Hammarby Rodd var Malin Bergner, Andrea Fiene, Lisa Backman och Helena Ottosson med en scullerfyra med styrman. Den svenska besättningen var omnämnd i lokaltidningen redan veckan innan loppet, och nervositeten steg ju mer tävlingen närmade sig. Väl på plats var förutsättningarna fantastiska, strålande sol och högsommarvärme, spegelblank kanal, en styrman med lokalkännedom och en lånad båt med namnet Dominator!

Ca 120 båtar i olika klasser deltog i regattan över tre heat. Hammarbys damer startade i heat 2, i en slags jaktstart i den smala kanalen. Vi tog oss snabbt förbi framförvarande båt och lyckades med stark och välbalanserad rodd passera ytterligare två båtar under det 6,5 km långa loppet. Detta speglades i resultatlistan där Hammarbybåten gick upp i ledning inför tredje heatet.


Flera av deltagarna i heat 3 såg starka ut och spänningen steg i väntan på att resultatet skulle offentliggöras: Skulle det bli svensk seger eller ej? Inget resultat meddelades och priscermonin tog sin början. Ovetandes om slutresultatet hoppades besättningen på en möjlig medalj och känslorna pendlade vilt mellan hopp och förtvivlan. Efter vad som tycktes vara en evighet kom beskedet: Vinnare var Hammarby Rodd! Glädjen visste inga gränser och dagens stoltaste medaljörerna studsade fram för att ta emot Guldet!Namn: Höstfest lördag den 22:a oktober Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:08

Rubrik på sidan: Höstfest lördag den 22:a oktober

Ingress:

Varmt välkomna till Hammarbys höstfest!

Vi bjuder in roddare från hela Sverige inklusive gamla och nya hammarbyroddare.

  • lördag den 22:a oktober
  • båthuset på Sundstabacken 12
  • Kl 15:00 prick. Samling för genomgång av aktiviteter - ta med oömma träningskläder för utomhusbruk!
  • Bastu efter aktiviteter och något att äta
  • Kl 19:00 cirka (kan både bli något tidigare o något senare) lättare middag, musik och fest
  • Kostnad: 120 kr som betalas i förväg till Anneli eller på plats. Kom ihåg att kontanter är kung i baren så stanna till vid bankomaten på vägen till festen.

OSA till Anneli senast onsdag den 19:e oktober (men helst redan idag) på klubbliv [at] hammarbyrodd.se .

OBS! Anmäl även om du har några matallergier eller kommer senare.Namn: Klubbmästerskap och höststädning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:07

Rubrik på sidan: Klubbmästerskap och höststädning

Ingress:

Nu är det dags för årets mest prestigefulla tävling - Hammarbys klubbmästerskap.

Vi samlas på klubben kl 9 på söndag 16/10, första start ca kl 10. Nytt för i år är att det efter ordinarie KM arrangeras ett litet "Knatte-lopp", med start på klubben. Tänkt för våra yngsta roddare som kan gå och springa, men ännu inte ro...

Efter att årets klubbmästare korats vidtar höststädningen. Klubben bjuder på lunch under dagen.

Väl mött på söndag!Namn: Utmärkta förhållanden i Götaälvrodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 OKT 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:07

Rubrik på sidan: Utmärkta förhållanden i Götaälvrodden

Ingress:

Årets Götaälvrodd var den 60:e i ordningen och bjöd på perfekta förhållanden, med lätt vind, inga vågor och en dimma, som efter halva loppet försvann och ersattes med strålande sol. Totalt ställde ett trettiotal båtar upp, ungefär hälften var åttor. I herr-elitklassen var vi fem båtar från tre länder.


Starten var jämn, men redan efter halva startrakan började Mölndals RK och Horten RK från Norge dra ifrån de andra båtarna. Vi kom in i en bra rytm med lätta drag och långsamt lämnade vi St. Petersburg och Kungälvs RK (4x) längre och längre bakom oss. Andra halvan av loppet rodde vi avslappnat med ryssarna och Kungälv på betryggande avstånd, samtidigt som vi rodde förbi båtarna i de andra klasserna i rask takt.

Vi rodde i mål på 1:04:47. Knappt två minuter efter segrande Mölndal, som precis hade slagit nytt banrekord med 8 sekunder.

I Göteborgsposten finns bilder Länk till annan webbplats. från Götaälvrodden.

Hela resultatlistan finns här Länk till annan webbplats..

Resultat

ÅTTA med styrman, 20 000 meter

1 Mölndals Roddklubb 1:02:50 [h:mm:ss]

2 Horten Roklubb, Norge 1:02:59

3 Hammarby Rodd 1:04:47

1 William Tassel

2 Daniel Gerhardson

3 Michael Helmer

4 Henrik Persson

5 Yves Wuilmart

6 Gustav Larsson

7 Anders Joelsson

8 Anders Selander

x Linnea (Mölndals RK)

4 St. Petersburg Ryssland 1:05:51

5 Kungälvs RK 1:10:13

6 Royal Norwegian Naval Academy Boat Club, Norge 1:13:21

7 Quintin Boat Club, England 1:16:04

8 Bestumkilen Roklubb, Norge 1:16:17

9 Justitia Roklubb, Norge, herrar 1:16:29

10 Christiania Roklubb, Norge 1:16:55

11 Grennaskolan, juniorer 1:20:51

12 Grennaskolan, damer 1:29:29

13 Justitia Roklubb, Norge, damer 1:31:52


Kungälvs Roddklubb (4x) 1:06:40 Utom tävlan

ÅTTA Herrar, elit 20 000 meter

1 Mölndals Roddklubb 1:02:50

2 Horten Roklubb, Norge 1:02:59

3 Hammarby Rodd 1:04:47

4 St. Petersburg, Ryssland 1:05:51

5 Kungälvs Roddklubb 1:06:40Namn: Helena har genomfört klassikern Länk till annan webbplats.

Publicerad: 27 SEP 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:07

Rubrik på sidan: Helena har genomfört klassikern

Ingress:

Man kan tydligen idrotta på land också, för i helgen sprang Helena Ottosson Lidingöloppet på finfina 03:01:52 och är därmed klar med En Svensk Klassiker. Hon började med Öppet Spår i vintras, för att sedan cykla Vätternrundan och simma Vansbrosimningen. Ett stort grattis till dig!

Förra året var det Gustav Larsson som gjorde Klassikern. I år Helena. Är det DU nästa år?!Namn: SM-silver till Anders Selander! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 27 SEP 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Rubrik på sidan: SM-silver till Anders Selander!

Ingress:

Årets SM på Hjelmsjön i Skåne bjöd på några fina Hammarbyprestationer.

Helgens stora glädjeämne var utan tvekan Anders Selanders silver i herrarnas lättviktssingel. Kampen om guldet stod mellan Anders och VM-roddaren Dennis Bernhardsson från Kungälvs RK. Bernhardsson ledde loppet, men Anders ville inte ge upp så lätt. Han lade på en ordentlig spurt i slutet och var nästan ifatt, innan mållinjen avbröt det hela. Stort grattis till din silvermedalj, Anders!

Tävlingens till båtantalet största klass var herrarnas singelsculler, där de flesta av Sveriges bästa roddare var samlade. Hammarby stod för en fjärdedel av startfältet då vi ställde upp med fyra roddare. Gustav Larsson stod för en stark insats då han blev trea i B-finalen. Även Michael Helmer gjorde bra ifrån sig i sitt livs första singellopp över 2000 meter. Han hade häng på en semifinalplats, men en krabba förstörde hans chanser den här gången.

Herrarnas åtta rör sig uppåt i resultatlistorna. På årets SM blev det en fjärdeplats i ett fullt startfält. Vi höll jämna steg med Kungälv i kampen om tredjeplats över första halvan av loppet, men sedan tröt krafterna lite.

Målgången för herrarnas åtta med styrman:

Hela resultatlistan finns här Länk till annan webbplats..

Hammarbys resultat


Lördag 2011-09-24

Tvåa utan styrman damer 2000m

Försök 1 av 2

1 Mölndals RK, 08:31,6

2 Stockholms RF, 08:33,7

3 Mölndals RK, 08:52,7

4 Hammarby Rodd, 09:05,7 (1 Sara Selander, 2 Nikki Vercauteren)

5 Falkenbergs RK, 09:21,7

Uppsamling 1 av 2

1 Öresjö SS Rodd, 09:28,5

2 Stockholms RF, 09:29,1

3 Hammarby Rodd, 09:35,6 (1 Sara Selander, 2 Nikki Vercauteren)

Final B

1 Mölndals RK, 08:57,4

2 Hammarby Rodd, 09:06,2 (1 Sara Selander, 2 Nikki Vercauteren)

3 Falkenbergs RK, 09:39,8

Singelsculler herrar lättvikt 2000m

Final

1 Kungälvs RK, Dennis Bernhardsson 08:07,9

2 Hammarby Rodd, Anders Selander 08:10,6

3 Kungälvs RK, John Knutsson 08:22,0

4 Mölndals RK, Philippe Romé 08:30,0

5 Kungälvs RK, Isak Knutsson 08:30,9

6 Strömstads RK, Joakim Halvorssen 08:55,9

Singelsculler damer lättvikt 2000m

Final

1 Öresjö SS Rodd, Emma Fredh 08:26,4

2 SPIF, Liv Kalström 08:47,9

3 Mölndals RK, Mimi Grosselius 09:25,8

DNF Hammarby Rodd, Anneli Jedenmalm

Singelsculler herrar 2000m

Försök 1

1 Brudpiga RK, Lassi Karonen 08:02,1

2 Öresjö SS Rodd, Mikael Nilsson 08:18,4

3 Helsingborgs RK, Andreas Stensson 08:33,3

4 Hammarby Rodd, Gustav Larsson 08:41,6

5 Hammarby Rodd, Anders Joelsson 08:52,9

6 Öresjö SS Rodd ,Christoffer Johansson 08:56,2

Försök 2

1 Höganäs RF, Pontus Gustavsson 08:15,3

2 Höganäs RF, Dennis Gustavsson 08:19,7

3 Mölndals RK, Peter Petersson 08:54,6

4 Höganäs RF, Nils Ewald 09:12,7

5 Hammarby Rodd, Daniel Gerhardson 09:21,4

Försök 3

1 Kungälvs RK, Dennis Bernhardsson 08:21,7

2 Uppsala Akademiska RS, Jakob Björnberg 08:38,8

3 Mölndals RK, Marcus Svensson 08:55,5

4 Hammarby Rodd, Michael Helmer 09:04,8

5 Stockholms RF, Mikael Borgh 09:16,0

Uppsamling 1

1 Öresjö SS Rodd, Christoffer Johansson 09:10,6

2 Helsingborgs RK, Andreas Stensson 09:12,1

3 Höganäs RF, Nils Ewald 09:14,4

4 Hammarby Rodd, Michael Helmer 09:25,5
DNS Öresjö SS Rodd, Oskar Claesson

Uppsamling 2

1 Hammarby Rodd, Anders Joelsson 08:29,3

2 Mölndals RK, Peter Petersson 08:35,1

3 Hammarby Rodd, Gustav Larsson 08:37,6
4 Mölndals RK, Marcus Svensson 08:42,1

5 Hammarby Rodd, Daniel Gerhardson 09:28,2
6 Stockholms RF, Mikael Borgh 09:48,2

Semifinal 1 av 2

1 Brudpiga RK, Lassi Karonen 07:58,2

2 Höganäs RF, Pontus Gustavsson 08:13,4

3 Helsingborgs RK, Andreas Stensson 08:28,7

4 Uppsala Akademiska RS, Jakob Björnberg 08:39,3

5 Hammarby Rodd, Gustav Larsson 08:50,9

6 Hammarby Rodd, Anders Joelsson 08:56,4

Final B

1 Uppsala Akademiska RS, Jakob Björnberg 08:04,8

2 Mölndals RK, Peter Petersson 08:08,8

3 Hammarby Rodd, Gustav Larsson 08:12,7

4 Öresjö SS Rodd, Christoffer Johansson 08:15,2

5 Höganäs RF, Nils Ewald 08:32,8

DNS Hammarby Rodd, Anders Joelsson

Söndag 2011-09-25

Scullerfyra herrar 2000m

Final

1 Falkenbergs RK 06:32,6

2 Stockholms RF 06:34,4

3 Brudpiga RK 06:41,1

4 Hammarby Rodd 06:51,1 (1 Anders Selander, 2 Yves Wuilmart, 3 Gustav Larsson, 4 Anders Joelsson)

5 Kungälvs RK 06:52,9

6 Hammarby Rodd 07:27,5 (1 Daniel Gerhardson, 2 Michael Helmer, 3 Henrik Persson, 4 William Tassel

Åtta med styrman herrar 2000m

Final

1 Falkenbergs RK, 06:26,6

2 Mölndals RK, 06:30,9

3 Kungälvs RK, 06:46,5

4 Hammarby Rodd, 06:53,21 (1 William Tassel, 2 Joakim Åberg, 3 Michael Helmer, 4 Henrik Persson, 5 Yves Wuilmart, 6 Gustav Larsson, 7 Anders Selander, 8 Daniel Gerhardson, x Anneli Jedenmalm)

5 Brudpiga RK, 06:58,8

6 Mölndals RK, 07:09,9Namn: Nya träningstider Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 SEP 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Nya träningstider

Ingress:

I takt med att kvällarna blir mörkare blir det allt svårare att hinna ro så mycket som vi vill under vardagkvällar.

Tiderna för de gemensamma träningarna kommer därför att justeras till 18:00 måndagar och onsdagar. Lördagar gäller även fortsatt 08:00.

Vill även påminnna om att rodd i mörker är generellt förbjuden. Undantag kan medges för erfarna roddare under förutsättning att båten har lanternor samt att god uppsikt hålls. Vid dålig sikt är det extra viktigt att tänka på att hela tiden hålla rätt sida av farleden - närmast södermalm vid rodd från båthuset och närmast årsta vid rodd mot båthuset.

/RoddchefenNamn: Årets skidläger - dags att anmäla sig Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 AUG 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Årets skidläger - dags att anmäla sig

Ingress:

Bäste roddare!

Det dröjer innan vattensäsongen e slut, ända är det dax att boka årets skidläger. Torsdag till söndag, 15:e-18:e dec e vandrarhemmet bokat Harsa. Det blir alltså helpension med resan subventionerad av föreningen. Cirka 450kr /dygn. Kolla in "Harsagården.se". Anmäl senast 8 september till min mail. Först till kvarn...

m v h Tomas EricssonNamn: Många Hammarbyare på Farstarodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 16 AUG 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Rubrik på sidan: Många Hammarbyare på Farstarodden

Ingress:

Årets Farstarodd blev en angenäm tillställning för Hammarbys del. Med 18 roddare i 22 olika båtar så gjorde vi fler senior- och masterslopp än någon annan klubb. Det är uppenbart att både herrarnas och damernas regelbundna träningar i åttan också bidrar till att få ner roddarna båtar av andra storlekar. Vi hade flera roddare som gjorde sin tävlingsdebut, och några som gjorde sin första tävling i Sverige och för Hammarby.

På lördagen tog Anders Joelsson brons i herrsingeln bakom en överlägsen Lassi Karonen, Brudpiga RK och Pontus Gustavsson, Höganäs RF. Anders Selander lyckades, efter en dålig start, ro till sig ett silver i herrarnas singel lättvikt.

Herrarnas åtta gjorde ett bra lopp och rodde i mål på finfina 06:16,3. Att det blev förlust mot en mycket rutinerad kombinationsbåt kunde man ändå ta.

På söndagen visade Magelungen upp sig från sin blåsigaste sida, och kvaliteten på rodden blev ganska lidande överlag. Det verkade ändå som om våra rätt stökiga hemmavatten gjorde att vi klarade av banan lite bättre än andra. För dagen bjöd på två guld, av Yves Wuilmart i herrarnas masterssingel, och Anders och Anders i herrdubbeln. Sara Selander och Eva Buskas fixade helgens femte medalj när de knep åt sig ett silver bakom SPIF i mastersdubbeln.

(edit Anneli:)Efter några års uppehåll så presenterade Hammarby återigen en hel damåtta. Loppet med damåttan refereras av Lisa:

Ett positivt och till Farstaregattan ihopsatt lag som fick ro ihop sig på plats. Vi fick en fin start och följde UARS hack i häl medan kombinationen SRF-Mölndal drog ifrån. Med lika stadig stråkning som styrning rodde vi från start till mål under Annelis uppmuntran. Vi slutade på tredjeplats, med god stämning både innan och efter loppet. De gemensamma onsdagsträningarna fortsätter. Det var ett roligt lopp, vi kämpade i vågorna och ser fram emot framtida utmaningar!
/Lisa

(/edit Anneli)

För fullständiga resultat, se http://svearodd.se Länk till annan webbplats.

Anders Selander och Anders Joelsson efter guldet i dubbelsculler.


Damåttan innan loppet.


Hammarbys resultat


Lördag 2011-08-13

2x Masters 1000m

1) Kungälvs RK 03:42,1

2) SPIF 03:48,0

3) Malin Bergner, Eva Buskas 03:59,2

4) Norrtälje RF 04:06,3

5) Lilla Edets Roddare 04:30,2

1x DS 2000m

1) Liv Kalström, SPIF 07:57,3

4)Sara Selander 08:17,8

1x DS lv 2000m

Anneli Jedenmalm 08:59,4

1x HS 2000m

Försök 1

1) Anders Joelsson 07:39,8

Försök 2

1) Lassi Karonen, Brudpiga RK 07:04,4

4) Gustav Larsson 07:56,5

Final A

1) Lassi Karonen¸ Brudpiga RK 06:50,6

3) Anders Joelsson 07:26,7

Final B

1) Gustav Larsson 08:00,1

1x HS lv 2000m

1) Isak Knutsson, Kungälvs RK 07:25,6

2) Anders Selander 07:30,0

5) William Tassel 08:17,5

8+ HS 2000m

1) Stockholms RF, Mölndals RK, Brudpiga RK, Öresjö SS 06:07,2

2) 1 William Tassel, 2 Jakob Björnberg (UARS), 3 Michael Helmer, 4 Henrik Persson, 5 Yves Wuilmart, 6 Gustav Larsson, 7 Anders Joelsson, 8 Anders Selander, x Anneli Jedenmalm 06:16,3

Söndag 2011-08-14

1x Masters 1000m

1) Yves Wuilmart 04:54,8

2x Masters 1000m

1) SPIF 03:42,7

2) Sara Selander, Eva Buskas 03:53,2

3) Landskrona RK/Malmö RK 03:58,2

4) Lilla Edets Roddare 04:37,2

1x Dam Sen lättv 2000m

Anneli Jedenmalm 09:06,6

1x HS 2000m

1) Lassi Karonen, Brudpiga RK 07:02,7

6) Gustav Larsson 08:15,8

2x HS 2000m

1) Anders Selander, Anders Joelsson 06:59,1

2) Kungälvs RK 07:05,2

3)William Tassel, Daniel Gerhardson 07:46,9

8+ DS 2000m

1) Stockholm RF/ Mölndals RK 07:07,0

2) Uppsala Akademiska RS 07:24,2

3)1 Maria Lindholm, 2 Marija Ekstrand, 3 Evelina Clayton, 4 Lisa Backman, 5 Eva Buskas, 6 Helena Ottosson, 7 Sara Selander, 8 Nikki Vercauteren, x Anneli Jedenmalm 07:32,9


1x DJA 2000m

1) Lovisa Claesson, Öresjö SS Rodd 08:39,6

2) Evelina Clayton, DNF

1x Herr nybörjare 1000m

1) Anders Wånell, Lidingö RK 03:57,9

2) Daniel Gerhardson 04:07,7

3) Michael Helmer 04:10,7

4) Henrik Persson 04:20,3

5) Nik Pivac, Stockholms RF 04:26,8

4x Masters 1000m

1) Malmö RK, Landskrona RK, Kungälvs RK 03:23,4

2) 1 William Tassel, 2 Daniel Gerhardson, 3 Anders Selander, 4 Anders Joelsson, 03:31,6

3) 1 Henrik Persson, 2 Michael Helmer, 3 Yves Wuilmart, 4 Gustav Larsson 03:42,3

8+ Masters 1000m

1 SRF, MRK, BRK, ÖSS 02:59,7

2) 1 William Tassel, 2 Daniel Gerhardson, 3 Michael Helmer, 4 Henrik Persson, 5 Yves Wuilmart, 6 Gustav Larsson, 7 Anders Joelsson, 8 Anders Selander, x Anneli Jedenmalm 03:08,5Namn: Nybörjarkurs i rodd Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 AUG 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Nybörjarkurs i rodd

Ingress:

OBS. Höstens nybörjarkurs i rodd är nu fullbokad.


Är du sugen på att lära dig en ny och annorlunda idrott? Gillar du att träna och att göra det utomhus?

Nu startar höstens nybörjarkurs för dig som vill lära dig att ro!

Du kommer att få ro massor i inriggade och utriggade roddbåtar, lära dig roddteknik, grundläggande båtkunskap och säkerhet på sjön.

Vi börjar i stora, breda och mycket stabila båtar för 4 personer och styrman för att sedan gå vidare till smalare båtar för en eller två personer. Vi ror på Årstaviken.

Datum

Tisdag

23/8

kl 18:00

Torsdag

25/8

kl 18:00

Söndag

28/8

kl 10:00

Tisdag

30/8

kl 18:00

Torsdag

1/9

kl 18:00

Söndag

4/9

kl 10:00

Tisdag

6/9

kl 18:00

Torsdag

8/9

kl 18:00

Söndag

10/9

kl 10:00 (reservdag)

Pris

900 SEK för senior (fr.o.m. året man fyller 19 år)

600 SEK för junior (t.o.m. året man fyller 18 år)

Priset inkluderar medlemskap och träningsavgift i Hammarby Rodd för resten av år 2011.

Betalning sker kontant vid första roddtillfället.

Anmälan

Anmälan sker till Henrik: persson [punkt] henke [snabel-a] gmail.com Länk till annan webbplats.

Ange fullständigt namn, personnummer, telefonnummer, adress.

Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Krav

Kunna simma 200 m med kläder.Namn: Syskonen Johansson har testat OS-banan i London Länk till annan webbplats.

Publicerad: 08 AUG 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Syskonen Johansson har testat OS-banan i London

Ingress:

24-30 juni åkte jag (Gustav) och Maia till England med två mål, att förbättra vår engelska och vår rodd. Vi åkte på ett internationellt roddläger för ungdomar i åldern 12-18 år. Kursen hette: Eton Rowing Courses. Sjön vi rodde på var Dorney Lake och det är den sjö som kommer att användas vid OS i London 2012, alltså var det roddvatten i världsklass. Men det var inte bara vattnet som var mycket bra…

Tränarutbudet var av god kvalitet och det var både Eton Colleges roddtränare och inhyrda tränare från andra delar av England. Detta toppades av Alison Mowbray och Toby Garbett, båda två olympier vid OS 2004 och medaljörer vid VM och OS. Givetvis visste de vad de snackade om.

Eftersom lägret var internationellt var det inte bara engelsmän på lägret utan också folk från USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Italien och Skottland. Detta gjorde att vi fick ett utbyte inte bara av rodd utan också vänskap som vi kommer att ha glädje av länge. Jag och Maia säger tack till Eton Rowing Courses för kombinationen av en veckas rodd i världsklass och möjligheten att träffa andra killar och tjejer i vår ålder som håller på med rodd.

Gustav och Maia JohanssonNamn: Silver till Anders på Sprint-SM! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 JUL 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:17

Rubrik på sidan: Silver till Anders på Sprint-SM!

Ingress:

Bajenroddaren Anders Joelsson knep en oväntad andraplats i singel på sprint-SM i samband med SM-veckan i Halmstad, 29-30:e juli.

Han hade även den snabbaste tiden bland samtliga singlar, tyvärr i semifinalen och inte i finalen. Vann finalen gjorde Höganäsroddaren Dennis Gustafsson. I singelsculler damer rodde undertecknad som inte lyckades så bra resultatmässigt, men som gjorde ett godkänt lopp som lättviktare i en tungviktsklass. Vädret var lite blåsigt och vattnet strömt, men vad gjorde det när solen sken och publik som tittade längs med hela banan. Vann damklassen gjorde Frida Svensson som förväntat, och det var mycket inspirerande att se henne ro på nära håll. Nu är det hård träning som gäller framöver.

Foton från tävlingen Länk till annan webbplats..Namn: Ryrsjöregattan: Bajen tillbaka på banan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 14 JUN 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Ryrsjöregattan: Bajen tillbaka på banan

Ingress:

Efter förra årets skrala resultat, både resultat- och deltagarmässigt så verkar det nu ha lossnat för Hammarby Rodd. Vi åkte ner till Ryrsjön med ambitionen att träna mycket och slänga in ett par tävlingar också. Istället blev det tvärtom: Hela tio Hammarbybåtar i resultatlistan, men ganska lite träning. Fast å andra sidan, vad är bättre träning än en tävling?

På lördagen var det sprintdags för åttan. I 500-metersloppet låg vi jämsides med Kungälv efter 150 meter, då vi gjorde ett ryck och drog ifrån ända in i mål. Mölndal och Falkenberg fanns det inget att sätta emot.

Det blev mycket enkelårsrodd för Anders Selander och Daniel Gerhardson, som på lördagen gjorde en stark insats i tvåa utan cox, och på söndagen fick hjälp av ”elefantnötterna” Joakim Åberg och Henrik Persson i fyra utan cox.

I 4x-loppet ställde vi upp med inte mindre än två Hammarbybåtar. Laguttagningarna baserades endast på kroppsstorlek. ”Lättviktarna” Anders, Daniel, Yves och Anders hade en spännande sekundstrid mot tre andra båtar ända in i mål. I den båten presterades, enligt dem själva, helgens bästa rodd. Tungviktarna Gustav, Jocke, Henrik och Jakob kom i mål på en hedersam sjätteplats.

Anders Joelsson gjorde comeback i singeln efter förra årets uppehåll. Han tog sig till A-final, där han blev trea efter bröderna Gustavsson från Höganäs RK. Anders konstaterade efter loppet att man måste träna i rodd om man vill göra resultat.

Gustav Johansson ställde upp i singel junior B både på lördagen och på söndagen. Han rodde in på en femteplats i B-finalen båda dagarna. Dessutom gjorde han ett gästspel i Stockholms RF:s juniorfyrsculler med både en hel del träning och ett lopp där de knep åt sig fjärdeplatsen efter en spurtstrid mot Falkenberg.

Helgens manstarkaste lopp var mastersåttan över 1000 meter, med en kompott av olika besättningar. Vi ville inte vara sämre på den punkten. Så roddare från Hammarby, UARS, Mölndals RK och Trollhättans RS bildade fältets förmodligen yngsta besättning, som i helgens förmodligen jämnaste lopp rodde till sig en mycket stark andraplacering.

Helgen avslutades med loppet vi hade åkt dit för, 2000-metersloppet i åttan. Skillnaden mot när vi senast var på Ryrsjön, på SM förra året, var markant. Det visade sig att alla måndagar i åttan har gett resultat. Vi gjorde ett bra lopp och lyckades slå juniorlandslagsbåten klart när vi återigen rodde in på en mycket angenäm tredjeplats.

Tack till gamle Bajaren, numera UARS-roddaren Jakob Björnberg, som hjälpte till att fylla 8+ och 4x, och tack till Anders Wånell, Lidingö RK, som hoppade in i åttan i sista loppet då Gustav var sjuk.

Alla resultat finns på http://regatta84.se/ Länk till annan webbplats.

Kolla även in åttans sprintlopp:

och Gustav Johanssons försök på söndagen:

båda filmade av Anders Wånell.

Hammarbys resultat
Lördag
2011-06-11

1x HJB 1000m

Försök 2

1) Nils Benske, Fredriksstad 04:14,3

6) Gustav Johansson 04:42,4

Final B

1) Ole Holm, Sarpsborg 04:17,3

5) Gustav Johansson 04:31,6

2- HSA 2000m

1) Falkenbergs RK 07:15,8

2) Mölndals RK 07:24,2

3) Anders Selander, Daniel Gerhardson 07:30,8

4x HSA 2000m

1) Kungälvs RK/Strömstad RK 06:18,3

2) Falkenbergs RK 06:28,3

3) Stockholms RF 06:29,2

4) 1 Anders Selander, 2 Daniel Gerhardson, 3 Yves Wuilmart, 4 Anders Joelsson 06:32,0

5) Mölndals RK 06:33,0

6) 1 Gustav Larsson, 2 Joakim Åberg, 3 Henrik Persson, 4 Jakob Björnberg (UARS), 07:04,4

8+ HSA 500m

1) Mölndals RK 01:27,5

2) Falkenbergs RK 01:28,8

3) 1 Jakob Björnberg (UARS), 2 Joakim Åberg, 3 Anders Joelsson, 4 Henrik Persson, 5 Yves Wuilmart, 6 Gustav Larsson, 7 Anders Selander, 8 Daniel Gerhardson, x Truls Martinsson 01:33,5

4) Kungälvs RK 01:39,6

Söndag 2011-06-12

1x HSA 2000m

Försök 2

1) Dennis Gustavsson, Höganäs RK 07:50,3

2) Anders Joelsson 08:07,4

Final A

1) Pontus Gustavsson, Höganäs RF 07:35,5

3) Anders Joelsson 08:11,4

1x HJB 1000m

Försök 3

1) Magnus Holm, Sarpsborg 04:21,5

3) Gustav Johansson 04:45,0

Final B

1) Karl Norberg, Stockholms RF 04:29,9

5) Gustav Johansson 04:55,8

4- HSA 2000m

1) Falkenbergs RK 06:47,6

2) Mölndals RK 07:04,2

3) Mölndals RK 07:30,8

4) 1 Daniel Gerhardson, 2 Henrik Persson, 3 Joakim Åberg, 4 Anders Selander 07:41,2

Master 1000m

1) ÖSS/MRK 03:27,7

2) 1 Jakob Björnberg (UARS), 2 Joakim Åberg, 3 Anders Joelsson, 4 Björn Fredriksson (Trollhättans RS), 5 Yves Wuilmart, 6 Kristofer Karlsson (Mölndals RK), 7 Anders Selander, 8 Daniel Gerhardson, x Truls Martinsson 03:31,0

3) SRF/ÖSS/URK/SPIF 03:33,2

4) Kungälvs RK 03:33,55) HRK/LRK/LER/SPIF/MRK 03:36,1

4x HJB 1000m

1) Fredriksstad/Sarpsborg 03:43,7

4) 1 Oscar Falkman (SRF), 2 Eskil Borgh (SRF), 3 Gustav Johansson, 4 Karl Norberg (SRF) 04:01,6

8+ HSA 2000m

1) Falkenbergs RK 06:19,0

2) Mölndals RK 06:21,4

3) 1 Jakob Björnberg (UARS), 2 Anders Wånell (Lidingö RK), 3 Anders Joelsson, 4 Joakim Åberg, 5 Yves Wuilmart, 6 Henrik Persson, 7 Anders Selander, 8 Daniel Gerhardson, x Truls Martinsson 06:45,4

4) SR Komb 07:11,2Namn: Ny tid för lördagsträningen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 28 MAJ 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:06

Rubrik på sidan: Ny tid för lördagsträningen

Ingress:

Vi har beslutat att tidigarelägga den allmänna lördagsträningen. Eftersom de flesta ändå ror tidigare än 9.30 så vill vi med den nya tiden samla ihop startfältet.
Tiden som gäller framöver är samling kl 8.00 och utgång på vattnet innan kl. 8.30.
De övriga allmänna träningarna är som vanligt måndagar och onsdagar kl 18.30.Namn: Nytt banrekord på Bajen Rowing Race -Resultat 2011 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 MAJ 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:05

Rubrik på sidan: Nytt banrekord på Bajen Rowing Race -Resultat 2011

Ingress:

Det blev en härlig förstamajdag med roddare och publik från flera olika stockholmsklubbar.

Medaljer delades ut till alla i nybörjarklassen och till de tre första i övriga klasser. Vinnarna i varje klass fick även en påse godis och i herrklassen fick vinnarna en inteckning i vandringspokalen.

Delar av loppen blev filmade och går att se på: http://bambuser.com/channel/HammarbyRodd Länk till annan webbplats..

Akademiska roddföreningen utförde även en extra bravad och miljöinsats genom att några dagar tidigare ro sin båt till tävlingsplatsen och kommer även att ro hem den. Kanske dags att instifta ett miljöpris till nästa år?

Det var snabba tider i år trots blåst. Herrarna i Stockholms roddförening drog till med ett nytt banrekord!


RESULTATLISTA

Nybörjare/motion/junior, ca 5 km
1. ARF 27:10
Jens Voepel
Peter Sipvay
JD Lorez
Andre Bürger
cox: Aleksandra Johansen

2. Bajen boys 27:44
Joakim Åberg
Anders Elmgren
Joel Hallström
Tobias Ekstrand
cox: Andree Vindrelid

3. HIF/UARS 35:38
Truls Martinsson (HIF)
Giorgi Metreve (UARS)
Martin Noring (UARS)
Ossian Broman (HIF)
cox: Gustav Johansson (HIF)

Damer, ca 11 km
1. SRF/HIF 1:02:16
Camilla Kretz (SRF)
Andrea Fiene (HIF)
Birgitta Berglund (SRF)
Britta Holmberg (SRF)
cox: Nina Lancelot (SRF)

Herrar, ca 11 km
1. SRF 47:24
Nic Pivac
Mikael Borgh
Paul Rosenquist
Henrik Nilsson
cox: Ruairi Collins

2. Bajen 4 (HIF) 50:24
Anders Selander
Daniel Gerhardsson
Yves Wuilmart
Gustav Larsson
cox: Anneli Jedenmalm

3. Bajen 3 (HIF) 53:06
Keijo Vesterinen
William Tassel
Mikael Helmer
Henrik Persson
cox: Helena Ottosson

4. ARF 54:00
Ian Miller
Leif Carlsson
Georg Stübben
Philip Roggenbuch
cox: Bibi HamrinNamn: Maillista Länk till annan webbplats.

Publicerad: 29 APR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:05

Rubrik på sidan: Maillista

Ingress:

Då vi har fått flera nya medlemmar i klubben så kan det vara på plats med en liten informationsuppdatering angående vår maillista

aktiva[snabela]hammarbyrodd.se

som alla våra aktiva roddare bör vara med i för att få reda på all viktig information.
Man blir medlem genom att maila till

aktiva-subscribe[snabela]hammarbyrodd.se

Man får efter att ha mailat aktiva-subscribe[snabela]hammarbyrodd.se ett
svarsmail som ber om bekräftelse på att man vill prenumerera.Namn: Roddpremiär på Årstaviken! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 APR 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:22

Rubrik på sidan: Roddpremiär på Årstaviken!

Ingress:

Nu har äntligen dagen kommit som vi alla har gått och väntat på hela vintern: Årstaviken är isfri. Idag gick Gustav, Daniel, Helmer, William och Henrik ut i en inriggare på en tur runt Reimersholme. I kvällssolen och vårvärmen visade sig Mälaren från sin allra bästa sida. Vattnet var spegelblankt, och (bortsett från våra kanotistvänner) helt båtfri. Nu kan träningen inför Bajen Rowing Race börja!

Pigga pojkar i Pålsundet. Foto: Gustav LarssonNamn: På med blåbyxorna – dags att städa klubben! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 05 APR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:05

Rubrik på sidan: På med blåbyxorna – dags att städa klubben!

Ingress:

Hammarbyroddare!

Du är kallad till klubbens årliga vårstädning.
Den kommmer att äga rum redan söndagen den 17 april.

Vänligen närvara från 09:30 och en bit fram på eftermiddagen.
Klubben bjuder traditionsenligt på pizza till lunch.

--
Med vänliga hälsningar
Daniel Gerhardson, sekreterareNamn: Båtdop och fina utmärkelser på årsmötet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 APR 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Rubrik på sidan: Båtdop och fina utmärkelser på årsmötet

Ingress:

Den 23 mars genomfördes Hammarby IF:s årsmöte med Claes Friström vid ordförandeklubban. Mötet präglades av god stämning med ett starkt ekonomiskt år bakom oss och nytt tak över huvudet. Dessutom utdelades inte mindre än tre av SR:s förtjänsttecken och en av SR:s guldåra:

Mats Ek har under totalt 28 år suttit i styrelsen och är sedan år 2000 klubbens stabila kassör. Utöver detta har han under flera decennier dokumenterat klubbens besättningar i bild, och många av dessa pryder klubblokalens väggar.
Mats har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band.

Claës Friström, som under flera år har varit styrelsens sekreterare, har konstruerat och programmerat RoddRes, ett program för att administrera roddregattor. Programmet används nu för tionde året på regattor i Farsta, Råda, Hjelmsjön, Ryrsjön och Åhus. Flera av er har även träffat på Classe på Svearodden, en inomhusregatta där han är en av organisatörerna.
Claës har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band.

Bengt Lindström är vår ordförande och har varit så i tio år. Sedan 1996 har han varit fastighetsansvarig med ansvar för bland annat uthyrning av festlokalen. Det är få helger en Hammarbyroddare kan komma till klubbhuset utan att Benke redan är på plats.
Bengt har tilldelats Svenska Roddförbundets förtjänsttecken i guld och blågula band.

Tomas Ericsson har tilldelats Svenska Roddförbundets Guldåra. Tomas har under flera år varit materielförvaltare och tränare, speciellt inom juniorverksamheten på 2000-talet. Sedan 2005 har han hjälpt till att, inte minst mentalt, coachat flera av klubbens besättningar. Tomas har vintertid lagt åtskilliga timmar på att renovera klubbens träbåtar. Han driver även framgångsrikt Hammarbys deltagande i inriggartävlingar som Distansen.

Anneli Jedenmalm tilldelades ”Årets slitvarg” för flest avverkade kilometer.

2010 var året då föreningen återigen efter 40 år införskaffade en ny åtta. Den nya åttan är av märket Stämpfli precis som dess föregångare ”Bajen” men är byggd i kolfiber och har vingriggar något som gör att den klarar Årstavikens gropiga sjö galant. Båten är ett demoexemplar som byggdes 2009 och den har endast använts ett fåtal gånger. Nya åttan döptes till A R Schöntal i samband med årsmötet. Axel Robert Schöntal är Hammarby IF:s förste hedersledamot och anses ha varit initiativtagare till grundandet av Hammarby Roddförening 1889. Följande text och bild är hämtad från http://www.hifhistoria.se/ Länk till annan webbplats.:

”Varje dag begås miljontals små och stora handlingar runt om oss. De flesta rätt betydelselösa. Idén till bildandet av en roddförening på Södermalm 1889 är en av de ganska små handlingar som fått inflytande över tusentals människor i långt över 100 år. Det är tveksamt om ingenjör Axel Robert Schöntal, verkmästare boende på Barnängstvärgatan 1, förstod vad han satte igång när han tog initiativet till Hammarby Roddförening den 10 april 1889. Att det sällskap, som i organiserad form flöt fram på Hammarby Sjö, skulle förändras och utvecklas till en idrottsförening som i framtiden skulle dominera och leda många sporter i framtiden, och bli älskat långt utanför Södermalms gränser.”
/Anders Selander och Malin BergnerNamn: Dags för tävling i Banyoles! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 20 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Dags för tävling i Banyoles!

Ingress:

När nu solen har kommit fram med besked vågar sig alltfler lokala roddare och kanotister ut på vattnet. Vi har också, utöver de tyska och ryska kanotister som redan var här när vi kom, fått sällskap av ett stort gäng scullerroddare från engelska Leander RC.

Med fler båtar på vattnet och lite förvirring kring trafikregler har det blivit lite incidenter, bland annat en frontalkrock med en brittisk roddare. När väl dammet lagt sig fanns inga personskador och bara marginella båtskador. Men efter det är det många extra blickar över axeln. Både ett ofrivilligt dopp och mycket lokala, snabbt övergående åskmoln, har förekommit.

Värre är det då med alla krämpor som visar sig i form av de givna blåsorna, men även trilskande senor i underarmar och knän. Mycket tigerbalsam och lite massage ska förhoppningsvis göra susen mot både blåsor och senor. All solröd hud är svårare att fixa till snabbt.


På söndag är det tävlingsdags i vad vi på förhand trodde var en ganska liten regional tävling som kunde jämföras med serierodden på hemmaplan, eller möjligen något större. Men nu när startlistan har kommit ser vi att Daniel och Gustav kommer att få möta 36 andra singlar! Övriga klasser är inte fullt lika stora men bjuder på mycket bra motstånd med bland annat en flerfaldig världsmästarinna som startar i damsingel och damdubbel.Namn: Äntligen sol över Banyoles! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:05

Rubrik på sidan: Äntligen sol över Banyoles!

Ingress:

Hammarbys roddare är i Banyoles, Spanien på träningsläger. Vi som är hemma får följa dem genom rapporter via mejl och sms. Äntligen verkar ösregnet ha tagit paus...

Dag 3.
Till skillnad från tidigare dagar så har vi idag välsignats med tusen meter solsken, innan det blev moln igen.
Som tur är har det mesta av regnet fallit mellan träningspassen. Tvåan går kanon med Carl och Henrik på ombytta platser efter en släng av senskideinflammation i Carls skevringsarm. Det går konstigt nog till och med bättre än tidigare.
Anders har återigen kört följebåt och kommit med glada tillrop och filmat vår snart fulländade roddteknik. Filmstunden efteråt har bjudit på fladdrande huvuden, ansträngda miner och en och annan krabba.
Vi körde gemensamma 3-2-1-1-intervaller och eftermiddagspasset var fria aktiviteter på vattnet i båten. Henrik leder fortfarande den totala kilometerligan, med Malin och Helena hack i häl. Händerna börjar bli mer och mer fyllda av blåsor och sår, och tiden mellan träningspassen ägnas, förutom mat och sömn, till en evig jakt i stan efter tejp att laga händerna med.

Vid tangenterna
Carl och HenrikNamn: Första rapporten från Banyoles Länk till annan webbplats.

Publicerad: 16 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Rubrik på sidan: Första rapporten från Banyoles

Ingress:

DAG 2
Regn regn regn, herregud vad det har regnat! Området är nu i det närmaste vattentäckt och för att ta sig till bryggan får man vada i nästan knädjupt vatten. Händerna ömmar och blåsor vårdas för fullt, men vi tuffar på enligt träningsschemat, äter sover och ror.

Gruppens väderguru Daniel gjorde dagens första pass på maskin i väntan på uppehåll, och gick strax efter lunch ut i det utlovade vädret, i uttalat ”vattentäta skor” trots uppmaningar om barfota och uppkavlade byxor. Naturligtvis blev det därefter regnkaos och åskstorm, och Daniel kom snart tillbaka arg som ett bi och krävde pengarna tillbaka, lite oklart från vem.

Gustav gick under morgonpasset en spontan match mot en av spanjorerna, med påföljd att blodblåsorna sprack. Eftermiddagen tillbringades i ryss-gymet samt med en vattendränkt löptur runt sjön.

Carl och Henrik gjorde av morgonpasset i tvåan i rasande fart, vilket dessvärre innebar att Carls ena handled åkt på stryk. Även han vek eftermiddagen åt ryss-gym och löptur. Henrik däremot tog en mot Carl ointaglig ledning i kilometerstriden, genom att gå ut i Gustavs singel under eftermiddagen.

Annelie har under dagen klippt till med tre träningspass, row perfect på morgonen, följt av ett båtpass, samt ytterligare ett båtpass på eftermiddagen.

Anders premiärtränade idag och sällade sig till skaran löpare runt sjön (dock på egen hand), vi räknar med en aning stela ben i morgon.

Damdubbeln med Malin och Helena hade en fin inledning på dagen, dock följt av lite gruff som handgripligen löstes med strikta regler om vem som ansvarar för styrning respektive taktsättning. Eftermiddagspasset nöttes igenom och avslutades i galant stil i lägrets första uppehållsväder.

Dagens mest underhållande stund stod Daniel för när han under stor frustration och med hjälp av sitt högst oförstående mobila översättnings-app försökte förklara för tvättstugechefen att ”I know how to wash”, i högre och gällare tonläge för varje försök, och klubbens tränare blev tillkallad för att försäkra sig om att allt stod rätt till.Namn: Resultat inomhusrodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Resultat inomhusrodden

Ingress:

Inomhusrodden i Täby i helgen blev en rysare på herrsidan.
Gustav Larsson satsade stenhårt för att slå exhammarbyaren Jakob Björnberg som nu tävlar för UARS, men istället blev det Nik Pivac från SRF som började loppet i ledning.
Krafterna räckte dock inte hela vägen för varken Gustav eller Nik som gick i mål med bara tre tiondelars skillnad, men blev slagna av Jakob med fem sekunder.
Henrik Persson som debuterade förra året förbättrade sin tid med finfina elva sekunder och klarade därmed att hålla årets debutant Michael Helmer bakom sig.
På damsidan fanns det inget att göra åt suveräna Kicki Knejp från Spif, men det var upplagt för intern Hammarbystrid mellan båda debutanterna Helena Ottosson och Anneli Jedenmalm.
I går var dock Ottosson den starkare av de två och kunde ta hem Bajenfajten.
Daniel Gerhardson och Yves Wuilmart fick tyvärr lämna återbud på grund av sjukdom.

Resultat Herrar Senior A
1 Uppsala Akademiska RS, Jakob Björnberg 06:25,7
2 Stockholms RF, Nik Pivac 06:30,5
3 Hammarby Rodd, Gustav Larsson 06:30,8
4 Hammarby Rodd, Henrik Persson 06:50,7
5 Hammarby Rodd, Mikael Helmer 06:54,0

Resultat Damer Senior A Lättvikt
1 SPIF, Kristina Knejp Christensson 07:16,5
2 Trollhättans RS, Cecilia Lilja 07:31,2
3 Hammarby Rodd, Helena Ottosson 08:21,6
4 Hammarby Rodd, Anneli Jedenmalm 08:36,6Namn: Hammarby Rodd till inomhusrodden i Täby Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Hammarby Rodd till inomhusrodden i Täby

Ingress:

På lördag avgörs finalen i Svenska Inomhusrodden i Täby. Startlistan ligger ute på www.svearodd.se.
Länk till annan webbplats.
Följande Hammarbyare är anmälda till tävlingarna:

Herrar Senior:
Gustav Larsson
Henrik Persson
Mikael Helmer
Yves Wuilmart

Herrar Senior lättvikt:
Daniel Gerhardsson

Damer Senior lättvikt:
Anneli Jedenmalm
Helena Ottosson

Det är fortfarande möjligt att efteranmäla om det är någon mer som vill vara med. Även om du inte vill tävla själv är det alltid uppskattat med extra publikstöd på plats, så boka in lördag mellan 11 och 15 i Näsbydalskolan, Täby!Namn: Flera pers i tröga spår Länk till annan webbplats.

Publicerad: 08 MAR 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Flera pers i tröga spår

Ingress:

Vasaloppssöndagen bjöd på strålande solsken hela vägen mellan Sälen och Mora. Dessvärre också mildgrader en bit in på dagen vilket gjorde det rejält trögkört för oss som inte river av ett Vasalopp på Jörgen Brink-tider.
Det hindrade dock inte Gustav Larsson att sätta nytt pers med 40 minuter. Han gick i mål på finfina 6.44.
Malin Bergner persade med 17 minuter och kom in på 9.57 och Eva Buskas med 11 minuter och en sluttid på 9.09. Förbättringarna till trots, hade vi alla hoppats på betydligt snabbare tider som nu får vänta till nästa år.
Årets debutanter Marcus Gustavsson (som körde stora Vasaloppet) och Helena Ottosson (som körde öppet spår) gjorde kanonlopp och gick i mål på 09.04 respektive 11.02.
Därmed är nu skidsäsongen officiellt över och vi väntar otåligt på roddvatten.Namn: Håll reda på Hammarbyarna i Vasaloppsspåren Länk till annan webbplats.

Publicerad: 24 FEB 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Håll reda på Hammarbyarna i Vasaloppsspåren

Ingress:

Under Vasaloppsveckan deltar inte mindre än sex Hammarbyroddare i tre olika lopp under fyra dagar.
Lika bra att kompa ut och parkera sig framför tv:n eller datorn hela veckan med andra ord. Eva och Malin slår till med två lopp och värmer upp med halvvasan på tisdag i ett sista försök att seeda upp sig inför stora loppet på söndag.
Så här ser körschemat ut för Bajens roddare:

Öppet spår, söndag 27 feb: Helena Ottosson (nr 7050)

Öppet spår, måndag 28 feb: Tomas Ericsson (nr 10660)

Halvvasan, tisdag 1 mars: Eva Buskas och Malin Bergner (inga nummer klara)

Vasaloppet, söndag 6 mars:
Gustav Larsson (nr 6847)
Marcus Gustafsson (nr 15122)
Malin Bergner (nr 17457)
Eva Buskas (nr 18757)

Så här gör du för att följa roddarna i spåret:
De lux-varianten via sms: Skicka ett SMS med koden för aktuellt lopp och startnummer på den åkare du vill följa till 72777, så får du löpande tidrapporter under loppets gång (koder: halvvasan: VASA HV, öppet spår: VASA OS, Vasaloppet: VASA VL). Exempel: SMS:a VASA VL 12488 till 72777. Kostnad: 20 kr för halvvasan, 30 kr för övriga lopp.

Budgetvarianten via nätet: Gå in på www.vasaloppet.se. Klicka på Resultat och därefter Sök resultat. Skriv in namn eller nummer på den åkare du vill följa och få en rapport om hur långt han eller hon har kommit och uppskattning av förväntad tid för målgång. Kostnad: gratis.Namn: Fina Bajentider på Värmdöloppet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 FEB 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Fina Bajentider på Värmdöloppet

Ingress:

I förberedelserna inför Vasaloppet körde fem Hammarbyroddare Värmdöloppet i helgen: Gustav, Tomas, Marcus Gustafsson, Eva och Malin.
Trots isiga spår och svårvallade temperaturer gjorde alla fina resultat.
Gustav Larsson vann klubbstriden och gick i mål efter 45 km på tiden 2:51:37.8.
Övriga resultat finns på www.varmdoloppet.seNamn: Roddare på årets Idrottsgala Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 JAN 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: Roddare på årets Idrottsgala

Ingress:

Ikväll går årets idrottsgala av stapeln. Då får vi veta om Frida Svensson lyckas ta hem Jerringpriset.

Men även Hammarby Rodd finns representerat på galan. Gustav Johansson är nämligen på plats för att underhålla idrottseliten!
Hans klass ska tillsammans med galans orkester framföra låten "You raise me up" inför Handikappriset.
Samtliga hammarbyare anmodas därför ratta in SVT1 mellan kl 20 och 22.30 och hålla alla tummar för både Frida och Gustav!Namn: I väntan på islossning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 15 JAN 2011 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:04

Rubrik på sidan: I väntan på islossning

Ingress:

Skidsäsongen är nu i gång på allvar. I veckan hade Malin Bergner och Tomas Ericsson tävlingspremiär för säsongen i Söderskidan på Rudan. Söderskidan går varje tisdag på olika spår runtom i Stockholm. Hör av dig till Tomas eller Malin om du vill hänga på någon tisdag.
Varje tisdag är det också skidåkning på Ågesta. Vi träffas 18.30 på klubben, alternativt 19 på Ågesta. Glöm inte pannlampa!

Tomas går i mål på veckans upplaga av Söderskidan på Rudan.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer