Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2012

Namn: KM i skidor Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 DEC 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:24

Rubrik på sidan: KM i skidor

Ingress:

Årets skidläger i Harsa avslutades traditionsenligt med KM i längdskidor. Team Snworollers (David, Malin B, Anneli, Andrea F, Gustav L) vann över team Les Boules de neige, Snöbollarna, (Anders J, Ida, William, Helena, Eva). Tävlingsledare var Tomas och Classe.

80 cm snö i Harsa.

Från vänster: Anneli, Classe, Andrea, Eva, David, Malin, Gustav L, Ida, Anders J, Tomas. På huk från vänster: Helena, William.

Gustav slår Eva i slutspurten i årets klubbmästerskap.Namn: Höstfest Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 NOV 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:16

Rubrik på sidan: Höstfest

Ingress:

Välkomna till Hammarby Rodds årliga höstfest!

Lördagen den 1 december

Samling kl 16:00 för lekar utomhus (inget jordskottande) och bastubad. Ta med lämpliga kläder.

Middag runt kl 19:00.

Kostnad: 130 kr, betalas på plats eller i förväg till Henrik. Glöm inte att ta med extra kontanter, då "Cash is King" i baren!

Anmäl dig senast onsdag 28 november till Henrik på klubbliv [snabel-a] hammarbyrodd.se.

Meddela om du har några särskilda matpreferenser och allergier.Namn: Klubbmästerskap 2012-10-21 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 OKT 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:16

Rubrik på sidan: Klubbmästerskap 2012-10-21

Ingress:

Under en ganska vindfri men molnig höstdag avgjordes årets klubbmästerskap. Med god uppslutning bland roddarna avgjordes tävlingen i år i åttor med delvis lottade, delvis seedade lag. Banan sträckte sig från Årstabron till Hammarbyslussen. Efter en jämn start hade lag Schöntal en ledning med en knapp båtlängd efter 500 m, efter 1500 m hade ledningen utökats till nära 3 båtlängder. Trots den starka slutspurten från lag Bajen vann lag Schöntal med ungefär en båtlängds marginal.

Lag Bajen (Gustav L, Helmer, William, Andrea, Linn, Agnes, Adam, Taras, x Filippa) tog en hedrande andraplats men klubbmästare år 2012 är lag Schöntal med Yves, Henrik, Tomas, Nikki, Anneli, Liana, Paul, Oscar, x Daniel. Prisutdelning och vederbörlig hyllning av klubbmästarna sker på årsmötet.Namn: Leksand Rowing Race 13 okt Länk till annan webbplats.

Publicerad: 22 OKT 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Leksand Rowing Race 13 okt

Ingress:

Uppladdningen och stämningen var på topp dagen innan loppet. Det skulle visa sig att uppladdning med choklad var lyckosam. Hammarby åkte till Leksand med 12 roddare, varav hälften besökte Leksands roddvatten för första gången.

Det var inte många plusgrader på lördagen, men däremot var det vindstilla och underbara roddförhållanden. Mixdubbeln var den största klassen med 14 båtar, med många meriterade roddare på startlinjen. Det var masstart och därmed bäddat för kaos då det snabbt smalnar av i älven. Lyckligtvis skedde inga större incidenter, bara lite nummerskyltar som flög iväg mm. Imponerande syn med 15 båtar startande i bredd! Snabbast i mål av Hammarbys fyra mixdubblar var Anders och Anneli som rodde in blott en sekund snabbare än SPIFs damscullerfyra, men på upploppet tappade mot tävlingsledare Pliggen med fru Monika. Av Hammarbybåtar följde därefter Nikki och Helmer, Lisa och Henrik och avslutade fältet gjorde Charline och Johan.

Hammarbys mixscullerfyra, där en majoritet av besättningen knappt tävlat förut, kämpade sig till en plats mellan Jönköpings båda åttor i resultatlistan.

Resultat

2x mix

1. Brudpiga (Niss, Nääs) 32:59

2. Brudpiga (Tjäder, Karonen) 33:23

3. UARS (Back, Björnberg) 33:54

4. Stockholms Roddförening (Berglund, Berglund) 34:04

5. Brudpiga/SPIF (Knejp, Andersson) 34:46

6. Hammarby Rodd (Anneli Jedenmalm, Andes Joelsson) 34:51

8. Hammarby Rodd (Nikki Vercauteren, Michael Helmer) 35:32

11. Hammarby Rodd (Lisa Backman, Henrik Persson) 35:55

15. Hammarby Rodd (Charline Wiegert, Johan Malmgren) 51:53

4x mix

1. Hjortnäs 8+ mix 30:28

9. Hammarby Rodd (Malin Bergner, Marcelo Palma, Filippa Olsson, Niklas Svensson) 39:09

Fullständig resultatlista och fler bilder finns på brudpigas Länk till annan webbplats. hemsida.Namn: Dags för årets skidläger i Harsa Länk till annan webbplats.

Publicerad: 02 OKT 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:21

Rubrik på sidan: Dags för årets skidläger i Harsa

Ingress:

Bäste roddare!

De e snart dags att valla laggen!

Vinterns skidläger är planerat till 13-16 dec i Harsa. Harsa brukar bjuda på fina skidspår i hälsingeskogarna. Se http://www.harsa.se Länk till annan webbplats. . Vi har bokat tre stugor med sammanlagt 20 bäddar. Stugorna håller 70-talsstandard, alltså ett något spartanskt boende. Mat och logi beräknas till cirka 550kr/dygn. Vi åker med egna bilar. Resan tar cirka 4 timmar. Föreningen ersätter egen bil för aktiva medlemmar enligt den nya resepolicyn med 18:50 kr/mil vid fullsatt bil (4 personer). Traditionellt hålls Hammarby Rodds KM på skidor på lördagen.

Anmäl senast 15 oktober. Meddela om ni vill åka upp redan på onsdag kväll. Anmäl till: tomas.jan.ericsson [at] telia.com

Vi hörs / TomasNamn: Minikurs i grundläggande båtinställningar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 18 SEP 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:15

Rubrik på sidan: Minikurs i grundläggande båtinställningar

Ingress:

På söndag 23 september erbjuder vi alla aktiva medlemmar en minikurs i grundläggande båtinställningar. Vi samlas i båthuset vid ca kl 11 och delar eventuellt upp oss i mindre grupper så att alla får möjlighet att prova på själv.

Anmäl i förväg till sekreteraren, så att vi vet hur många som kommer och därmed hur många instruktörer vi behöver.

/Anneli

E-post till sekreterare: info [snabela] hammarbyrodd.seNamn: Roddskolan för juniorer augusti 2012 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 SEP 2012 00:00

Uppdaterad: 13 NOV 2014 00:20

Rubrik på sidan: Roddskolan för juniorer augusti 2012

Ingress:

I augusti hölls en efterlängtad roddskola för juniorer ute på Magelungen. Det visade sig vara ett alldeles utmärkt och uppskattat avslut på sommarlovet för ungdomarna.

För första gången på flera år anordnades en roddskola i Hammarbys regi, ute på Magelungens roddbana i Farsta. Roddeleverna bestod av 7 stycken barn i åldrarna 10-14 år.

De som ordnade skolan var fyra av Hammarbys juniorer, Gustav, Maia, Adam och Oscar.

Under dessa två veckor roddes det varje dag från 10 på morgonen till ca 16 på eftermiddagen. Lärorika roddpass varvades med en hel del bad, fika och fotboll och på det sättet försökte vi ta tillvara på sommarlovets sista dagar. Alltihop avslutades med ett grillkalas där de numera erfarna roddareleverna tävlade mot en föräldrabåt i den ärofulla grenen 500 Meter Inriggare (vilken tyvärr föräldrarna vann).

Vi som jobbade med roddskolan tyckte också att det var mycket roligt att få hålla i den eftersom vi utvecklades en hel del som ledare samtidigt som vi bara hade roligt!

Tack till alla roddare och också till Kim Andersson och Bengt Lindström som båda veckorna bistod med assistans av alla möjliga slag. Vi hoppas att detta blir en återkommande tradition som i slutändan leder till att nästa generation hammarbyroddare är säkrad. Ytterligare ett par tillfällen är inplanerade för juniorträning på klubben innan höstmörkret tar vid.

Tack också till övriga som på olika sätt varit inblandade i roddskolan

Gustav Johansson, Adam Wuilmart, Maia Johansson, Oscar Larsson

/Gustav J

Se fotoalbum från roddskolan här Länk till annan webbplats..Namn: SM i Farsta - Del 2 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 02 SEP 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:15

Rubrik på sidan: SM i Farsta - Del 2

Ingress:

Vi börjar med att gratulera Anders Selander till SM-bronset i herrar lättvikt! Vi gratulerar även alla de som för första gången tävlade i Hammarbys roddräkt, mycket roligt. Nedan följer text från våra nya medlemmar Filippa och Gustav om deras upplevelse av SM som nya bajenroddare:

”På lördagen var det dags för damåttan. Vi fick en fin start och hängde med UARS men tappade lite efter de första 500 meterna och slutade på en fjärdeplats. Det var bra flyt i båten och en bra insats av roddare och cox. Loppet var roligt och nu är det bara att träna på så förbättrar vi oss till nästa år!
Bra gjort av alla roddare som ställde upp i tävlingarna under SM-helgen!”
Filippa Olsson (började ro kring 2011 och har redan börjat tävla)

" Efter att ha haft ett uppehåll från rodden på ungefär 3 år med studier och jobb utomlands så känns det bra att komma in i "min" vardag igen. (Under gymnasiet så gick jag på Strömstad roddgymnasium och tävlade för Strömstad roddklubb vilket betydde mer än 10 pass/vecka). Men nu när jag flyttat till Stockholm så blev det ett sug efter rodden igen och det blev ganska naturligt att jag började ro för Hammarby. Att få ställa upp i SM igen efter alla dessa år, och dessutom få göra det i en stor lagbåt kan ha varit något av dom bättre sakerna som har hänt mig på länge och ni kommer få se mig bära Hammarbys färger ett par år till, för en bättre roddfamilj får man leta efter"
Gustav FrebeliusNamn: SM i Farsta: Stor trupp och goda framtidsutsikter Länk till annan webbplats.

Publicerad: 28 AUG 2012 00:00

Uppdaterad: 13 NOV 2014 00:19

Rubrik på sidan: SM i Farsta: Stor trupp och goda framtidsutsikter

Ingress:

På årets svenska mästerskap, på hemmabanan Magelungen, mönstrade Hammarby Rodd vår största SM-trupp på år och dag. Vi var representerade av hela 20 roddare i 15 olika klasser, och ställde upp med bland annat ett par juniorbåtar och både en herr- och en damåtta. Magelungen visade på fredagen och lördagen upp sig från sin bästa sida, med soligt sensommarväder och en svag motvind. Men lagom till söndagens finalpass öppnade sig himlen och gav roddare, funktionärer och åskådare mer än tillräckligt av regn och åska.

Sara och Nikki satte tonen direkt på fredagen med sin finfina andraplats i tvåa utan styrman. Tyvärr var det en båt för lite i fältet för att de skulle plocka hem en silvermedalj.

Vi har inte varit bortskämda med juniordeltagande de senaste åren. Därför är det mycket glädjande att se både Adam i Junior B-singeln, och Oscar och Gustav i Junior A-dubbeln.

I herrarnas tungviktssingel på fredagen gjorde Michael Helmer en stark insats och vann uppsamlingen. Michael ställdes både i försöken och semifinalen mot OS-fyran, den omöjlige Lassi Karonen, och fick senare ro B-final, där han blev fyra.

En av de största glädjeämnena för Bajens del, var att vi för första gången ställde upp med en damåtta på SM. Damerna gjorde bra ifrån sig och vi följer med spänning hur damåttan, som består av allt från nybörjare till de som rott nästan hela livet, kommer att utvecklas och ros samman ännu mer framöver.

Två Hammarbymedaljer bjöd helgen på. Anders Selander tog brons i herrarnas lättviktssingen. En silvermedalj knep Yves Wuilmart i Masterssingeln, där han trots stark rodd aldrig hann ifatt Vaxholmsbåten, som hade 25 sekunders försprång på honom.

Herråttan fortsätter att göra framsteg och trots att placeringen, en fjärdeplats, var samma som förra året, så har tidsskillnaden till toppen minskat markant. Hammarby var med och kämpade om placeringarna hela loppet och gick i mål knappt tio sekunder efter segrande Falkenberg.

Damscullerfyran lyckades, trots att de bara rott någon gång tillsammans, få bra fart i båten och bli tvåa i sitt försök. Tyvärr tog det stopp i uppsamlingen.

Nu ser vi med spänning fram emot nästa års regattor och hoppas att vi kan ställa upp med ännu fler roddare.

Fotoalbum finns här Länk till annan webbplats..

Fullständig resultatlista finns här Länk till annan webbplats..

Hammarbys resultat

1x Herr Jun B15år 1000m
Försök 1

1. Strömstad RK, Johan Jensen 04:08,0
2. Stockholms RF, Pierre Billing 04:14,6
3. Stockholms RF, Eskil Borgh 04:52,1

4. Hammarby Rodd, Adam Wuilmart 05:02,7

DNF Falkenbergs RK, Hampus Jacobsen

Uppsamling

1. Stockholms RF, Eskil Borgh 04:11,8
2. Stockholms RF, Pierre Billing 04:27,5

3. Halmstad GoRF, Adam Hedman 04:34,0

4. Stockholms RF, Marcus Enström 04:39,6
5. Hammarby Rodd, Adam Wuilmart 04:41,0

6. Mölndals RK, Fredrik Andreasson 04:54,5

2- Dam Sen 2000m
Final

1. Stockholms RF, Birgitta Berglund, Josefin Berglund 08:15,2

2. Hammarby Rodd, Sara Selander, Nikki Vercauteren 08:30,8

3. Falkenbergs RK, Elin Sjödin, Frida Johansson 08:31,1
4. Mölndals RK, Mimi Grosselius, Ebba Sundberg 09:05,7

1x Herr Sen lättv 2000m
Försök 2 av 2
1. Falkenbergs RK, Nick Andersson 08:58,0
2. Hammarby Rodd, Anders Selander 09:09,5

3. Mölndals RK, Ignacio Hidalgo 09:10,8

Uppsamling

1. Hammarby Rodd, Anders Selander 08:43,3
2. Strömstad RK, Joacim Halvorsen 08:50,3
3. Mölndals RK, Ignacio Hidalgo 08:50,7
4. Helsingborgs RK, Daniel Böcker 08:55,8
5. Uppsala Akademiska RS, Johan Andersson 09:03,6


Final
1. Strömstad RK, Oskar Russberg 07:34,8

2. Falkenbergs RK, Nick Andersson 07:52,6
3. Hammarby Rodd, Anders Selander 08:10,2

4. Mölndals RK, Ignacio Hidalgo 08:19,1
5. Strömstad RK, Joacim Halvorsen 08:33,2
6. Helsingborgs RK, Daniel Böcker 08:54,1

1x Dam Sen lättv 2000m
Final
1. SPIF, Kristina Knejp Christensson 08:07,5
2. Öresjö SS Rodd, Emma Fredh 08:11,1
3. Trollhättans RS, Cecilia Lilja 08:20,5
4. Hammarby Rodd, Anneli Jedenmalm 09:27,1

1x Herr Sen 2000m
Försök 2 av 3

1. Brudpiga RK, Lassi Karonen 07:59,7

2. Höganäs RF, Dennis Gustavsson 08:28,0

3. Uppsala Akademiska RS, Mathias Maier 08:38,2
4. Hammarby Rodd, Michael Helmer 08:44,2

5. Norrtälje RF, Gunnar Skough 09:05,8


Uppsamling
1. Hammarby Rodd, Michael Helmer 08:57,4
2. Höganäs RF, Nils Ewald 09:05,5
3. Höganäs RF, Fredrik Samberg 09:08,7

4. Norrtälje RF, Gunnar Skough 09:17,1
5. Stockholms RF, Danial Arastoupour 09:24,7

6. Norrtälje RF, Tony Bringemo 09:49,1

Semifinal 2 av 2

1. Brudpiga RK, Lassi Karonen 07:50,3

2. Öresjö SS Rodd, Oskar Claesson 08:10,1

3. Öresjö SS Rodd, Christoffer Johansson 08:13,2

4. Uppsala Akademiska RS, Mathias Maier 08:23,9

5. Hammarby Rodd, Michael Helmer 08:39,8

6. Höganäs RF, Nils Ewald 09:20,0

Final B

1. Strömstad RK, Bernt Spielberger 07:53,9

2. Strömstad RK, Marcus Palm 08:03,7
3. Uppsala Akademiska RS, Mathias Maier 08:03,9
4. Hammarby Rodd, Michael Helmer 08:22,7

5. Höganäs RF, Nils Ewald 08:29,2
6. Höganäs RF, Fredrik Samberg 08:32,1

2- Herr Sen lättv 2000m
Final
1. Falkenbergs RK, Leif Johansson, Viktor Johansson 07:21,5

2. Mölndals RK, Joakim Toll, Kristofer Karlsson 07:41,2

3. Hammarby Rodd, William Tassel, Daniel Gerhardson 07:45,7

2x Herr Jun A 2000m

Försök 1 av 2

1. Åhus RK, Christoffer Hansson, Tim Block 1 07:31,5
2. Mölndals RK, Julius Freudenthal, Viktor Rissanen 07:48,0
3. SPIF, Sebastian Ljungberg, Oscar Hagman 07:56,7
4. Hammarby Rodd, Oscar Larsson, Gustav Johansson 08:00,0

Uppsamling

1. Höganäs RF, Axel Hagman, Knut Andersson 07:56,2
2. Mölndals RK, Julius Freudenthal, Viktor Rissanen 08:02,6

3. SPIF, Petter Miltén, Erik Kärrfelt 08:15,1
4. SPIF, Sebastian Ljungberg, Oscar Hagman 08:21,9
5. Hammarby Rodd, Oscar Larsson, Gustav Johansson 08:29,6

4- Dam Sen 2000m
Final
1. SPIF 07:32,8
2. Stockholms RF 07:39,7

3. Mölndals RK 07:48,8

4. Falkenbergs RK 07:49,4
5. Hammarby Rodd, Anneli Jedenmalm, Lisa Backman, Sara Selander, Nikki Vercauteren 08:09,7

2x Herr Sen 2000m
Final
1. Brudpiga RK, Thomas Nääs, Lassi Karonen 06:54,8
2. Strömstad RK, Oskar Russberg, Johan Lidberg 06:57,3
3. Höganäs RF, Pontus Gustavsson, Dennis Gustavsson 06:57,7
4. Kungälvs RK, Peter Karlsson, Mattias Carlsson 07:27,7
5. Mölndals RK, Jörgen Nilsson, Sigvard Eriksson 07:36,8
6. Hammarby Rodd, Henrik Persson, Michael Helmer 07:43,6

4- Herr Sen lättv 2000m
Final

1. Falkenbergs RK 06:55,9
2. Mölndals RK 06:56,5
3. Hammarby Rodd, Benoit Dessirier, William Tassel, Daniel Gerhardson, Anders Selander 07:18,0

8+ Dam Sen 2000m
Final

1. SPIF 07:20,3

2. Falkenbergs RK 07:21,4
3. Uppsala Akademiska RS 07:38,6

4. Hammarby Rodd, Linn Smith, Andrea Fiene, Flippa Olsson, Helena Ottosson, Maria Lindholm, Lisa Backman, Sara Selander, Nikki Vercauteren, x Charline Wiegert 07:52,7

1x Masters 1000m
Final
1. Vaxholms RF, Lars Larsson 04:12,2
2. Hammarby Rodd, Yves Wuilmart 04:23,8

3. SPIF, Urban Kärrfelt 04:30,3
4. Hammarby Rodd, Anneli Jedenmalm 04:34,2

5. Norrtälje RF, Martin Zung 06:18,7

8+ Herr Sen 2000m
Final
1. Falkenbergs RK 06:02,8

2. Mölndals RK 06:07,4

3. Uppsala Akademiska RS 06:08,4

4. Hammarby Rodd, William Tassel, Daniel Gerhardson, Michael Helmer, Gustav Frebelius, Yves Wuilmart, Henrik Persson, Anders Joelsson, Anders Selander, x Anneli Jedenmalm 06:12,4

5. Brudpiga RK 06:44,0

2x Herr Sen lättv 2000m
Final
1. Falkenbergs RK, Nick Andersson, Rasmus Mehlin 06:52,3

2. Mölndals RK, Oskar Svensson, Kristofer Karlsson 06:59,9

3. Hammarby Rodd, William Tassel, Anders Selander 07:08,1

4. Uppsala Akademiska RS, Martin Stigge, Hans Lejdegård 07:52,2

DNS Falkenbergs RK, Viktor Johansson, Leif Johansson

4x Dam Sen 2000m
Försök 2 av 2
1. Öresjö SS Rodd 07:35,0

2. Hammarby Rodd, Maria Lindholm, Lisa Backman, Andrea Fiene, Anneli Jedenmalm 07:50,7

3. Falkenbergs RK 08:01,1

4. Mölndals RK 08:07,7


Uppsamling

1. Falkenbergs RK 07:19,7

2. Stockholms RF 07:33,6
3. Uppsala Akademiska RS 07:37,0
4. Falkenbergs RK 07:39,2
5. Hammarby Rodd, Maria Lindholm, Lisa Backman, Andrea Fiene, Anneli Jedenmalm 07:41,7

DNS Mölndals RKNamn: Startlista SM 24-26 augusti Länk till annan webbplats.

Publicerad: 18 AUG 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:15

Rubrik på sidan: Startlista SM 24-26 augusti

Ingress:

Uppdaterad startlista, fredag 24/8 kl 20:40

Nu är det dags för årets SM i rodd. Denna gången på vår hemmabana Magelungen i Farsta, så det finns inga ursäkter för er att inte komma ner och heja fram våra roddare. Vi kan stolt säga att vi kommer finnas representerade i de flesta seniorklasserna, bland annat i damåttan.

Här finns karta: http://kartor.eniro.se/m/9iSbX Länk till annan webbplats.

Mer information om tävlingen, fullständiga startlistor och löpande resultat finns på: http://svearodd.se/ Länk till annan webbplats.

Hammarbys starttider


Fredag

1x Herr junior B 15år 1000m: Adam Wuilmart

Försök 09:28

Uppsamling 1 11:30

Uppsamling 2 11:34

Final B 14:28

Final A 14:32

2- Dam senior: Sara Selander, Nikki Vercauteren

Final 14:48

1x Herr senior lättv: Anders Selander

Försök 10:05

Uppsamling 12:15

Final 15:04

1x Dam senior lättv: Anneli Jedenmalm

Final 15:12

1x Herr senior: Michael Helmer

Försök 09:00

Uppsamling 1 11:10

Uppsamling 2 11:14

Semifinal 1 13:20

Semifinal 2 13:24

Final C 15:56

Final B 16:00

Final A 16:04

2- Herr senior lättv: William Tassel, Daniel Gerhardson

Final 16:16


Lördag

2x Herr junior A: Oscar Larsson, Gustav Johansson

Försök 09:30

Uppsamling 1 12:00

Uppsamling 2 12:04

Final B 14:00

Final A 14:00

4- Dam senior: Anneli Jedenmalm, Lisa Backman, Sara Selander, Nikki Vercauteren

Final 14:30

2x Herr senior: Michael Helmer, Henrik Persson

Final 14:50

4- Herr senior lättv: Benoit Dessirier, William Tassel, Daniel Gerhardson, Anders Selander

Final 15:00

8+ Dam senior: Linn Smith, Andrea Fiene, Filippa Olsson, Helena Ottosson, Maria Lindholm, Lisa Backman, Sara Selander, x Charline Wiegert

Final 15:50

1x Masters 1000m: Anneli Jedenmalm

Yves Wuilmart

Final 16:00


Söndag

8+ Herr senior: William Tassel, Daniel Gerhardson, Michael Helmer, Gustav Frebelius, Yves Wuilmart, Henrik Persson, Anders Joelsson, Anders Selander, x Anneli Jedenmalm

Final 13:00

2x Herr senior lättv: William Tassel, Anders Selander

Final 14:10

4x Dam senior: Maria Lindholm, Lisa Backman, Andrea Fiene, Anneli Jedenmalm

Försök 09:20

Uppsamling 11:50

Final 14:50Namn: Roddskola för ungdomar i sommar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 JUN 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:15

Rubrik på sidan: Roddskola för ungdomar i sommar

Ingress:

Roddskola för ungdomar SOMMAREN 2012

Hammarby Rodd presenterar i sommar en roddskola för dig som vill lära dig en ny och rolig sport samtidigt som du lär känna nya ungdomar och utnyttjar sensommarens varma dagar, både i vattnet och på land.

Vi välkomnar dig som är mellan 10-15 år till 10 dagar på sjön Magelungen i närheten av Farsta under v. 32 och v. 33 med avslutning lördag 18 augusti.

Pris: 500 kr

Datum: 6-18 augusti

Plats: Bonäsvägen, Ågestagården

Aktiviteter: Framförallt rodd men även lite fotboll, bandy, bad, brännboll mm.

För mer information och anmälan kontakta Gustav: gustjoh [ at] gmail [dot]com.Namn: Anmäl dig till vår e-postlista Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 MAJ 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:15

Rubrik på sidan: Anmäl dig till vår e-postlista

Ingress:

Du som är ny, eller gammal, medlem i Hammarby Rodd har väl inte glömt att anmäla dig till vår e-postlista: aktiva [snabel-a] hammarbyrodd.se?

Där får du all viktig information om till exempel tävlingar, träningar och andra sammankomster, och du kan själv nå ut till alla aktiva medlemmar.

Du anmäler dig genom att skicka ett tomt meddelande till aktiva-subscribe [snabel-a] hammarbyrodd.se

Du får då ett automatiskt svarsmeddelande på engelska, med instruktioner på hur du ska forstätta. Var uppmärksam på att svarsmeddelandet kan hamna i din skräppostmapp.Namn: Resultat Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 05 MAJ 2012 00:00

Uppdaterad: 13 NOV 2014 00:21

Rubrik på sidan: Resultat Bajen Rowing Race

Ingress:

Årets Bajen Rowing Race bjöd på fina förhållanden med sol och en lätt vind. Åtta båtar kom till start i tre olika lopp. Dagen till ära bars roddarna fram med sång och ramsor från supportrarna i Bajen Fans.
I herrloppet fick den rena Hammarbybåten ett övertag mot Akademiska/Hammarby-kombinationen redan från start. De drygade sedan ut ledningen och det blev aldrig någon riktig spänning i loppet.
Damloppet över 11 km mönstrade tre båtar, en från vardera klubbarna Stockholms RF, UARS och Hammarby. Till skillnad från herrarna bjöd damerna på stor spänning ända in i mål, då Stockholms RF efter exakt en timmes rodd skar mållinjen, fem sekunder före Uppsala ARS.
Det tredje loppet, 5 km långt, var ett kombinerat junior/nybörjar/mixed-lopp, där mixedbåten visade juniorerna att gammal är äldst.
Men årets prestation stod ändå Bajen Fans för, då de under mitt under tävlingen beslutade sig för att dra ihop ett lag och ställa upp. Trots att ingen av dem hade satt sin fot i en roddbåt förut så kämpade och slet de sig starkt igenom hela loppet.

Bilder från tävlingen finns i vårt fotoalbum Länk till annan webbplats..

Resultat

Herrar, 11 km

1. Hammarby Rodd, 51:36

Anders Selander

William Tassel

Michael Helmer

Daniel Gerhardson

cox: Nikki Vercauteren

2. Akademiska RF/Hammarby, 54:14

Hugh Dickinson (ARF)

Ian Miller (ARF)

Anders Joelsson (HIF)

Henrik Persson (HIF)

cox: Benoit Dessirier

Damer, 11 km

1. Stockholms RF/Hammarby, 1:00:00

Maria Lindholm (HIF)

Britta Pivac (SRF)

Josefine Olsson (SRF)

Birgitta Berglund (SRF)

cox: Elin

2. Uppsala ARS, 1:00:05

Bronwen Holloway

Denise Laskowski

Camilla Persson

Karin Lindfors

cox: Lena Rangstrup-Christensen

3. Hammarby Rodd, 1:03:24

Filippa Olsson

Åsa Ekenholm

Lina Lindström

Eva Buskas

cox: Anneli Jedenmalm

Mixed, 5 km

1. Hammarby Rodd, 25:41

Benoit Dessirier

Lisa Backman

Sara Selander

Nikki Vercauteren

cox: Ida Andersson

Juniorer, 5 km

1. Hammarby Rodd, 26:15

Adam Wuilmart

Truls Martinsson

Oskar Larsson

Gustav Johansson

cox: Anneli Jedenmalm

Nybörjare, 5 km

1. Bajen Fans, 36:33

???

???

???

???

cox: Michael HelmerNamn: Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 25 APR 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rubrik på sidan: Bajen Rowing Race

Ingress:Namn: Teaser inför Bajen Rowing Race 29 april Länk till annan webbplats.

Publicerad: 15 APR 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:10

Rubrik på sidan: Teaser inför Bajen Rowing Race 29 april

Ingress:

Damer/herrar 11 km. Motion/nybörjare/junior 5 km.

Anmäl ditt lag till william[punkt]tassel[snabel-a]gmail[punkt]com.Namn: Dags för städdag Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 APR 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:10

Rubrik på sidan: Dags för städdag

Ingress:

Söndagen den 22 april kl. 10 är det dags för vårens städdag.

Alla som har tänkt att nyttja klubbhuset och dess båtar i år uppmanas härmed att komma ner och hjälpa till att få huset och tomten vårfina. Klubben bjuder som vanligt på lunch för de som har hjälpt till.Namn: Bajen rowing camp in sunny Lausanne Länk till annan webbplats.

Publicerad: 02 APR 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:20

Rubrik på sidan: Bajen rowing camp in sunny Lausanne

Ingress:

Roddlägret upplevdes mer som semester än som träningsläger, trots alla rodda kilometrar. Nedan följer några citat som beskriver lägret med en mening:

“Un cadre extraordinaire, un lac tout plat, une bonne ambiance, beaucoup de soleil -- et quelques ampoules : un excellent début de saison!”

Maria


“Ett helt underbart roddläger med en bra mix av rodd, sol, gemenskap, nya vänner, och vackert landskap med vingårdar på ena sidan sjön och snötäckta bergstoppar på den andra.”

Anneli


”sol, spegel, fina roddturer och trevliga roddare”

Sara

“Fabulous, fabulous”

Andrea


“När, var, hur, får vi mat?”

Okänd roddare


”Thank you Elena and the rowing club for letting us row with you in this beautiful surrounding”

LisaNamn: Resultat från Svearodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 12 MAR 2012 00:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:33

Rubrik på sidan: Resultat från Svearodden

Ingress:

I årets "hemmatävling" Svearodden ställde Hammarby med hela nio roddare, varav fyra juniorer. Både Adam, Oscar, Truls och Niklas gjorde sin tävlingsdebut i Hammarbydräkten och presterade tider som lovar gott för framtiden. Oscar Larsson stod för dagens stora prestation, då han vilt kämpande rodde till sig en bronsmedalj i junior A-loppet på utmärkta 06:47,6.

Vi fick dessutom se ett nytt svenskt rekord av OS-förberedande Lassi Karonen.

Gustav Johansson

Truls Martinsson

Oscar Larsson

Hammarbys resultat


Herrar Junior B 1000m
1 Mölndals RK, Julius Freudenthal 03:16,2
2 Stockholms RF, Eskil Borgh 03:22,6
3 Waxholms RF, Filip Ohlén 03:29,7
4 Stockholms RF, Axel Eriksson 03:44,2
5 Waxholms RF, Erik Sederowsky 03:56,1
6 Hammarby Rodd, Adam Wuilmart 03:57,4

Herrar Öppen klass 2000m
1 Brudpiga RK, Pavel Caris 06:31,1
2 Mölndals RK, Sigvard Eriksson 06:34,2
3 Stockholms RF, Jan Berglund 06:39,7
4 Hammarby Rodd, Yves Wuilmart 06:44,5

5 Uppsala Akadem. RS, Johan Eklund 06:46,2
6 Norrtälje RF, Tony Bringemo 06:59,0
7 Brudpiga RK, Staffan Lind 07:05,3

Herrar Junior A 2000m
1 Höganäs RF, Knut Andersson H 06:28,9
2 Mölndals RK, Emil Freudenthal 06:44,5
3 Hammarby Rodd, Oscar Larsson 06:47,6
4 Mölndals RK, Filip Nilsson 06:52,1
5 Mölndals RK, Oskar Svensson 06:57,1
6 Hammarby Rodd, Gustav Johansson 07:14,2
7 Stockholms RF, Nicholas Öster-Jenk 07:25,1
8 Hammarby Rodd, Truls Martinsson 07:30,7
9 Stockholms RF, Olle Lindström 08:10,5

Herrar Senior A Lättvikt 2000m
1 Uppsala Akadem. RS, Mathias Maier 06:35,2
2 Falkenbergs RK, Nick Andersson 06:39,2
3 Falkenbergs RK, Leif Johansson 06:40,5
4 Falkenbergs RK, Rasmus Mehlin 06:44,6
5 Mölndals RK, Jörgen Nilsson 06:47,4
6 Uppsala Akadem. RS, Johan Andersson 06:50,2
7 Uppsala Akadem. RS, Oskar Berg 06:50,8
8 Hammarby Rodd, William Tassel 06:59,5
9 Hammarby Rodd, Daniel Gerhardson 07:09,9
10 Uppsala Akadem. RS, Giorgi Metreveli 07:39,2

Herrar Senior A 2000m
1 Brudpiga RK, Lassi Karonen 05:44,4
2 Höganäs RF, Pontus Gustavsson 06:05,9
3 Uppsala Akadem. RS, Carl Olsson 06:24,5
4 Uppsala Akadem. RS, Jakob Björnberg 06:25,7
5 Norrtälje RF, Gunnar Schough 06:45,9
6 Hammarby Rodd, Michael Helmer 06:54,4
7 Hammarby Rodd, Niklas Svensson 07:07,6

Herrar Stafett 4x500m
1 Mölndals RK, Roger Olsson 06:15,6
Sigvard Eriksson
Jörgen Nilsson
Göran Haggren
2 Stockholms RF, Nicholas Öster-Jenk 06:40,3
Olle Lindström
Eskil Borgh
Axel Eriksson
3 Hammarby Rodd, Oscar Larsson 06:42,5
Gustav Johansson
Truls Martinsson
Adam Wuilmart

Alla resultat från tävlingen finns här Länk till annan webbplats..Namn: Heja fram Hammarbyroddarna i Svearodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 MAR 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:10

Rubrik på sidan: Heja fram Hammarbyroddarna i Svearodden

Ingress:

På lördag, 10 mars, är det dags för årets upplaga av roddmaskinstävlingen Svearodden, i Tibblehallen i Täby. Hammarby Rodd ställer upp med inte mindre än nio roddare. Glädjande är att vi i år även är representerade på juniorsidan.
Så kom dit och heja fram Hammarbyroddarna till bra tider! Ju fler av oss som är där och hejar, desto mer kraft får de.


Lopp 135, Herrar, Öppen klass, 2000 meter, Final, kl.09:59
Yves Wuilmart

Lopp 112, Herrar, Junior B, 1000 meter, Delfinal 1, kl.10:35
Adam Wuilmart

Lopp 142 Herrar, Junior A, 2000 meter, Delfinal 1, kl.12:11
Gustav Johansson

Lopp 142 Herrar, Junior A, 2000 meter, Delfinal 2, kl.12:22
Truls Martinsson
Oskar Larsson

Lopp 144 Herrar, Senior A lättvikt, 2000 meter, Delfinal 1, kl.12:44
Daniel Gerhardson

Lopp 144 Herrar, Senior A lättvikt, 2000 meter, Delfinal 2, kl.12:55
William Tassel

Lopp 146 Herrar, Senior A, 2000 meter, Delfinal 1, kl.13:28
Niklas Svensson
Michael Helmer

Hela startlistan och övrig information finns här: www.svearodd.se Länk till annan webbplats..Namn: Valberedningens förslag och förslag på nya stadgar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 MAR 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Valberedningens förslag och förslag på nya stadgar

Ingress:

Alla medlemmar uppmanas att läsa igenom styrelsens förslag på nya stadgar inför årsmötet: Förslag stadgar Länk till annan webbplats. .


Valberedningens förslag på nya styrelsemedlemmar

**************************************************************************************
Ordförande: Bengt Lindström

Ledamöter, 2 år:

Anneli Jedenmalm
Mats Ek
Henrik Persson

Suppleanter, 1 år:

Helena Ottosson

Lisa Backman

Yves Wuilmart

Revisorer: Bertil Johnson, Nils Carlin

Årsmötets ordförande: Claes Friström
Årsmötets sekreterare: Daniel Gerhardson
*****************************************************************************************

För att rösta eller bli invald i styrelsen måste du ha betalat in din medlemsavgift i god tid innan årsmötet.Namn: Årsmöte 15:e mars kl 19 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 20 FEB 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Årsmöte 15:e mars kl 19

Ingress:

Välkommen till årsmöte den 15:e mars i klubbhuset. Motioner ska lämnas in till styrelsen senast 2 veckor innan. Årsberättelsen är ivägskickad till medlemmar och det finns även exemplar framme i klubbhuset. En förändring till stadgarna är på förslag och ska beslutas om på årsmötet. Alla medlemmar uppmanas att läsa igenom innan mötet.

Edit: En reviderad version av förslaget till nya stadgar kommer att läggas upp inom kort (tidigare upplagd pdf-fil under denna nyhet var felaktig).Namn: Beställning av nya klubbkläder Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 FEB 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Beställning av nya klubbkläder

Ingress:

Roddräkt

Roddräkter kommer att beställas från JL Racing i USA, likadan tävlingsdräkt som vi använde förra året. Pris ca 800 kr (med reservation för prisändring). Vi behöver dina mått. Betalning kommer att ske innan beställning kan gå iväg. Deadline för beställning: 27:e februari 2012.

För kvinnor: Vi önskar längd, vikt, bh-storlek, midjemått, höftmått.

För kvinnor: http://www.jlracing.com/howto/images/content/JL_women_size.pdf

För män: Vi önskar längd, vikt, bröstmått och midjemått.

För män:http://www.jlracing.com/howto/images/content/JL_men_size.pdf

Det finns utrymme att skriva kommentar kring ens kroppsform på beställningen, t ex smala höfter, lång rygg. Om du redan har en JL-dräkt som du är nöjd med kan du skriva storlek för nederdel respektive överdel. Skicka in mått till mig (malinbergner [at] hotmail.com) genom fritext eller genom att fylla i och returnera formuläret. Information om dina mått och knasiga kroppsform kommer att hanteras med stor diskretion.

Tröjor

Nytt för i år är en T-shirt och en långärmad tröja. Dessa krävs inte vid tävling utan är framtagna efter önskemål från medlemmar för att öka klubbkänslan. Ange storlek, provexemplar hänger framme på klubben.

/MalinNamn: Bajens lördagsbio a la erg Länk till annan webbplats.

Publicerad: 15 JAN 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Bajens lördagsbio a la erg

Ingress:

Nu när isen har lagt sig har vi återupptagit Bajenbion på lördagsmorgnar. Dagens film blev The Commitments och roddpasset blev ca 2 h (det var ju tvunget att ro till för-och eftertexter också). Foto tillkommer inom kort.Namn: Skidor: Nya klubbmästare är korade Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 JAN 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Skidor: Nya klubbmästare är korade

Ingress:

2011 års skidläger i Harsa anordnades av Tomas och totalt nio roddare kom iväg. Blötsnön utgjorde en stor vallautmaning, men gav också chans till extra styrketräning i spåren. Klubbens skidläger i Harsa avslutades med ett klubbmästerskap i sprintstafett.

Vinnande lag: Andrea F, Carl W, Gustav, Tomas. Grattis!Namn: Gott Nytt År! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 JAN 2012 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 20:09

Rubrik på sidan: Gott Nytt År!

Ingress:

På nyårsaftons förmiddag gick vi ut på stilla vatten i 2 st 4x. Solen lyste och istappar bildades på riggarna. Den värmande bastun och nyårsfikat efteråt var en given hit.

Lite funderingar inför säsong 2012:

- Vem blir 2012 års slitvarg? Blir det du?

- Kan vi gemensamt ro fler kilometrar 2012 än 2011?

- Kommer du att ro längre och fortare än 2011?

- Hur många fler träningspass på vattnet kan du få till i år jämfört med föregående år?

- Vad är ditt mål för 2012?

- Några nya förslag på roliga klubbaktiviteter?

Nytt för i år är också en ändring av klubbavgiften. Från i år kostar det 800kr per år att utnyttja föreningens träningslokal och båtar, detta utöver den vanliga medlemsavgiften. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Vi ses på den gemensamma träningen på måndag! Nu är det ett nytt år med nya tag, nya utmaningar, och ny chans att uppnå dina mål. Skål och god fortsättning på det nya året!

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer