Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2016

Namn: Boråsrodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 DEC 2016 19:34

Uppdaterad: 06 DEC 2016 20:14

Rubrik på sidan: Boråsrodden

Ingress: Två Hammarbysegrar blev det i Boråsrodden, 2017 års första SM/FM-deltävling av tre på roddmaskin.

Förra året avgjordes SM/FM i roddmaskin under en enda tävling. I år har man gått tillbaka till hur det var för två år sedan och delar upp mästerskapet i tre deltävlingar där man tilldelas poäng efter placering. Slutplaceringen i SM/FM avgörs av ens totala antal poäng under de tre deltävlingarna.

Den första deltävlingen avgjordes i Borås i helgen. Hammarby hade fem roddare på plats, fyra juniorer och en förstaårssenior. I junior B imponerade Gabriel stort och vann med hela 26 sekunder före tvåan.

Erik ville inte vara sämre, och kammade hem dagens andra Hammarbyseger, med 2,5 sekunders marginal, i en junior A-klass full av Falkenbergsroddare. Ruben, som är första års junior B-roddare, tyckte att 1000m var lite kort sträcka att ro och ställde istället upp i junior A. Där tävlade han mot två och tre år äldre roddare men kom ändå femma på en väldigt bra tid.

I lättviktsklassen rodde en missnöjd Ahmet in på en tredjeplats.

I junior B-dubbeln på slides var Gabriel och Ruben de enda tävlande och därför gilldes inte den som ett mästerskapslopp. Som avslutning satte man ihop fyror av alla tävlande från alla klubbar och tävlade mot varandra i 500-meterssprinter. Där drog Ahmets lag till med den snabbaste tiden totalt.

Nästa SM-deltävling är den 7 januari på Lidingö, och då är det även Nordic Indoor Open. SM avslutas i Trollhättan den 11 mars.

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Resultat

1x Herrar Junior B 1000m, FM
1 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 3.16,1
2 Jönköpings RS Andy Toha 3.42,1
3 Öresjö SS Tyron Georgsson 3.42,9
4 Hammarby Rodd Felix Broberg DNF

1x Herrar Junior A 2000m, SM
1 Hammarby Rodd Erik Dättermark 6.42,9
2 Falkenbergs RK Moritz Lucke 6.45,4
3 Falkenbergs RK Melker Persson 6.53,7
4 Falkenbergs RK Albin Olsson 6.58,1
5 Hammarby Rodd Ruben Rapi 7.01,5
6 Falkenbergs RK Colin Lindgren 7.25,4
7 Falkenbergs RK Albin Lövström 8.03,7
8 Falkenbergs RK Ivar Håkansson 8.13,1

1x Herrar Senior lättvikt 2000m, SM
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson 6.23,3
2 Mölndals RK Filip Nilsson 6.26,9
3 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 6.29,0
4 Jönköpings RS Axel Ekros 6.31,4
5 Waxholms RF Olof Södergård 6.34,9
6 Falkenbergs RK Martin Johansson 6.46,6
7 Mölndals RK Oskar Svensson 6.49,3

2x Herrar Junior B 500m
1 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten, Ruben Rapi 1.35,4

Rövarheat 500m
Heat 2
1 FRK/Hammarby /Malmö/Hammarby Bianca Häggström, Gabriel Hoffsten, Max Salminen, Ruben Rapi 1.41,9
2 FRK/ÖSS/Hammarby/MRK Colin Lindgren, Emil Hallgren, Erik Dättermark, Oskar Svensson 1.41,9
3 FRK/Hammarby/FRK/FRK Annie Svensson, Felix Broberg, Martin Johansson, Clara Bjarneborg 1.46,3
4 IBEX Samantha Fernandez, Josefin West, Isabell Andersson, Evelina Winroth 2.02,4
Heat 3
1 Hammarby/Helsingborg/FRK/ÖSS Ahmet Rapi, Gustav Arvidsson, Melker Persson, Lovisa Claesson 1.29,9
2 FRK/Höganäs/JRS/SRF Albin Olsson, Dennis Gustavsson, Hajnal Lazcko, Mikael Borgh 1.34,4
3 FRK/MRK/FRK/BRK Bella Häggström, Filip Nilsson, Mattias Johansson, Ronja Lindberg 1.37,9
4 JRS/SRF/SPIF/HGRF Andy Toha, Eskil Borgh, Maja Andersson, Per Tyledal 1.38,5Namn: Nya klubbmästare korade Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 NOV 2016 09:19

Uppdaterad: 01 NOV 2016 10:26

Rubrik på sidan: Nya klubbmästare korade

Ingress: Henrik Persson och Gabriel Hoffsten vann årets KM, som avgjordes i dubblar på Årstaviken.

I helgen avgjordes årets klubbmästerskap i Hammarby Rodd. Fjorton roddare deltog och båtklassen var precis som förra året dubbelsculler. Roddarna delades upp i två seedningsgrupper och lottades sedan ihop av tävlingsledare Katarina och roddchef Anders. Tävlingsbanan var ca 300 m, från närmaste röda pricken till stora bryggan, och de sju båtarna mötte varandra parvis under sju omgångar där en båt stod över varje gång.

Startdomare Tomas såg till att tävlingen avverkades i en rask takt, med 21 lopp på ganska precis en timme. När alla lopp körts så stod Gabriel Hoffsten och Henrik Persson som klara segrare och kan titulera sig årets klubbmästare. Full pott blev det för paret, där loppet mot tvåorna Fanny och CH vanns med bara någon meter eller två.

I och med detta avslutades tävlingssäsongen 2016, som har bjudit på flera SM-guld, medaljer och andra segrar och fina resultat. Redan om en månad, i Borås, startar nästa tävlingssäsong med den första av tre SM-deltävlingar på roddmaskin. För tävlingsrodd på vattnet får vi däremot vänta i nästan ett halvår, till Bajen Rowing Race i mitten/slutet av april.

Bilder från tävlingen >> Länk till annan webbplats.

Resultat

1 Henrik Persson, Gabriel Hoffsten 6 segrar

2 Fanny Fridén, Carl Henrik Laurell 5

3 Ruben Rapi, Kristalina Smårs 4

4 Tomek Jansson, Sebastian Fischer 3

5 Gustav Frebelius, Andrea Fiene 2

6 Ellen Gunnars, Anneli Jedenmalm 1

7 Ahmet Rapi, Lisa Olsson 0

Fotnot: Alla båtar vann mot dem under i resultatlistan och förlorade mot dem över.Namn: Vinterfest! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 NOV 2016 08:27

Uppdaterad: 01 NOV 2016 10:33

Rubrik på sidan: Vinterfest!

Ingress: Varmt välkomna till Hammarby Rodds vinterfest den 3 december!

Den 3 december anordnar Hammarby Rodd vinterfest där vi firar ut säsongen 2016. Vi startar kl. 16:00 med lekar utomhus. Därefter erbjuds bastubad innan vi räknar med att sitta till bords för middag runt kl. 19.

Anmäl dig senast den 20 november till klubbliv@hammarbyrodd.se. Glöm inte att ange eventuella kostpreferenser. Tillställningen kostar 150 kr och det betalas in på klubbens pg-konto 193213-6 i samband med anmälan (Skriv namn + vinterfest). Då baren kommer att vara öppen är kontanter bra att ta med ifall du inte har swish.

Vill du bara vara med på antingen lekarna eller middagen så går det också bra.

Om du har möjlighet att hjälpa till som lekledare, matfixare, bartender eller annat så uppskattas det. Maila mig då på klubbliv@hammarbyrodd.se

Varmt välkomna önskar

Malin

KlubbmästareNamn: Vikingatåget Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 NOV 2016 06:39

Uppdaterad: 01 NOV 2016 21:06

Rubrik på sidan: Vikingatåget

Ingress: I förra söndagens höstregn gjorde 4 vikingar en räd upp mot Årstaskogens topp i den lilla men tuffa tävlingen Vikingatåget.

I det första av tre moment roddes på maskin 120 "calorier". Snabbaste inledning stod Yves för som satte av i mer än 2300 cal/h, ett omedvetet 1:24 tempo. Orken dalade och regerande mästaren Ahmet tog täten ut från momentet efter stabila 1:36 per 500m i de knappa 5 minutrarna.

Vid båtlyft, moment två, var det något otippat Ruben som glänste. Han var den enda i herrklassen som kunde räkna till tio lyft i varande skick. Ahmet ådrog sig 15 straffsekunder och Yves tröttade ut sig ytterligare genom tre lyft för mycket.

I moment tre, berglöpning 800m, såg Ruben sin chans och trippade lätt förbi den tyngre och tröttare Yves. Ahmet behöll ledningen i herrklassen medan damklassens Lisa O. kämpade sig hela vägen igenom vad hon beskrev som det jobbigaste hon gjort men också roligt.

Resultat

Herrar
Ahmet 10:12
Ruben 11:01
Yves 11:25

Damer
Lisa O 16:45

Ahmet intygade att årets Vikingatåg var det tyngsta. Tiderna anslås i klubblokal för att kunna slås under säsongen.Namn: Leksand Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 09 OKT 2016 19:18

Uppdaterad: 27 JAN 2017 12:56

Rubrik på sidan: Leksand Rowing Race

Ingress: Stort Hammarbydeltagande och bra tider på årets Leksand Rowing Race.

Leksand Rowing Race går 8 km uppför Österdalälven, från Insjön till Siljan. Den markerar slutet på tävlingssäsongen och huvudklassen är mixdubbel. Det är ett väldigt lekfullt lopp med mycket strategi och spårval, men också lite prestigefullt då det är en av få tävlingar där flera Hammarbybåtar tävlar mot varandra i samma lopp. Från Hammarby var vi några färre än förra året men vi stod fortfarande för en tredjedel av startfältet i 2x-klassen med sex båtar.

Vädret var kyligt, mulet och ganska blåsigt. Som tur är så var vinden ostlig så den märktes inte på större delen av banan, som i huvudsak går i nord-sydlig riktning. Malin följde med upp till Leksand för det trevliga arrangemanget och den gemytliga stämningen och skulle egentligen inte ro. Men då en roddare i en herrfyrsculler från hemmaklubben Brudpiga blev sjuk så var inte Malin den som var den, och ställde så klart upp. Hon ångrade det inte för hennes båt vann den öppna klassen, och fick dessutom till dagens snabbaste tid.

Som vanligt så blev LRR en actionfylld tävling, men både materialförvaltare och kassör är glada över att vi i år inte drabbades av några skador. Men några exempel kan nämnas. Hanna och Tomek var inte riktigt med i den hektiska och blåsiga starten, och höll fortfarande på att ta av sig överdragskläder när startskottet gick. En SRF-båt prejade en annan SRF-båt och de kilade på köpet in en av Vaxholmsbåtarna, och alla tre tappade en hel del tid. Kristalina och Henrik gjorde ett fint märke med åran på en motståndarbåt som försökte komma om på den trånga insidan (vilken det var kommer inte undertecknad nämna i skrift).

Sett till vinnartiden, och tiderna överlag, så var årets upplaga en snabb tävling. Standarden på startfältet var högre än de senaste åren och glädjande är att fler Hammarbybåtar närmat sig toppen tidsmässigt. De senaste fyra årens bästa Hammarbypar Anneli/Anders fick nu se sig detroniserade av två andra besättningar. Max/Saioa blev bästa Bajenbåt på en fjärdeplats, 54 sek bakom de vanliga vinnarna Niss/Nääs (femte raka). Henrik/Kristalina rodde in 10 sek bakom dem på en total sjätteplats, och 22 sek efter det Anneli/Anders. En stund efter dem kom Gustav/Fanny, Batmanutklädda Ellen/William, och Hanna/Tomek. På kvällen var det som vanligt en trevlig fest i Brudpigas fina klubbhus.

Fullständig resultatlista & bilder >> Länk till annan webbplats.

Resultat

Mix2x
1 Brudpiga RK Isabella Niss, Thomas Nääs 31:00
2 Vaxholms RF Lena Hållgärde Lindberg, Anders Backéus 31:45
3 Vaxholms RF/UARS Johan Andersson, Malin Erkas 31:48
4 Hammarby Rodd Max Auer, Saioa Ibarrola 31:54
5 Stockholms RF Jan Berglund, Birgitta Berglund 32:01
6 Hammarby Rodd Henrik Persson, Kristalina Smårs 32:04
7 Hammarby Rodd Anders Joelsson, Anneli Jedenmalm 32:26
8 Stockholms RF (H2-) Mikael Borgh, Eskil Borgh 32:53
9 Brudpiga RK/UARS Lassi Karonen, Linda Tjäder 33:04
10 Akademiska RF Fredrik Smed, Christina Stefanitsch 34:25
11 ZRZV Helena Nilsson, Jan Heerschop 34:34
12 Hammarby Rodd Gustav Frebelius, Fanny Fridén 34:47
13 Hammarby Rodd William Tassel, Ellen Gunnars 35:25
14 Uddevalla RK Therese Waldetoft, Anneli Jungland 35:31
15 Brudpiga RK (D2x) Ronja Lindberg, Emma Lindberg 35:40
16 Hammarby Rodd Tomek Jansson, Hanna Pingry 35:59
17 Akademiska RF Nigel Kee, Hannah Wurzer 36:53
18 ZRZV (H1x) Geertje Klok 39:19

4x/4-/8+
1 Hammarby Rodd/Brudpiga RK Peter Mattsson BRK, Carl-Fredrik Holfve BRK, Magnus Knuts BRK, Malin Bergner Hammarby (Mix4x) 30:38
2 ZRZV (Mix4x) 31:20
3 Jönköpings RK/Uddevalla RK (Mix4x) 32:45
4 Stockholms RF (H4x) 33:20
5 Akademiska RF (Mix8+) 33:42
6 Brudpiga RK (D4x) 33:56
7 UARS (Mix4x) 34:13
8 UARS (Mix4-) 34:51
9 Brudpiga RK (Mix8+) 36:22Namn: Fina Hammarbyinsatser på Masters-VM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 21 SEP 2016 21:37

Uppdaterad: 22 SEP 2016 18:09

Rubrik på sidan: Fina Hammarbyinsatser på Masters-VM

Ingress: Tomas, Andrea, Yves och Ida försvarade Hammarbys färger under fyra dagar på Masters-VM i Köpenhamn

Fyra Hammarbyare åkte till Masters-VM i Bagsværd, en förort till Köpenhamn, 8-11 september. Tävlingen är öppen för alla som fyller minst 27 år under året, och loppen är uppdelade i ålderskategorier baserade på besättningarnas snittålder (A för de yngsta, upp till K).

Det blev många lopp för alla Bajare under den soliga helgen, med flera andra- och tredjeplatser som bästa resultat. Hela VM var mycket uppskattat av de tävlande, och de rekommenderar varmt resten av klubben i rätt ålder att åka på framtida upplagor.

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Resultat

Event 103 Heat 3 Womens A 1x (6 båtar)
1 NZL Cambridge Rowing Club 0:00.00
6 SWE Hammarby Rodd Ida Andersson 0:13.92

Event 115 Heat 8 Mens C 1x (8 båtar)
1 GER Bernburger Ruderclub 0:00.00
2 SWE Hammarby Rodd Yves Wuilmart 0:03.60

Event 132 Heat 2 Mens F 1x (8 båtar)
1 USA Baltimore Rowing Club 4:01.19
8 SWE Hammarby Rodd Tomas Ericsson 4:29.99

Event 205 Heat 3 Mens B 4x (8 båtar)
1 GER Ratzeburger Ruderclub 3:06.61
7 SWE Hammarby Rodd/Stockholms RF Tord Blomquist SRF, Yves Wuilmart Hammarby, Robert Vigert SRF, Jan Berglund SRF 3:16.65

Event 215 Heat 3 Mens D 1x (7 båtar)
1 RSA Victoria Lake Rowing Club 3:58.36
3 SWE Hammarby Rodd Yves Wuilmart 4:04.66

Event 215 Heat 16 Mens D 1x (7 båtar)
1 GBR Dart Totnes Amateur Rowing Club 4:18.80
5 SWE Hammarby Rodd Tomas Ericsson 4:46.53

Event 224 Heat 1 Womens B 2- (5 båtar)
1 CZE Klub veslařů mělnických 1881 4:18.44
3 SWE Hammarby Rodd Andrea, Fiene, Ida Andersson 4:26.63

Event 314 Heat 9 Mens B 1x (5 båtar)
1 GER Landshuter Ruderverein 3:56.12
2 SWE Hammarby Rodd Yves Wuilmart 4:00.36

Event 316 Heat 4 Womens B 2x (7 båtar)
1 NED Cornelis Tromp Hilversum 4:12.56
5 SWE Hammarby Rodd Andrea, Fiene, Ida Andersson 4:25.06

Event 322 Heat 1 Womens C 8+ (8 båtar)
1 INT SEK/Hamm/RCA/KMRC/ERC/LBRA/WSAP/NRC 3:31.06
3 SWE Hammarby Rodd/Kungälvs RK/Mölndals RK/Stockholms RF/Vaxholms RK Lena Hållgärde Lindberg VRF, Katarina Maiqvist MRK, Eva Skoow MRK, Andrea Fiene Hammarby, Lene Ivarsson, Birgitta Berglund SRF, Ann-Kristn Karlsson KRK, Carin Andersson KRK, Ulla Héllen 3:39.02

Event 325 Heat 8 Mens D 2x (8 båtar)
1 GBR MRC/BAAC 3:27.81
5 SWE Hammarby Rodd/Kungälvs RK Joachim Brischewski KRK, Yves Wuilmart Hammarby 3:44.14

Event 329 Heat 12 Mens E 1x (7 båtar)
1 LAT Jurmala 4:08.09
7 SWE Hammarby Rodd Tomas Ericsson 4:36.16

Event 411 Heat 2 Mixed B 4x (5 båtar)
1 INT CRC/RV DL/HOOP 3:37.75
2 SWE Hammarby Rodd/Akademiska RF Marianne Forkel ARF, Yves Wuilmart Hammarby, Håkan Rehle ARF, Anna-Luisa Volk ARF 3:40.17

Event 422 Heat 4 Mixed C 2x (8 båtar)
1 GER Kettwiger Rudergesellschaft von 1906 e.V. 4:19.93
2 SWE Hammarby Rodd Tomas Ericsson, Ida Andersson 4:30.70Namn: Guld och silver på SM/JSM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 19 SEP 2016 00:23

Uppdaterad: 23 JAN 2017 16:18

Rubrik på sidan: Guld och silver på SM/JSM

Ingress: Det blev JSM-guld i singelsculler, och en medalj i en lagbåt för första gången på många år, på årets SM på Magelungen.

SM gick i år på hemmaplan, och för Hammarbys del vill nog undertecknad lova att vi mönstrade vår största trupp någonsin. Totalt 34 Hammarbyroddare (11 damer, 15 herrar och 8 juniorherrar) ställde upp, och allra flitigast var Malin W med hela tolv 2000m-lopp. Fredagens försök och uppsamlingar var en blåsig historia, där det nästan gick gäss på vattnet från start mot mål. Men till finalerna så mojnade det helt och resten av helgen var varm, solig och i stort sett vindstilla. Helt enkelt drömförhållanden för tävla i och se på rodd under september månads näst sista helg.

Helgen började på bästa möjliga sätt. I junior A-singeln förde Ahmet Rapi en stenhård kamp med Helsingborgs Gustav Arvidsson i A-finalen. Den kraftfulle Gustav satsade allt på ett kort och gav full fart redan från start. Ahmet låg ungefär en båtlängd bakom under hela loppet, samtidigt som han höll undan för SPIF:s Frederik Fritsch. Men när det bara var 50 meter kvar av finalen så gick Gustav in i väggen totalt, och Ahmet tog sig med sina sista årtag förbi och passerade mållinjen först av alla, som svensk mästare över 2000 meter.

Damsingelns B-final var en ren Hammarbyangelägenhet, med fyra grönvita roddare av sex startande. Den kampen vann Kristalina Smårs med sex sekunder, och kan titulera sig bästa Hammarbydam. Något som gladde hela roddsverige var att vi fick se försök och uppsamling i damåttan, det var många år sen sist. Och en stor kontrast mot de flesta tävlingarna under säsongen där Hammarbydamerna både satt ihop sin egen båt och varit tvungna att fixa roddare till en motståndarbåt. Efter att ha kommit tvåa i uppsamlingen blev det en femteplats i finalen för våra damer bakom Halmstad, Öresjö, Mölndal och Stockholm.

Framgångarna var inte slut med Ahmets guld. I herrarnas scullerfyra hade vi två båtar med. Den ena, med William, Max, Ahmet och Anders J, kom tvåa i sitt försök och gick direkt till final A. Där gjorde de något som Hammarby inte gjort på många, många år, nämligen att ta en SM-medalj i en stor lagbåt. De fick kliva upp på prisbryggan och ta emot silvermedaljer, efter att ha kommit fem sekunder bakom Mölndal, och fem före återuppväckta Vaxholm.

Även på söndagen blev det en medalj, tack vare Ruben Rapi som rodde hem ett brons i förbundsmästerskapen i singel junior C. Också damerna hade två scullerfyror med i sin klass. Anneli, Kristalina, Ellen och Malin vann sin uppsamling före Falkenberg, men i finalen kom de femma.

Herrarna lyckades mönstra hela två båtar i åttaloppet, bestående av totalt fem båtar. Gamla trä-Bajen fick stanna hemma, och istället lånades en åtta från Vaxholm in, tyvärr utan fungerande coxbox, till Idas hals förtret. Schöntal flög ut från startbryggan och tillsammans med Mölndal drog vi ifrån resten av fältet. Fram till cirka 1000 meter skiljde det bara ungefär 1,5 meter till Mölndals fördel. Sedan visade sig västkustroddarna vara för starka och drog ifrån och vann med 6,5 sekunder. Men det blev ändå en andraplats för Hammarby i roddens blå band. Tyvärr var det en båt för lite i finalen för att vi skulle få SM-silver.

Nästa år går SM i Jönköping och vi hoppas att vi kan få till en lika stor trupp då, även fast det är på (vår närmaste) bortaplan.

Resultat

Fredag 2016-09-16

2- Dam Sen 2000m
SM, Final
1 Mölndals RK Natasa Zaric, Elvira Trolltoft 07:53,1
2 Stockholms RF Josefin Berglund, Birgitta Berglund 07:55,7
3 Halmstad GoRF Beatrice Persson, Moa Johansson 08:01,6
4 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika 08:26,0

1x Herr Sen lättv 2000m
SM
Försök 2 av 2
1 Mölndals RK Oskar Svensson 07:33,5
2 Falkenbergs RK Martin Johansson 07:41,0
3 Hammarby Rodd Michael Helmer 07:44,2
4 Akademiska RF Håkan Rehle 08:17,1
Uppsamling
1 Mölndals RK Filip Nilsson 07:34,7
2 Falkenbergs RK Martin Johansson 07:38,6
3 Hammarby Rodd Michael Helmer 07:43,3
4 Vaxholms RF Johan Andersson 07:48,9
5 Uddevalla RK Niklas Pettersson 07:54,6
6 Akademiska RF Håkan Rehle 08:26,0
Final A
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson 07:17,3
2 Mölndals RK Oskar Svensson 07:18,9
3 Mölndals RK Filip Nilsson 07:21,0
4 Falkenbergs RK Martin Johansson 07:29,6
5 Hammarby Rodd Michael Helmer 07:44,2
6 Vaxholms RF Johan Andersson 07:59,8

1x Herr Jun A 2000m
JSM
Försök 2 av 3
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 07:48,4
2 Mölndals RK Elliot Moran 08:10,7
3 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 08:30,1
4 Kälarne IK Simon Jonsson 09:22,4
Försök 3 av 3
1 SPIF Frederik Fritsch 00:01,0
2 Hammarby Rodd Erik Dättermark 00:02,0
3 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 00:03,0
4 Höganäs RF Erik Hagman 00:04,0
Semifinal 1 av 2
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 07:34,5
2 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 07:38,2
3 Strömstads RK Mattias Nilsson 07:38,8
4 Halmstad GoRF Fabian Meuller 07:40,8
5 Hammarby Rodd Erik Dättermark 07:48,3
6 Höganäs RF Erik Hagman 08:55,8
Final A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 07:20,2
2 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 07:23,0
3 SPIF Frederik Fritsch 07:25,9
4 Strömstads RK Mattias Nilsson 07:31,5
5 Mölndals RK Elliot Moran 07:47,9
6 Solleröns IF Filip Melin 07:55,3
Final B
1 Hammarby Rodd Erik Dättermark 07:54,3
2 Halmstad GoRF Fabian Meuller 07:54,9
3 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 08:25,9
4 Strömstads RK Isak Tyrén 08:30,7
5 Höganäs RF Erik Hagman 08:36,9
6 Kälarne IK Anton Flodin 08:51,0

1x Dam Sen 2000m
SM
Försök 1 av 2
1 Öresjö SS Rodd Lovisa Claesson 07:34,5
2 Norrtälje RF Anna Malvina Svennung 07:34,7
3 Brudpiga RK Isabella Niss 08:36,9
4 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 08:51,5
5 SPIF Nora Jägenstedt 08:57,6
6 Hammarby Rodd Ida Andersson 10:03,5
Försök 2 av 2
1 Norrtälje RF Britta Pivac 08:11,4
2 Falkenbergs RK Lovisa Wallin 08:21,3
3 Halmstad GoRF Amanda Tholin 08:34,3
4 Hammarby Rodd Malin Walkenström 09:10,0
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 09:12,7
6 Helsingborgs RK Malin Dunefloo Larsson 09:13,1
Uppsamling 1 av 2
1 Norrtälje RF Anna Malvina Svennung 08:22,9
2 Halmstad GoRF Amanda Tholin 08:29,6
3 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 08:36,8
4 Hammarby Rodd Ida Andersson 08:51,5
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 09:19,1
Uppsamling 2 av 2
1 Brudpiga RK Isabella Niss 08:15,3
2 Falkenbergs RK Lovisa Wallin 08:31,6
3 Hammarby Rodd Malin Walkenström 08:37,6
4 SPIF Nora Jägenstedt 08:56,7
5 Helsingborgs RK Malin Dunefloo Larsson 09:21,1
Final B
1 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 08:34,9
2 Hammarby Rodd Malin Walkenström 08:40,7
3 SPIF Nora Jägenstedt 08:45,0
4 Hammarby Rodd Ida Andersson 08:50,5
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 09:04,4
6 Helsingborgs RK Malin Dunefloo Larsson 09:04,5

1x Herr Sen 2000m
SM
Försök 1 av 3
1 Mölndals RK Emil Freudenthal 07:12,0
2 Vaxholms RF Anders Backéus 07:12,5
3 Höganäs RF Dennis Gustavsson 07:45,7
4 Öresjö SS Rodd Jonatan Engström 07:49,4
5 Mölndals RK Samuel Norlén 07:51,3
6 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 08:28,3
Försök 2 av 3
1 Stockholms RF Eskil Borgh 07:34,9
2 Helsingborgs RK Jakob Andersen 07:38,0
3 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:45,1
4 Hammarby Rodd Maximilian Auer 07:53,8
5 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 08:08,1
6 Höganäs RF Knut Andersson 08:23,2
Försök 3 av 3
1 Höganäs RF Pontus Gustavsson 07:44,2
2 Strömstads RK Johan Jensen 07:49,1
3 Akademiska RF Fredrik Smed 07:57,7
4 Uppsala Akademiska RS Stefan Lines 08:26,2
5 Akademiska RF Maarten Ingen Housz 08:55,1
6 Hammarby Rodd Tomek Jansson 09:15,6
Uppsamling 1 av 2
1 Höganäs RF Dennis Gustavsson 08:01,3
2 Hammarby Rodd Maximilian Auer 08:03,3
3 Akademiska RF Fredrik Smed 08:05,0
4 Höganäs RF Knut Andersson 08:23,7
5 Akademiska RF Maarten Ingen Housz 08:24,2
6 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 08:31,1
Uppsamling 2 av 2
1 Öresjö SS Rodd Jonatan Engström 07:47,7
2 Mölndals RK Samuel Norlén 07:49,8
3 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:52,3
4 Uppsala Akademiska RS Stefan Lines 07:55,7
DNS Hammarby Rodd Tomek Jansson
DNS Hammarby Rodd Yves Wuilmart
Semifinal 2 av 2
1 Vaxholms RF Anders Backéus 07:24,5
2 Stockholms RF Eskil Borgh 07:31,6
3 Strömstads RK Johan Jensen 07:32,7
4 Hammarby Rodd Maximilian Auer 07:33,8
5 Öresjö SS Rodd Jonatan Engström 07:43,6
6 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:58,9
Final B
1 Höganäs RF Pontus Gustavsson 07:37,5
2 Mölndals RK Samuel Norlén 07:39,2
3 Öresjö SS Rodd Jonatan Engström 07:42,0
4 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:47,4
5 Hammarby Rodd Maximilian Auer 07:55,1
6 Akademiska RF Fredrik Smed 07:56,0

Lördag 2016-09-17

4- Herr Sen 2000m
SM, Final
1 Stockholms RF 06:30,5
2 Mölndals RK 06:34,4
3 Falkenbergs RK 06:35,2
4 Hammarby Rodd Anders Selander, Sebastian Fischer, Anders Haulin, Henrik Persson 06:50,6

2x Dam Sen 2000m
SM
Försök 1 av 2
1 Öresjö SS Rodd Emma Fredh, Lovisa Claesson 07:38,6
2 Norrtälje RF Britta Pivac, Anna Malvina Svennung 07:50,1
3 SPIF Julia Ewerbring, Nora Jägenstedt 08:28,2
4 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 08:46,2
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:56,2
Försök 2 av 2
1 Falkenbergs RK Lovisa Wallin, Annie Svensson 07:53,0
2 Halmstad GoRF Amanda Tholin, Beatrice Persson 08:18,0
3 Hammarby Rodd Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 08:33,2
4 Uppsala Akademiska RS Malin Erkas, Louise Nilsson 08:38,5
5 Uddevalla RK Anneli Jungland, Therese Waldetoft 08:44,4
Uppsamling
1 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 08:02,4
2 Hammarby Rodd Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 08:05,2
3 SPIF Julia Ewerbring, Nora Jägenstedt 08:09,3
4 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:18,2
5 Uppsala Akademiska RS Malin Erkas, Louise Nilsson 08:25,9
6 Uddevalla RK Anneli Jungland, Therese Waldetoft 08:29,0
Final A
1 Öresjö SS Rodd Emma Fredh, Lovisa Claesson 07:01,2
2 Norrtälje RF Britta Pivac, Anna Malvina Svennung 07:10,5
3 Falkenbergs RK Lovisa Wallin, Annie Svensson 07:18,2
4 Halmstad GoRF Amanda Tholin, Beatrice Persson 07:47,1
5 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 07:55,0
6 Hammarby Rodd Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 08:05,5
Final B
1 SPIF Julia Ewerbring, Nora Jägenstedt 07:55,6
2 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:02,0
3 Uppsala Akademiska RS Malin Erkas, Louise Nilsson 08:03,9
4 Uddevalla RK Anneli Jungland, Therese Waldetoft 08:05,3

2x Herr Jun C 500m
FM
Försök 2 av 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme, Albert Bälter 01:56,5
2 Halmstad GoRF Arvid Lundqvist, Edvin Persson 01:58,0
3 Falkenbergs RK Noah Smeringe, Ivar Håkansson 02:02,0
4 Hammarby Rodd Marc Zuther, Felix Broberg 02:08,2
Uppsamling
1 Falkenbergs RK Noah Smeringe, Ivar Håkansson 01:59,0
2 Kungälvs RK Edvin Karlsson, Nils Hugoson 02:02,0
3 Mölndals RK Albin Alami Alamdari, Elis Sundberg 02:02,2
4 Hammarby Rodd Marc Zuther, Felix Broberg 02:03,6
5 Öresjö SS Rodd Harry Forssander, Fabian Sandgren 02:25,9
Final B
1 Mölndals RK Albin Alami Alamdari, Elis Sundberg 02:01,9
2 Hammarby Rodd Marc Zuther, Felix Broberg 02:04,1
3 Öresjö SS Rodd Harry Forssander, Fabian Sandgren 02:27,6

2x Herr Jun A 2000m
JSM, Final
1 Mölndals RK Elliot Moran, Hugo Nerud 07:03,8
2 Strömstads RK Mattias Nilsson, Isak Tyrén 07:04,2
3 Halmstad GoRF Fabian Meuller, Oliver Wenngren 07:14,5
4 Hammarby Rodd Jon Svenungsson, Erik Dättermark 07:30,3
5 Kälarne IK Anton Flodin, Simon Jonsson 08:05,3

1x Herr Jun B 1000m
FM
Försök 2 av 4
1 Falkenbergs RK Albin Olsson 03:58,3
2 Mölndals RK Alexander Young 04:02,5
3 Mölndals RK Samuel Carlsson 04:09,4
4 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:35,6
5 Jönköpings RS Andy Toha 04:47,5
Försök 3 av 4
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 04:01,3
2 Hammarby Rodd Ruben Rapi 04:04,0
3 Mölndals RK Erik Delryd 04:05,7
4 Falkenbergs RK Colin Lindgren 04:17,7
5 Falkenbergs RK Jakob Smeringe 04:23,2
Uppsamling 1 av 2
1 Mölndals RK Erik Delryd 04:03,8
2 Öresjö SS Rodd Hampus Fredh 04:06,4
3 Mölndals RK Albin Andersson 04:10,0
4 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:12,9
5 Öresjö SS Rodd Tyron Georgsson 04:21,6
6 Vaxholms RF Simon Söderkvist 04:42,0
Semifinal 2 av 2
1 Falkenbergs RK Albin Olsson 03:55,5
2 Kungälvs RK Petter Sandung 03:55,8
3 Hammarby Rodd Ruben Rapi 03:58,6
4 Falkenbergs RK Melker Persson 04:01,6
5 Mölndals RK Douglas Bergqvist 04:10,4
6 Öresjö SS Rodd Hampus Fredh 04:10,9
Final A
1 Falkenbergs RK Moritz Lücke 03:33,0
2 Solleröns IF Isak Birkeholme 03:33,5
3 Kungälvs RK Petter Sandung 03:33,9
4 Falkenbergs RK Albin Olsson 03:39,2
5 Mölndals RK Alexander Young 03:42,0
6 Hammarby Rodd Ruben Rapi 03:45,1

8+ Dam Sen 2000m
SM
Försök 1 av 2
1 Öresjö SS Rodd 07:26,3
2 Mölndals RK 07:38,9
3 Stockholms RF 07:58,4
4 Hammarby Rodd Ida Andersson, Andrea Fiene, Nina Mjaaland, Hanna Pingry, Sara Selander, Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika, Malin Walkenström, x Benoit Dessirier 08:08,4
Uppsamling
1 Mölndals RK 07:26,6
2 Hammarby Rodd Ida Andersson, Andrea Fiene, Nina Mjaaland, Hanna Pingry, Sara Selander, Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika, Malin Walkenström, x Benoit Dessirier 07:33,3
3 Stockholms RF 07:37,3
4 Akademiska RF H07:45,5
5 Uppsala Akademiska RS 07:52,9
Final
1 Halmstad GoRF 06:51,8
2 Öresjö SS Rodd 06:54,9
3 Mölndals RK 07:05,6
4 Stockholms RF 07:16,9
5 Hammarby Rodd Ida Andersson, Andrea Fiene, Nina Mjaaland, Hanna Pingry, Sara Selander, Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika, Malin Walkenström, x Benoit Dessirier 07:20,0
6 Akademiska RF 07:42,5

4x Herr Sen 2000m
SM
Försök 1 av 2
1 Mölndals RK 06:33,6
2 Hammarby Rodd William Tassel, Maximilian Auer, Ahmet Rapi, Anders Joelsson 06:53,7
3 Öresjö SS Rodd 07:08,1
4 Stockholms RF 07:10,3
5 Kungälvs RK 07:25,7
Försök 2 av 2
1 Stockholms RF 06:14,7
2 Vaxholms RF 06:18,1
3 Brudpiga RK 06:24,5
4 Mölndals RK 06:31,3
5 Hammarby Rodd Carl Henrik Laurell, Tomek Jansson, Viktor Hofmann, Daniel Gerhardson 06:52,3
Uppsamling
1 Brudpiga RK 06:42,3
2 Mölndals RK 06:44,9
3 Öresjö SS Rodd 06:47,9
4 Kungälvs RK 06:55,1
5 Hammarby Rodd Carl Henrik Laurell, Tomek Jansson, Viktor Hofmann, Daniel Gerhardson 06:56,7
6 Stockholms RF 07:02,5
Final A
1 Mölndals RK 06:11,1
2 Hammarby Rodd William Tassel, Maximilian Auer, Ahmet Rapi, Anders Joelsson 06:16,4
3 Vaxholms RF 06:21,4
4 Stockholms RF 06:30,9
5 Brudpiga RK 06:39,8
6 Mölndals RK 06:49,9
Final B
1 Kungälvs RK 06:40,7
2 Öresjö SS Rodd 06:41,4
3 Stockholms RF 06:42,8
4 Hammarby Rodd Carl Henrik Laurell, Tomek Jansson, Viktor Hofmann, Daniel Gerhardson 06:48,0


Söndag 2016-09-18

2x Herr Jun B 1000m
FM
Försök 2 av 2
1 Falkenbergs RK Melker Persson, Moritz Lücke 03:32,9
2 Falkenbergs RK Colin Lindgren, Albin Olsson 03:35,5
3 Mölndals RK Linus Fäldt, Albin Andersson 03:40,3
4 Mölndals RK Alexander Young, Samuel Carlsson 03:47,4
5 Hammarby Rodd Wilmer Ahlberg, Gabriel Hoffsten 04:01,6
Uppsamling
1 Mölndals RK Linus Fäldt, Albin Andersson 03:38,8
2 Mölndals RK Alexander Young, Samuel Carlsson 03:40,2
3 Kungälvs RK Edvin Öhman, Emil Lundqvist 03:45,5
4 Kungälvs RK Per Ingmar Bujalla, Daniel Aronsson 03:47,7
5 Hammarby Rodd Wilmer Ahlberg, Gabriel Hoffsten 03:50,8
DNF Öresjö SS Rodd Hampus Fredh, Tyron Georgsson
Final B
1 Kungälvs RK Edvin Öhman,Emil Lundqvist 03:46,8
2 Hammarby Rodd Wilmer Ahlberg, Gabriel Hoffsten 03:48,3
3 Kungälvs RK Per Ingmar Bujalla, Daniel Aronsson 03:48,4


4x Dam Sen 2000m
SM
Försök 2 av 2
1 Mölndals RK 07:28,0
2 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Kristalina Smårs, Ellen Gunnars, Malin Walkenström 08:13,9
3 Hammarby Rodd Andrea Fiene, Hanna Pingry, Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén 09:00,7
Uppsamling
1 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Kristalina Smårs, Ellen Gunnars, Malin Walkenström 07:30,7
2 Falkenbergs RK 07:34,0
3 Akademiska RF 07:36,5
4 Halmstad GoRF 07:38,9
5 Hammarby Rodd Andrea Fiene, Hanna Pingry, Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén 07:43,5
Final
1 Öresjö SS Rodd 07:01,0
2 Falkenbergs RK 07:08,6
3 Mölndals RK 07:16,4
4 Halmstad GoRF 07:19,9
5 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Kristalina Smårs, Ellen Gunnars, Malin Walkenström 07:30,4
6 Akademiska RF 07:36,5

2x Herr Sen 2000m
SM
Försök 2 av 2
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson, Martin Johansson 06:44,2
2 Mölndals RK Samuel Norlén, Emil Freudenthal 06:52,0
3 Vaxholms RF Johan Andersson, Anders Backéus 07:06,1
4 Hammarby Rodd William Tassel, Michael Helmer 07:10,9
5 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson, Jakob Andersen 07:21,2
Uppsamling 1 av 2
1 Vaxholms RF Johan Andersson, Anders Backéus 06:57,0
2 Höganäs RF Pontus Gustavsson, Dennis Gustavsson 07:00,8
3 Hammarby Rodd William Tassel, Michael Helmer 07:04,4
4 Akademiska RF Maarten Ingen Housz, Fredrik Smed 07:44,0
5 Vaxholms RF Patric Hörner, Per Lundberg 07:46,5
Final B
1 Strömstads RK Johan Jensen, Mattias Nilsson 07:03,3
2 Brudpiga RK Thomas Nääs, Lassi Karonen 07:06,4
3 Vaxholms RF Patric Hörner, Per Lundberg 07:20,1
4 Hammarby Rodd William Tassel, Michael Helmer 07:24,3
5 Akademiska RF Maarten Ingen Housz, Fredrik Smed 07:39,4

1x Herr Jun C 500m
FM
Försök 1 av 3
1 Mölndals RK Johan Källström 01:46,6
2 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:53,3
3 Halmstad GoRF Arvid Lundqvist 01:58,1
4 Solleröns IF Albert Bälter 02:00,9
5 Hammarby Rodd Marc Zuther 02:11,9
6 Kungälvs RK Edvin Karlsson 02:18,1
Försök 3 av 3
1 Falkenbergs RK Gustav Hallgren 02:02,9
2 Mölndals RK Elis Sundberg 02:10,0
3 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:14,5
4 Kungälvs RK Nils Hugoson 02:32,2
5 Stockholms RF Isaac Palmqvist 02:36,8
Uppsamling 2 av 2
1 Falkenbergs RK Albin Lövström 02:00,9
2 Solleröns IF Albert Bälter 02:07,0
3 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:14,9
4 Hammarby Rodd Marc Zuther 02:15,8
DNS Stockholms RF Isaac Palmqvist
Semifinal 1 av 2
1 Mölndals RK Johan Källström 01:47,2
2 SPIF Theodor Fritsch 01:57,4
3 Falkenbergs RK Albin Lövström 01:58,9
4 Falkenbergs RK Ivar Håkansson 02:09,7
5 Mölndals RK Elis Sundberg 02:13,5
6 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:23,9
Semifinal 2 av 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 01:56,3
2 Hammarby Rodd Ruben Rapi 02:02,0
3 Halmstad GoRF Arvid Lundqvist 02:04,4
4 Falkenbergs RK Gustav Hallgren 02:05,9
5 Solleröns IF Albert Bälter 02:07,0
6 Mölndals RK Johannes Lindqvist 02:16,0
Final A
1 Mölndals RK Johan Källström 01:40,1
2 Solleröns IF Isak Birkeholme 01:42,0
3 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:47,4
4 SPIF Theodor Fritsch 01:51,3
5 Halmstad GoRF Arvid Lundqvist 01:55,2
6 Falkenbergs RK Albin Lövström 02:00,1
Final B
1 Falkenbergs RK Ivar Håkansson 02:01,0
2 Solleröns IF Albert Bälter 02:04,0
3 Falkenbergs RK Gustav Hallgren 02:04,4
4 Mölndals RK Elis Sundberg 02:09,0
5 Mölndals RK Johannes Lindqvist 02:11,1
6 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:16,4

4- Dam Sen 2000m
SM, Final
1 Öresjö SS Rodd 07:11,7
2 Falkenbergs RK 07:18,8
3 Mölndals RK 07:26,7
4 Stockholms RF 07:39,1
5 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika, Hanna Pingry, Sara Selander 07:51,9
6 Halmstad GoRF 07:57,3

8+ Herr Sen 2000m
SM, Final
1 Mölndals RK 06:04,3
2 Hammarby Rodd Yves Wuilmart, Viktor Hofmann, Anders Joelsson, Sebastian Fischer, Maximilian Auer, Henrik Persson, Michael Helmer, Anders Selander, x Anneli Jedenmalm 06:10,8
3 Halmstad GoRF 06:18,3
4 Stockholms RF 06:24,0
5 Hammarby Rodd Benoit Dessirier, Tomek Jansson, Ahmet Rapi, Erik Dättermark, Anders Haulin, Gustav Frebelius, William Tassel, Daniel Gerhardson, x Ida Andersson 06:40,6Namn: Vätterregattan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 SEP 2016 01:28

Uppdaterad: 06 SEP 2016 01:58

Rubrik på sidan: Vätterregattan

Ingress: Hammarby tävlade på Vätterregattan i Jönköping i helgen och rodde hem flera guldmedaljer.

I helgen var det dags för genrep på Munksjön i Jönköping inför SM om två veckor. Många klubbar valde att inte delta eller bara skicka några få roddare, och Hammarby var största seniorklubb på plats. Lördagen var småkylig, lite regnig och väldigt blåsig, och det gick vita gäss på sjön snett längs med banan. Söndagen bjöd på mycket bättre väder med strålande sol och först en spegelblank sjö, där det sen blåste upp lite.

Vi ställde upp med åttor i två herrlopp och ett damlopp, och vi vann alla tre. Vinst blev det också i masterssingel, junior A-dubbeln (tillsammans med Strömstad) och mastersfyrsculler, där "ungdomarna" jagade ifatt ett 25 sekunder stort handikapp och vann med en sekund. En bedrift man precis missade mot samma båt dagen innan.

Vi lämnar Jönköping med en del klarnade svar och blickar framåt mot säsongens stora mål. Härnäst väntar SM på hemmabanan Magelungen i Farsta 16-18 september.

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Filmer från målgången (Facebook) >> Länk till annan webbplats.

Resultat

Lördag 2016-09-03 (inga försök i listan, endast finaler)

1x Herr Sen 2000m
Final B
1 Helsingborgs RK Jakob Andersen 06:35,0
2 Helsingborgs RK Peter Berg 06:42,6
3 Hammarby Rodd Michael Helmer 06:52,8
4 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 07:13,3
DNS Hammarby Rodd William Tassel
DNS Hammarby Rodd Daniel Gerhardson

1x Herr Jun A 2000m
1 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 06:42,3
2 Halmstad GoRF Fabian Meuller 06:51,0
3 Solleröns IF Filip Melin 06:52,7
4 Hammarby Rodd Erik Dättermark 06:53,8
5 Strömstads RK Isak Tyrén 07:12,4
6 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 07:19,6

4x/4- Masters 1000m
Mastershandikapp
1 Jönköpings RS/Huskvarna RS 03:43,8 (03:38,8)
2 Hammarby Rodd Anders Haulin, Tomek Jansson, Carl Henrik Laurell, Henrik Persson 03:44,3 (03:17,3)
3 Jönköpings RS 03:58,2 (03:58,2)

2x/2- Masters 1000m
Mastershandikapp
1 Uppsala Akademiska RS Louise Nilsson, Malin Erkas 04:08,9 (03:58,9)
2 Helsingborgs RK Daniel Böcker, Olle Andersson 04:12,2 (03:37,2)
3 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Saioa Ibarrola Barandika 04:21,4 (04:21,4)
4 UARS/Göteborgs RK Emma Andersson UARS, Emma Andersson GRK 04:27,4 (04:17,4)
5 Uppsala Akademiska RS Lutz Ahrens, Erik Lewin 04:42,4 (04:07,4)

2x Dam Sen 2000m
1 Falkenbergs RK Lovisa Wallin, Annie Svensson 06:39,3
2 Halmstad GoRF/Jönköpings RS Amanda Tholin HGRF, Alice Ekros JRS 06:51,1
3 Uppsala Akademiska RS Louise Nilsson, Malin Erkas 07:06,2
4 Akademiska RF Anna-Luisa Volk, Michaela Rydén 07:09,9
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 07:19,1
6 Solleröns IF Jonna Danielsson, Elin Lindroth 07:26,1

4x Herr Sen 2000m
1 Helsingborgs RK Daniel Böcker, Gustav Arvidsson, Jakob Andersen, Peter Berg 05:37,5
2 Hammarby Rodd William Tassel, Daniel Gerhardson, Michael Helmer, Anders Joelsson 05:41,4
3 Hammarby Rodd Anders Haulin, Gustav Frebelius, Carl Henrik Laurell, Henrik Persson 05:55,2

2x Herr Jun A 2000m
1 Hammarby Rodd/Strömstads RK Isak Tyrén SRK, Erik Dättermark Hammarby 06:31,5
2 Solleröns IF/Halmstad GoRF Filip Melin SIF, Oliver Wenngren HGRF 06:43,4

8+ Masters 1000m
Mastershandikapp
1 Hammarby Rodd William Tassel, Daniel Gerhardson, Anders Joelsson, Tomek Jansson, Anders Haulin, Gustav Frebelius, Michael Helmer, Henrik Persson, x Connla Edwards (ARK) 03:29,7
2 Jönköpings RS 03:47,4

4x Dam Sen 2000m
1 Akademiska RF 06:25,1
2 Hammarby Rodd/Brudpiga RK Isabella Niss (BRK), Ellen Gunnars, Kristalina Smårs, Malin Walkenström 06:30,5
3 Hammarby Rodd/Göteborgs RK Emma Andersson (GRK), Hanna Pingry, Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén 06:50,4


Söndag 2016-09-04

1x Dam Sen 2000m
Försök 1
1 Halmstad GoRF Amanda Tholin 07:26,5
2 Helsingborgs RK Maria Pelvén 07:27,1
3 Hammarby Rodd Malin Walkenström 07:32,2
4 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 07:37,5
5 Göteborgs RK Emma Andersson 08:15,6
Försök 2
1 Brudpiga RK Isabella Niss 07:27,4
2 Falkenbergs RK Lovisa Wallin 07:37,8
3 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 08:01,4
4 Helsingborgs RK Malin Dunefloo Larsson 08:04,5
Final A
1 Brudpiga RK Isabella Niss 07:36,2
2 Falkenbergs RK Lovisa Wallin 07:39,2
3 Helsingborgs RK Maria Pelvén 07:40,4
4 Halmstad GoRF Amanda Tholin 07:58,8
5 Hammarby Rodd Malin Walkenström 07:59,2
6 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 08:42,9
Final B
1 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 08:11,3
2 Helsingborgs RK Malin Dunefloo Larsson 08:29,4
DNS Göteborgs RK Emma Andersson

1x Herr Sen 2000m
Försök 1
1 Höganäs RF Dennis Gustavsson 06:41,7
2 Stockholms RF Eskil Borgh 06:44,2
3 Vaxholms RF Johan Andersson 06:46,1
4 Helsingborgs RK Peter Berg
5 Hammarby Rodd Daniel Gerhardson 07:25,1
Försök 2
1 Vaxholms RF Anders Backéus 06:29,8
2 Höganäs RF Pontus Gustavsson 06:55,6
3 Uppsala Akademiska RS Stefan Lines 06:56,6
4 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 07:26,1
Final B
1 Helsingborgs RK Peter Berg 07:14,8
2 Hammarby Rodd Daniel Gerhardson 07:54,4
3 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 08:05,4

8+ Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd/Jönköpings RS Ida Andersson, Fanny Stävmo JRS, Malin Walkenström, Ellen Gunnars, Sara Selander, Hanna Pingry, Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén, x Benoit Dessirier 06:54,4
2 Hammarby Rodd/Akademiska RF/Helsingborgs RK/SPIF/Jönköpings RS Malin Dunefloo Larsson HRK, Fredrica Posse ARF, Anna-Luisa Volk ARF, Michaela Rydén ARF, Elsa Andersson JRS, Ebba Mårtensson JRS, Tomek Jansson Hammarby, Monika Knejp SPIF, x Kristalina Smårs Hammarby 07:07,1

4x/4- Masters 1000m
Mastershandikapp
1 Hammarby Rodd Anders Haulin, Benoît Dessirier, Carl Henrik Laurell, Henrik Persson 03:53,8 (03:26,8)
1 Jönköpings RS/Huskvarna RS 03:54,8 (03:52,8)
2 Uppsala Akademiska RS 04:06,0 (03:54,0)
3 Jönköpings RS 04:14,1 (04:14,1)

2x Herr Sen 2000m
1 Vaxholms RF Anders Backéus, Johan Andersson 06:20,5
2 Höganäs RF Pontus Gustavsson, Dennis Gustavsson 06:25,9
3 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson, Jakob Andersen 06:29,6
4 Strömstads RF/Stockholms RK Johan Jensen SRK, Eskil Borgh SRF 06:30,8
5 Hammarby Rodd Erik Dättermark, Anders Joelsson 06:41,4
6 Hammarby Rodd William Tassel, Michael Helmer 06:43,2

4x Dam Sen 2000m
1 Akademiska RF Anna-Luisa Volk, Fredrica Posse, Michaela Rydén, Christina Stefanitsch 06:58,8
2 Hammarby Rodd Kristalina Smårs, Ellen Gunnars, Anneli Jedenmalm, Malin Walkenström 07:03,9
3 Hammarby Rodd Sara Selander, Andrea Fiene, Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén 07:12,2

1x Masters 1000m
Mastershandikapp
1 Hammarby Rodd Ida Andersson 04:40,9 (04:40,9)
2 Akademiska RF Connla Edwards 04:50,5 (04:20,5)
3 Hammarby Rodd Daniel Gerhardson 05:04,1 (05:04,1)
4 Hammarby Rodd Tomek Jansson 05:15,0 (04:45,0)
5 Akademiska RF Sanjay Gupta 05:45,8 (05:15,8)

2x Dam Sen 2000m
1 Falkenbergs RK Lovisa Wallin, Annie Svensson 05:31,8
2 Baltic Cup besättning Elin Lindroth Solleröns IF, Alice Ekros Jönköpings RS 05:40,6
3 Akademiska RF Michaela Rydén, Hannah Wurzer 06:39,6
4 Hammarby Rodd Saioa Ibarrola Barandika, Fanny Fridén 06:47,0

8+ Herr Sen 2000m
1 Hammarby Rodd William Tassel, Carl Henrik Laurell, Anders Joelsson, Erik Dättermark, Anders Haulin, Gustav Frebelius, Michael Helmer, Henrik Persson, x Anneli Jedenmalm 06:05,3
2 Helsingborgs RK 06:14,4Namn: Sommarens regattor Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 SEP 2016 16:08

Uppdaterad: 06 SEP 2016 16:30

Rubrik på sidan: Sommarens regattor

Ingress: I sommar har Hammarby tävlat på två regattor, JNM/Rådasiöregattan och Sprint-SM. Två SM-guld, ett JNM-silver och ett JNM-brons plus ett gäng andra fina prestationer blev facit.

På Nordiska juniormästerskapen och Rådasiöregattan stod Hammarbyarna för många fina resultat och bra prestationer mot tufft motstånd. Bland annat blev det vinst i herrtvåan och damåttan, och silver i damdubbeln.

Ahmet och Erik representerade landslaget på JNM. För Ahmet blev det silver i fyrscullern och en femteplats i singeln, och Erik tog brons i åttan.

Sprint-SM var verkligen en sprint i ordets rätta bemärkelse. Banan var endast 320 meter lång och låg i Göta Älv, där roddbåtarna fick samsas om utrymmet med alla andra båtar, vilket inte alltid gick helt friktionsfritt. Men det var rätt kraftig motvind, så roddarna fick kämpa lite i alla fall på den korta banan. Formatet var som vanligt på sprint-SM ett cupformat med prolog och kvartsfinaler på lördagen, och semifinaler och finaler på söndagen.

Ahmet imponerade stort och kan titulera sig svensk mästare i både singelsculler lättvikt för seniorer och singelsculler för juniorer.

Fullständig resultatlista JNM & Råda >> Länk till annan webbplats.

Fullständig resultatlista Sprint-SM >> Länk till annan webbplats.

Resultat

JNM & Rådasjöregattan

Lördag 2016-06-18

1x Herr Sen 2000m
Försök 3 av 3
1 Nesteen Soutajat Kasper Hirvilampi 08:36,8
2 Takon Soutajat- Tako roddare Joonas Petäjäniemi 08:40,3
3 Hammarby Rodd Michael Helmer 08:47,3
4 Strömstads RK Johan Jensen 09:06,7
Final B
1 Sandefjord Roklubb Norge Sander Aakerholt 08:25,5
2 Hammarby Rodd Michael Helmer 08:33,9
3 Nesteen Soutajat Antti Kilpeläinen 08:54,4
4 Mölndals RK Tobias Lernvall 08:58,1
5 Helsingborgs RK Jakob Andersen 09:07,6
6 Akademiska RF Fredrik Smed 09:32,0

2- Herr Sen 2000m
1 Hammarby Rodd Maximilian Auer, Viktor Hofmann 08:45,5
2 Mölndals RK Jörgen Nilsson, Magnus Thompson 09:00,7
3 Uppsala Akademiska RS Jonathan Eriksson, Billy Grundström 10:05,4

1x Herr Jun A 2000m
JNM
Försök 1 av 3
1 Sverige Ahmet Rapi Hammarby 08:54,9
2 Horten Roklubb Jesper Rörvig 08:59,0
3 Naestved Roklub Danmark Malthe Kaptain 09:00,3
4 Horten Roklubb Nicolai Ensted Haraldseth 09:24,1
5 Höganäs RF Erik Hagman 10:26,9
Final A
1 Danmark Emil Lenzing 08:15,6
2 Norge Jonas Slettemark Juel 08:25,9
3 Lyngby Roklubb Jacob Lenzing 08:31,2
4 Bergen Martin Steinnes 08:33,1
5 Sverige Ahmet Rapi Hammarby 08:49,3
6 Horten Roklubb Jesper Rörvig 08:55,2

1x Dam Sen 2000m
Försök 2 av 3
1 Halmstad GoRF Amanda Tholin 10:12,0
2 Mölndals RK Natasa Zaric 10:41,8
3 Akademiska RF Fredrica Posse 10:52,4
4 Göteborgs RK Emma Andersson 10:56,4
5 Akademiska RF Michaela Rydén 11:42,8
6 Hammarby Rodd Ellen Gunnars 11:48,4

2x Herr Jun C 500m
Delfinal 1 av 2
1 Hammarby Rodd/SPIF Ruben Rapi Hammarby, Theodor Fritsch SPIF 02:02,7
2 Sollerö IF Isak Birkeholme, Albert Bälter 02:03,6
3 Roklubb STEVNS Danmark Andreas Möller, Mike Crillesen 02:16,2
4 Åhus RK Oliver Svärd, Malte Andersson 02:19,5
5 Åhus RK Axel Silverberg, Andreas Eriksson 02:23,1

8+ Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd/Jönköpings RS/Stockholms RF/Norrtälje RF Ida Andersson HIF, Fanny Fridén HIF, Fanny Stävmo JRS, Britta Pivac NRF, Josefin Berglund SRF, Andrea Fiene HIF, Saioa Ibarrola Barandika HIF, Malin Walkenström HIF, x Benoit Dessirier HIF 08:04,1
2 Mölndals RK 08:15,6
3 Akademiska RF/UARS 08:40,8

4- Herr Sen 2000m
1 Danmark (utom tävlan, 8+) 05:44,1
2 Danmark (utom tävlan, 4x) 06:01,7
3 Norge (utom tävlan, 4x) 06:27,9
4 Sverige (utom tävlan) Mattias Nilsson, Isak Tyrén, Melker Persson, Oliver Wenngren, Erik Dättermark Hammarby, Filip Melin, Elliot Moran, Fabian Meuller, x Gustav Hallgren 06:47,5
5 Hammarby Rodd Sebastian Fischer, Michael Helmer, Viktor Hofmann, Maximilian Auer 07:04,7

1x Herr Jun B 1000m
Försök 2 av 3
1 Naestved Roklub Danmark Malthe Kaptain 04:45,1
2 Sandefjord Roklubb Norge Nicolay Grönlid 05:00,6
3 Takon Soutajat-Tako roddare Elias Haavisto 05:02,8
4 Baerum Roklubb Norge Lars Vaernes 05:06,6
5 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 05:15,9
6 Falkenbergs RK Colin Lindgren 05:16,7

1x Herr Jun C 500m
Delfinal 1 av 4
1 SPIF Theodor Fritsch 02:06,5
2 Hammarby Rodd Ruben Rapi 02:16,4
3 Falkenbergs RK Ivar Håkansson 02:28,6
4 Sollerö IF Albert Bälter 02:33,8
5 Mölndals RK Johannes Lindqvist 02:37,0
6 Vaxholms RF Hugo Ihr 02:44,3

2x Damer Senior/Damer Senior Lättvikt 2000m
Försök 1
1 Falkenbergs RK/Halmstads GoRF Lovisa Wallin FRK, Amanda Tholin HGRF 09:25,5
2 Mölndals RK Karin Sundberg, Tess Mecham 09:34,4
3 Hammarby Rodd Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 09:36,5
4 Hammarby Rodd Andrea Fiene, Fanny Fridén 09:49,9
5 Sandefjord Roklubb Norge Hanna Mathisen, Ingunn H Grönstad 10:13,9
Försök 2
1 Mölndals RK Elin Lindberg, Anne Rücker 09:48,1
2 Mölndals RK Natasa Zaric, Elvira Trolltoft 10:08,5
3 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Saioa Ibarrola Barandika 10:24,7
4 Uppsala Akademiska RS Karin Johansson, Karin Broqvist 11:46,5
Final A
1 Falkenbergs RK/Halmstads GoRF Lovisa Wallin FRK, Amanda Tholin HGRF 09:33,4
2 Hammarby Rodd Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 10:02,4
3 Mölndals RK Karin Sundberg, Tess Mecham 10:03,4
4 Mölndals RK Natasa Zaric, Elvira Trolltoft 10:16,6
5 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Saioa Ibarrola Barandika 10:46,5
6 Mölndals RK Elin Lindberg, Anne Rücker 11:05,6
Final B
1 Hammarby Rodd Andrea Fiene, Fanny Fridén 10:18,9
2 Uppsala Akademiska RS Karin Johansson, Karin Broqvist 12:06,4
DNF Sandefjord Roklubb Norge Hanna Mathisen, Ingunn H Grönstad

Söndag 2016-06-19

4x Herr Jun A 2000m
JNM, Final
1 Danmark 06:18,1
2 Sverige Ahmet Rapi Hammarby, Gustav Arvidsson, Frederik Fritsch, Maximilian Fritsch 06:36,2
3 Norge 06:41,3
4 Bergen 07:00,1
5 Mölndals RK 08:18,4

4x Herr Sen 2000m
1 Nesteen Soutajat 06:30,7
2 Neste kombi 06:50,1
3 Hammarby Rodd Michael Helmer, Anders Joelsson, Viktor Hofmann, Maximilian Auer 06:52,4
4 Akademiska RF 07:42,8

2x Herr Jun C 500m
Delfinal 1 av 2
1 Hammarby Rodd/SPIF Ruben Rapi Hammarby, Theodor Fritsch SPIF 01:56,7
2 Sollerö idrottförening Isak Birkeholme, Albert Bälter 01:59,9
3 Falkenbergs RK Ivar Håkansson, Albin Lövström 02:05,9
4 Roklubb STEVNS Danmark Andreas Möller, Mike Crillesen 02:12,0
5 Kungälvs RK Nils Hugoson, Harry Ottosson 02:22,3

2x Dam Sen 2000m
Försök 1
1 Akademiska RF Fredrica Posse, Anna-Luisa Volk 08:25,8
2 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Malin Walkenström 08:34,3
3 Mölndals RK Elin Lindberg, Anne Rücker 08:42,6
4 Sandefjord Roklubb Norge Hanna Mathisen, Ingunn H Grönstad 08:45,8
5 Akademiska RF Michaela Rydén, Madeleine Hultquist 10:45,8
Försök 2
1 Danmark Rodd Anne Larsen, Marta Kempf 08:08,7
2 Halmstad GoRF Beatrice Persson, Amanda Tholin 08:14,8
3 Falkenbergs RK/Jönköpings RS Lovisa Wallin FRK, Alice Ekros JRS 08:21,5
4 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:35,1
5 Mölndals RK Karin Sundberg, Tess Mecham 08:47,0
Final A
1 Danmark Rodd Anne Larsen, Marta Kempf 07:41,7
2 Falkenbergs RK/Jönköpings RS Lovisa Wallin FRK, Alice Ekros JRS 08:06,2
3 Halmstad GoRF Beatrice Persson, Amanda Tholin 08:18,4
4 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Malin Walkenström 08:37,5
5 Akademiska RF Fredrica Posse, Anna-Luisa Volk 08:42,1
6 Mölndals RK Elin Lindberg, Anne Rücker 09:32,8
Final B
1 Mölndals RK Karin Sundberg, Tess Mecham 08:39,3
2 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:41,6
3 Sandefjord Roklubb Norge Hanna Mathisen, Ingunn H Grönstad 08:58,5
4 Akademiska RF Michaela Rydén, Madeleine Hultquist 10:20,6

1x Herr Sen 2000m
Försök 2 av 3
1 Nesteen Soutajat Kasper Hirvilampi 07:40,2
2 Helsingborgs RK Peter Berg 07:48,9
3 Sandefjord Roklubb Norge Sander Aakerholt 07:59,9
4 Hammarby Rodd Maximilian Auer 08:19,6
5 Naestved Roklub Danmark Frederik Madsen 09:38,0
DNS Strömstads RK Johan Jensen
Final B
1 Norske Studenters Roklub Jonas Juel 07:54,8
2 Hammarby Rodd Maximilian Auer 08:08,2
3 Sandefjord Roklubb Norge Sander Aakerholt 08:17,0
4 Helsingborgs RK Jakob Andersen 08:24,0
5 Uppsala Akademiska RS Stefan Lines 08:35,0
DNS Naestved Roklub Danmark Frederik Madsen

1x Herr Jun B 1000m
Försök 1 av 3
1 Lyngby Roklubb Jacob Lenzing 03:56,6
2 Baerum Roklubb Norge Lars Vaernes 04:27,2
3 Takon Soutajat-Tako roddare Aapo Lindström 04:28,7
4 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:35,1
5 Åhus RK Nils Ekander 04:39,4
6 Baerum Roklubb Norge Fredrik Vistung 05:17,9
Final B
1 Falkenbergs RK Albin Olsson 04:10,3
2 Baerum Roklubb Norge Oystein Dingen 04:14,3
3 Baerum Roklubb Norge Petter Bratli 04:24,5
4 Takon Soutajat-Tako roddare Elias Haavisto 04:25,6
5 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:34,7
6 Åhus RK Nils Ekander 04:45,8

8+ Herr Jun A 2000m
JNM, Final
1 Danmark 06:20,2
2 Norge 06:47,6
3 Sverige Mattias Nilsson, Isak Tyrén, Melker Persson, Oliver Wenngren, Erik Dättermark Hammarby, Filip Melin, Elliot Moran, Fabian Meuller, x Gustav Hallgren 06:55,8

8+ Herr Sen 2000m
1 NTNUI 06:16,8
2 Hammarby Rodd Benoit Dessirier, Erik Dättermark, Anders Joelsson, Ahmet Rapi, Maximilian Auer, Viktor Hofmann, Michael Helmer, Sebastian Fischer, x Saioa Ibarrola 06:33,8
3 Mölndals RK 06:48,6

4x Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd/SPIF/SRF Nora Jägenstedt SPIF, Andrea Fiene Hammarby, Ellen Gunnars Hammarby, Josefin Berglund SRF ingen tid
2 Halmstads GRF/Jönköpings RS 07:22,3
3 Mölndals RK 07:23,2
4 Hammarby Rodd Ida Andersson, Fanny Fridén, Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 07:42,2
5 Akademiska RF 08:10,5

1x Herr Jun C 500m
Delfinal 1 av 4
1 Sollerö IF Isak Birkeholme 01:46,2
2 Mölndals RK Johan Källström 01:46,6
3 SPIF Theodor Fritsch 01:56,1
4 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:59,9
5 Hämeenlinnan Soutajat Lauri Nevalainen 02:07,1

2- Dam Sen 2000m
1 Mölndals RK Natasa Zaric, Elvira Trolltoft 08:15,8
2 Baerum Roklubb Norge Synnove Foss, Hermine Wilhelmsen 08:34,1
3 Hammarby Rodd Ida Andersson, Andrea Fiene 09:05,5

8+ Senior Mixed 1000m
1 Hammarby Rodd Benoit Dessirer, Andrea Fiene, Ida Andersson, Viktor Hofmann, Fanny Fridén, Saioa Ibarrola, Anders Joelsson, Sebastian Fischer, x Michael Helmer 03:34.7
2 Akademiska RF 03:46.6

Sprint-SM

1x Herr Sen 320m
Prolog
1 Mölndals RK Emil Freudenthal 01:00,6
2 Höganäs RF Dennis Gustavsson 01:04,4
3 Helsingborgs RK Peter Berg 01:06,2
4 Öresjö SS Rodd Karl Ståhlberg 01:06,7
5 Falkenbergs RK Mattias Johansson 01:06,8
6 Strömstads RK Johan Jensen
7 Vaxholms RF Anders Backéus 01:07,8
8 Helsingborgs RK Jakob Andersen 01:10,1
9 Höganäs RF Pontus Gustavsson 01:10,2
10 Malmö RK Danilo Chinchilla Sosa 01:10,3
11 Höganäs RF Knut Andersson 01:12,3
12 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 01:12,6
13 Mölndals RK Tobias Lernvall 01:12,9
14 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 01:14,4
15 Stockholms RF Carl Lofthagen 01:26,6

2x Herr Sen 320m
Prolog
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson, Martin Johansson 01:01,8
2 Stockholms RF Nik Pivac, Karl Norberg 01:02,0
3 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 01:02,2
4 Vaxholms RF Anders Backéus, Patric Hörner 01:05,1
5 Mölndals RK Tobias Lernvall, Erik Mattsson 01:06,0
6 Mölndals RK Oliver Degerstedt, Hugo Nerud 01:10,9
Kvartsfinal 1 av 2
1 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 01:10,3
2 Mölndals RK Oliver Degerstedt, Hugo Nerud 01:14,5
Semifinal 1 av 2
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson, Martin Johansson 01:05,0
2 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 01:06,7
Final B
1 Vaxholms RF Anders Backéus, Patric Hörner 01:04,3
2 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 01:04,5

2x Dam Sen 320m
Prolog
1 Öresjö SS Rodd Lovisa Claesson, Emma Fredh 01:04,4
2 Halmstad GoRF Emma Karlsson, Moa Johansson 01:08,3
3 Falkenbergs RK Sascha Andersson, Lovisa Wallin 01:08,8
4 Halmstad GoRF Amanda Tholin, Beatrice Persson 01:09,1
5 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Anneli Jedenmalm 01:11,8
6 SPIF Nora Jägenstedt, Monika Knejp 01:13,5
7 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 01:13,8
8 Uddevalla RK Therese Waldetoft, Anneli Jungland 01:14,1
9 Mölndals RK Natasa Zaric, Elvira Trolltoft 01:33,2
Kvartsfinal 2 av 4
1 Halmstad GoRF Amanda Tholin, Beatrice Persson 01:13,2
2 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Anneli Jedenmalm 01:17,3
Kvartsfinal 3 av 4
1 Halmstad GoRF Emma Karlsson, Moa Johansson 01:20,3
2 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 01:36,0

1x Herr Jun A 320m
Prolog
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:05,2
2 Mölndals RK Elliot Moran 01:08,2
3 Falkenbergs RK Moritz Lücke 01:11,5
4 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 01:13,8
5 Falkenbergs RK Albin Olsson 01:14,7
6 Solleröns IF Filip Melin 01:15,2
7 Falkenbergs RK Melker Persson 01:16,1
8 Mölndals RK Hugo Nerud 01:18,1
9 Falkenbergs RK Jakob Smeringe 01:18,3
10 Falkenbergs RK Colin Lindgren 01:19,9
11 Kälarne IK Anton Flodin 01:20,2
12 Kälarne IK Simon Jonsson 01:24,8
Kvartsfinal 1 av 4
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:09,7
2 Mölndals RK Hugo Nerud 01:24,2
Semifinal 1 av 2
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:14,5
2 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 01:17,6
Final A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:07,6
2 Mölndals RK Elliot Moran 01:09,6

1x Herr Sen lättv 320m
Prolog
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson 01:07,7
2 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:08,1
3 Vaxholms RF Patric Hörner 01:11,8
4 Uddevalla RK Niklas Pettersson 01:14,4
5 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 01:14,9
Semifinal 2 av 2
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:11,6
2 Vaxholms RF Patric Hörner 01:19,5
Final A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:06,0
2 Falkenbergs RK Mattias Johansson 01:06,6

2x Herr Jun C 320m
Ej SM-klass
1 SPIF/Hammarby Rodd Theodor Fritsch SPIF, Ruben Rapi Hammarby 01:11,7
2 Solleröns IF Isak Birkeholme, Albert Bälter 01:12,5
3 Trollhättans RS Henrik Bratt, Erland Kaijser 01:31,9

4x Dam Sen 320m
Prolog
1 Halmstad GoRF 01:02,6
2 Falkenbergs RK 01:05,6
3 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Ellen Gunnars, Kristalina Smårs, Anneli Jedenmalm 01:07,5
4 Mölndals RK 01:08,4
5 Öresjö SS Rodd 01:25,0
Semifinal 2 av 2
1 Falkenbergs RK 01:08,3
2 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Ellen Gunnars, Kristalina Smårs, Anneli Jedenmalm 01:11,7
Final B
1 Mölndals RK 01:10,6
2 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Ellen Gunnars, Kristalina Smårs, Anneli Jedenmalm 01:11,0

1x Herr Jun C 320m
Ej SM-klass, Delfinal 1 av 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 01:13,3
2 SPIF Theodor Fritsch 01:19,8
3 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:30,6Namn: Höstens roddkurs Länk till annan webbplats.

Publicerad: 18 AUG 2016 17:48

Uppdaterad: 26 AUG 2016 23:07

Rubrik på sidan: Höstens roddkurs

Ingress: Nu är anmälan till höstens roddkurs öppen. Uppdatering 19/8: Kursen är nu fullsatt. Vill du bli meddelad när nästa kurs startar, maila kurs@hammarbyrodd.se.

Inbjudan i pdf-format >> Länk till annan webbplats.Namn: Prova på-tillfällen för 10-15-åringar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 14 AUG 2016 22:32

Uppdaterad: 14 AUG 2016 23:19

Rubrik på sidan: Prova på-tillfällen för 10-15-åringar

Ingress: För 10-15-åringar som missade sommarens roddskola erbjuder vi tre tillfällen att prova på rodd. Anmälan senaste 28 augusti.

Inbjudan i pdf-format >> Länk till annan webbplats.Namn: Handla roddkläder Länk till annan webbplats.

Publicerad: 21 JUN 2016 13:50

Uppdaterad: 21 JUN 2016 13:58

Rubrik på sidan: Handla roddkläder

Ingress: Nu är vår nätbutik hos JL Racing öppen. Den stänger 5 juli så passa på att handla klubb- och tävlingskläder.

Nu är vår nätbutik hos JL Racing öppen. Den stänger 5 juli så passa på att handla klubb- och tävlingskläder. Du betalar som vanligt direkt i nätbutiken och kläderna beräknas komma till klubben i augusti. Nästa gång den är öppen är inför nästa tävlingssäsong.

Hör av dig till Michael Helmer om du har några frågor.

https://www.jlracing.com/page.Hammarbyrodd.html Länk till annan webbplats.Namn: Ryrsjöregattan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 21 JUN 2016 13:01

Uppdaterad: 21 JUN 2016 14:01

Rubrik på sidan: Ryrsjöregattan

Ingress: Årets första regatta blev riktigt lyckad för Hammarby Rodd. Vi var hela 29 roddare som tog oss ner till Ryrsjön i Lilla Edet helgen 28-29 maj.

Vi kan notera följande från lördagens lopp:

 • Ahmet vann junior A-singeln.
 • Ruben tog brons i junior B-singeln
 • En hammarbybåt i damåttaloppet, där en kombinationsåtta med Dani och Anna vann.
 • Anneli och Malin vann guld i 2x. Fanny och Andrea kom trea.
 • Henrik, Gustav, Viktor och Anders tog silver bakom den överlägsna kombinationsbåten som satsar mot U23-VM.
 • Ruben tog silver med Theodor Fritsch från SPIF i 2x junior C.
 • Hammarby hade två båtar i det fyra lag stora startfältet i damfyrscullern på lördagen. Sai, Ellen, Malin och Anneli stod för en stark insats och vann guldet. Damerna kompletterade med ännu ett guld i samma klass på söndagen, men denna gång med Fanny istället för Sai.
 • Herråttan tog dagens sista guld i sprintloppet över 500 meter, före Öresjö/Mölndal och Akademiska/SPIF.
 • Hanna Sundberg, Daniela Lüth och Wilmer Ahlberg gjorde sina tävlingsdebuter i Hammarby.

På söndagen:

 • Viktor, Max, Sebastian, och Petter från SPIF tog guld i 4- före SRF, i den gamla träbåten vi köpte från SRF härom året.
 • Ahmet vann guld i seniorernas lättviktssingel.
 • Helmer och William tog silver i 2x. 2,4 sek efter Strömstad och minimala 0,2 sek före SRF.
 • Ahmet, och Moritz från Falkenberg vann guld i 2x junior A. Erik, och Gustav från Helsingborg tog brons.
 • Sai och Anneli tog brons i damdubbeln. De slog Ellen och Kristalina med ynka 0,9 sek i finalen.
 • Varken herr- eller damåttan fick något motstånd på söndagen, så vi gjorde helt enkelt som förra året och hade ett lopp över 1000m bestående av två Hammarby-mixed-åttor. Precis som förra året avgick lag Schöntal med segern.

Fotoalbum >> Länk till annan webbplats.

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Resultat

Lördag 2016-05-28

1x Herr Sen 2000m
Försök 1 av 3
1 Falkenbergs RK Mattias Johansson 07:10,1
2 Hammarby Rodd Michael Helmer 07:15,6
3 SPIF Petter Miltén 07:31,0
4 Stockholms RF Nik Pivac 07:33,8
5 Öresjö SS Rodd Karl Ståhlberg 07:37,1
Försök 2 av 3
1 Mölndals RK Emil Freudenthal 07:07,1
2 Stockholms RF Eskil Borgh 07:17,8
3 Akademiska RF Fredrik Smed 07:42,7
4 Hammarby Rodd William Tassel 07:55,1
5 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 07:59,9
Försök 3 av 3
1 Höganäs RF Pontus Gustavsson 07:38,4
2 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 07:39,9
3 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:45,2
4 Stockholms RF Karl Norberg 08:04,7
5 Göteborgs RK Linus Oleander 10:35,7
Final A
1 Mölndals RK Emil Freudenthal 06:54,5
2 Falkenbergs RK Mattias Johansson 07:00,4
3 Stockholms RF Eskil Borgh 07:04,6
4 Hammarby Rodd Michael Helmer 07:19,7
5 Höganäs RF Pontus Gustavsson 07:35,3
6 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 07:45,5
Final B
1 SPIF Petter Miltén 07:31,0
2 Mölndals RK Tobias Lernvall 07:40,0
3 Stockholms RF Nik Pivac 07:40,9
4 Akademiska RF Fredrik Smed 07:42,5
5 Stockholms RF Karl Norberg 07:49,1
6 Hammarby Rodd William Tassel 07:52,2

1x Herr Jun A 2000m
Försök 1 av 2
1 Mölndals RK Elliot Moran 07:38,5
2 Strömstads RK Mattias Nilsson 07:49,0
3 Solleröns IF Filip Melin 07:53,1
4 Hammarby Rodd Erik Dättermark 08:01,5
5 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 08:22,5
6 Falkenbergs RK Jakob Smeringe 08:46,1
Försök 2 av 2
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 07:39,7
2 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 07:43,3
3 Halmstad GoRF Fabian Meuller 07:44,3
4 Falkenbergs RK Moritz Lücke 07:45,3
5 Falkenbergs RK Melker Persson 07:46,3
6 Strömstads RK Isak Tyrén 07:47,3
Final A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 00:01,0
2 Strömstads RK Mattias Nilsson 00:02,0
3 Mölndals RK Elliot Moran 00:03,0
4 Halmstad GoRF Fabian Meuller 00:04,0
5 Solleröns IF Filip Melin 00:05,0
6 Helsingborgs RK Gustav Arvidsson 00:06,0
Final B
1 Hammarby Rodd Erik Dättermark 07:41,1
2 Falkenbergs RK Moritz Lücke 07:56,0
3 Strömstads RK Isak Tyrén 08:03,1
4 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 08:05,6
5 Falkenbergs RK Jakob Smeringe 08:20,9
6 Falkenbergs RK Melker Persson 08:26,3

4- Masters 1000m
1 Jönköpings RS 03:54,0
2 Hammarby Rodd Anna Svensson, Elin Haraldsson, Saioa Ibarrola Barandika, Hanna Pingry 04:25,2

1x Herr Jun B 1000m
Försök 2 av 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 04:25,4
2 Sarpsborg Jacob Gundersen 04:30,3
3 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:41,1
4 Kungälvs RK Emil Lundqvist 04:41,9
Final
1 Sarpsborg Diderik Skjönhaug 03:47,3
2 Solleröns IF Isak Birkeholme 03:56,7
3 Falkenbergs RK Albin Olsson 04:02,1
4 Sarpsborg Jacob Gundersen 04:06,0
5 Åhus RK Nils Ekander 04:08,9
6 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:25,5

1x Herr Jun C 500m
Delfinal 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 01:54,4
2 SPIF Theodor Fritsch 01:58,0
3 Hammarby Rodd Ruben Rapi 02:04,3
4 Åhus RK Malte Andersson 02:06,2
5 Mölndals RK Elis Sundberg 02:13,5
6 Falkenbergs RK Ivar Håkansson 02:14,2
Delfinal 3
2 Åhus RK Oliver Svärd 02:20,4
3 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:35,3
4 Öresjö SS Rodd Harry Forssander 02:50,1

8+ Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd/Halmstads GRF/UARS/Göteborgs RK/Jönköpings RS/Akademiska RF Emma Andersson UARS, Natalia Daukszewicz ARF, Daniela Lüth Hammarby, Anna Svensson Hammarby, Michaela Rydén ARF, Emma Andersson GRK, Fanny Stävmo JRS, Karin Nordenfelt HGRF, x Karin Sundberg MRK 07:10,3
2 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Andrea Fiene, Elin Haraldsson, Hanna Sundberg, Ellen Gunnars, Hanna Pingry, Saioa Ibarrola Barandika, Malin Walkenström, x Benoit Dessirier 07:22,2

2x Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd Anneli Jedenmalm, Malin Walkenström 07:44,3
2 Uddevalla RK Therese Waldetoft, Anneli Jungland 08:01,0
3 Hammarby Rodd Andrea Fiene, Fanny Fridén 08:19,1
4 Akademiska RF Christina Stefanitsch, Marianne Forkel 08:23,8
5 Akademiska RF Natalia Daukszewicz, Michaela Rydén 08:25,7
6 Strömstads RK Maja Gallstad, Caroline Augenblick 08:29,4

4x Herr Sen 2000m
1 Jönköpings RS/Mölndals RK/Falkenbergs RK 05:50,0
2 Hammarby Rodd Henrik Persson, Gustav Frebelius, Viktor Hofmann, Anders Joelsson 06:25,4
3 Stockholms RF 06:31,5
4 Hammarby Rodd/SPIF Benoit Dessirier, Yves Wuilmart, Petter Miltén SPIF, Sebastian Fischer 06:36,0
5 Akademiska RF 06:57,1

2x Herr Jun C 500m
Delfinal 2
1 Hammarby Rodd/SPIF Ruben Rapi Hammarby, Theodor Fritsch SPIF 00:08,2
2 Sarpsborg/Kungälvs RK Håkon Möller SRK, Nils Hugosson KRK 00:11,2
3 Åhus RK Andreas Eriksson, Oliver Svärd 00:11,6
4 Mölndals RK Johannes Lindqvist, Elis Sundberg 00:20,3

2x Herr Sen 2000m
1 Vaxholm/Höganäs Anders Backéus VRF, Dennis Gustavsson HRF 06:27,5
2 Strömstads RK Bernt Spielberger, Johan Jensen 06:51,6
3 Stockholms RF Nik Pivac, Karl Norberg 06:54,1
4 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 06:59,1
5 Akademiska RF Benjamin Slevin, Arjen Boosman 07:49,0
DNS Hammarby Rodd Maximilian Auer, Viktor Hofmann

8+ Masters 1000m
1 Öresjö SS/Mölndals RK 00:17,2
2 Jönköpings RS/Huskvarna RK 00:23,5
3 Hammarby Rodd Daniela Lüth, Anna Svensson, Yves Wuilmart, Hanna Sundberg, Marcelo Palma Rivera, Elin Haraldsson, Anders Joelsson, Henrik Persson, x Benoit Dessirier 00:49,5

2x Herr Jun B 1000m
Försök 2 av 2
1 Kungälvs RK Daniel Aronsson, Edvin Öhman 00:11,2
2 Åhus RK Nils Ekander, Gustav Gamlén 00:35,0
3 Hammarby Rodd Wilmer Ahlberg, Gabriel Hoffsten 00:50,6

4x Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd Saioa Ibarrola Barandika, Ellen Gunnars, Malin Walkenström, Anneli Jedenmalm 07:11,1
2 Akademiska RF 07:11,5
3 Hammarby Rodd/SPIF Andrea Fiene, Hanna Pingry, Nora Jägenstedt SPIF, Fanny Fridén 07:30,1
4 Uppsala Akademiska RS 07:33,6

8+ Herr Sen 500m
1 Hammarby Rodd Michael Helmer, Viktor Hofmann, Yves Wuilmart, Gustav Frebelius, Maximilian Auer, Sebastian Fischer, Anders Joelsson, Henrik Persson, x Benoit Dessirier 01:24,3
2 Öresjö SS/Mölndals RK 01:26,7

Testlopp 2000m
1 Hammarby Rodd/ Falkenbergs RK/Strömstads RK/Helsingborgs RK/Halmstads GRF Ahmet Rapi Hammarby, Isak Tyrén SRK, Melker Persson FRK, Moritz Lücke FRK, Gustav Arvidsson HRK, Erik Dättermark Hammarby, Jakob Smeringe FRK, Oliver Wenngren HGRF, x Gustav Hallgren FRK 06:15,9
2 Mölndals RK/Halmstads GRF/Solleröns IF/Strömstads RK 06:21,8

4x Masters 1000m
1 Stockholms RF 03:27,7
2 Trollhättans RS 03:35,1
3 Kungälvs RK/Mölndals RK 03:36,2
4 Hammarby Rodd Henrik Persson, Benoit Dessirier, Marcelo Palma Rivera, Anders Joelsson 04:00,7
5 Jönköpings RS 04:10,5
6 Stockholms RF 04:24,6

Söndag 2016-05-29

1x Dam Sen 2000m
Försök 1 av 2
1 Stockholms RF Josefin Berglund 08:24,7
2 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 08:28,0
3 Halmstad GoRF Beatrice Persson 08:32,1
4 SPIF Nora Jägenstedt 08:34,7
5 Göteborgs RK Emma Andersson 09:18,7
Final
1 Norrtälje Roddförening Britta Pivac 08:44,0
2 Jönköpings RS Alice Ekros 09:00,5
3 Helsingborgs RK Maria Pelvén 09:07,4
4 Halmstad GoRF Beatrice Persson 09:10,6
5 Stockholms RF Josefin Berglund 09:21,2
6 Hammarby Rodd Kristalina Smårs 09:40,0

1x Herr Sen 2000m
1 Mölndals RK Emil Freudenthal 07:00,2
2 SPIF Petter Miltén 07:22,1
3 Höganäs RF Pontus Gustavsson 07:25,9
4 Hammarby Rodd Maximilian Auer 07:29,1
5 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 07:36,3
6 Akademiska RF Fredrik Smed 07:38,6

8+ Mix Sen 1000m
1 Hammarby Rodd William Tassel, Hanna Sundberg, Marcelo Palma Rivera, Anna Svensson, Elin Haraldsson, Hanna Pingry, Michael Helmer, Sebastian Fischer, x Ahmet Rapi 03:34,2
2 Hammarby Rodd Saioa Ibarrola Barandika, Benoit Dessirier, Daniela Lüth, Malin Walkenström, Ellen Gunnars, Viktor Hofmann, Anders Joelsson, Henrik Persson, x Fanny Fridén 03:40,8

1x Herr Jun B 1000m
Försök 1 av 2
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 04:02,1
2 Falkenbergs RK Albin Olsson 04:03,7
3 Sarpsborg Diderik Skjönhaug 04:09,3
4 Hammarby Rodd Ruben Rapi 04:17,5
Försök 2 av 2
1 Åhus RK Nils Ekander 04:15,8
2 Sarpsborg Jacob Gundersen 04:18,5
3 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:28,3
4 Kungälvs RK Emil Lundqvist 04:31,7
Final
1 Sarpsborg Diderik Skjönhaug 03:49,6
2 Solleröns IF Isak Birkeholme 03:54,7
3 Falkenbergs RK Albin Olsson 03:56,4
4 Sarpsborg Jacob Gundersen 04:10,4
5 Åhus RK Nils Ekander 04:12,9
6 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 04:35,3

1x Herr Jun C 500m
Delfinal 3
1 Sarpsborg Håkon Möller 01:48,4
2 Åhus RK Oliver Svärd 02:02,5
3 Mölndals RK Johannes Lindqvist 02:04,6
4 Mölndals RK Elis Sundberg 02:08,4
5 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:17,7

4- Herr Sen 2000m
1 Hammarby Rodd/SPIF Viktor Hofmann, Maximilian Auer, Petter Miltén SPIF, Sebastian Fischer 06:28,6
2 Stockholms RF 06:42,2

1x Herr Sen lättv 2000m
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 07:57,4
2 Akademiska RF Håkan Rehle 08:01,9

4- Masters 1000m
1 Stockholms RF 03:23,1
2 Hammarby Rodd Elin Haraldsson, Hanna Sundberg, Anna Svensson, Hanna Pingry 04:21,3

2x Herr Sen 2000m
1 Strömstads RK Bernt Spielberger, Johan Jensen 06:50,7
2 Hammarby Rodd Michael Helmer, William Tassel 06:53,1
3 Stockholms RF Nik Pivac, Karl Norberg 06:53,3
4 Uddevalla RK Niklas Pettersson, Hannes Andersson 07:25,9
5 Akademiska RF Arjen Boosman, Benjamin Slevin 08:27,0
6 Akademiska RF Fredrik Smed, Teodor Wojcik 08:36,6

2x Herr Jun B 1000m
1 Sarpsborg Diderik Skjönhaug, Jacob Gundersen 03:38,5
2 Falkenbergs RK Albin Olsson, Colin Lindgren 03:39,7
3 Kungälvs RK Daniel Aronsson, Edvin Öhman 03:43,8
4 Hammarby Rodd Wilmer Ahlberg, Gabriel Hoffsten 03:59,8
5 Åhus RK Nils Ekander, Gustav Gamlén 04:04,1
6 Mölndals RK Hampus Thor, Johan Rådbo 04:44,5

4x Dam Sen 2000m
1 Hammarby Rodd Fanny Fridén, Ellen Gunnars, Anneli Jedenmalm, Malin Walkenström 07:17,5
2 Akademiska RF 07:32,2
3 UARS/Göteborgs RK 07:42,6

2x Herr Jun C 500m
Delfinal 2
1 Hammarby Rodd/SPIF Ruben Rapi Hammarby, Theodor Fritsch SPIF 01:54,9
2 Falkenbergs RK Albin Lövström, Ivar Håkansson 02:10,9
3 Mölndals RK Johannes Lindqvist, Elis Sundberg 02:18,5
4 Kungälvs RK Nils Hugoson, Harry Ottosson 02:44,8

1x Masters 1000m
1 Uddevalla RK Lene Ivarsson 04:14,9
2 SPIF Monika Knejp 04:31,6
3 Kungälvs RK Peter Nyman 04:41,9
4 Trollhättans RS Joakim Swahn 04:42,2
5 Hammarby Rodd Marcelo Palma Rivera 05:07,0
6 Göteborgs RK Linus Oleander 06:03,2

2x Herr Jun A 2000m
Försök 1 av 2
1 Hammarby Rodd/Falkenbergs RK Moritz Lücke FRK, Ahmet Rapi Hammarby 06:50,8
2 Hammarby Rodd/Helsingborgs RF Gustav Arvidsson HRK, Erik Dättermark Hammarby 06:51,6
3 Halmstad GRF/Solleröns IF Filip Melin SIF, Fabian Meuller HGRF 07:13,8
4 Falkenbergs RK Jakob Smeringe, Melker Persson 07:42,0
Final
1 Hammarby Rodd/Falkenbergs RK Moritz Lücke FRK, Ahmet Rapi Hammarby 06:44,7
2 Strömstads RK/Mölndals RK Mattias Nilsson SRK, Elliot Moran MRK 06:48,2
3 Hammarby Rodd/Helsingborgs RF Gustav Arvidsson HRK, Erik Dättermark Hammarby 06:49,9
4 Halmstad GRF/Solleröns IF Filip Melin SIF, Fabian Meuller HGRF 07:03,8
5 Halmstad GRFGRF/Strömstads RK Isak Tyrén SRK, Oliver Wenngren HGRF 07:20,2

2x Dam Sen 2000m
Försök 1 av 2
1 Falkenbergs RK/Halmstad GRF Amanda Tholin HGRF, Lovisa Wallin FRK 07:27,8
2 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 07:50,6
3 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 08:08,3
4 Strömstads RK Maja Gallstad, Caroline Augenblick 08:27,5
Försök 2 av 2
1 Hammarby Rodd Saioa Ibarrola Barandika, Anneli Jedenmalm 08:08,7
2 Uddevalla RK Therese Waldetoft, Anneli Jungland 08:16,1
3 Akademiska RF Christina Stefanitsch, Fredrica Posse 08:26,2
Final
1 Falkenbergs RK/Halmstad GRF Amanda Tholin HGRF, Lovisa Wallin FRK 07:14,3
2 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 07:40,6
3 Hammarby Rodd Saioa Ibarrola Barandika, Anneli Jedenmalm 07:53,0
4 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 07:53,9
5 Uddevalla RK Therese Waldetoft, Anneli Jungland 08:01,2Namn: Båthustömning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 JUN 2016 18:26

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:44

Rubrik på sidan: Båthustömning

Ingress: Idag försökte vi oss på projektet att tömma vårt båthus på lagbåtar!

Det lyckade nästan. Två åttor, tre scullerfyror, en enkelårsfyra, en inriggare, två dubblar och en kustroddbåt rodde tillsammans de 11 kilometrarna runt Lilla Essingen och tillbaka i solskenet. Passet avslutades med att cirka 55 hungriga Hammarbyare avnjöt pastasallad, kaffe och blåbärskaka.

Bildfest: http://bilder.hammarbyrodd.se/index.php?/category/34 Länk till annan webbplats.Namn: Hammarbyare i landslaget Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 JUN 2016 10:35

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:56

Rubrik på sidan: Hammarbyare i landslaget

Ingress: Ahmet Rapi och Erik Dättermark har blivit uttagna att representera Sverige på JNM i Mölndal 18-19 juni!

Roliga nyheter! Landslagsledningen har tagit ut Ahmet och Erik till att representera Sverige på Junior-NM på Rådasjön. Ahmet ror singel och fyrsculler, och Erik ror åtta.

JM1x

Ahmet Rapi, Hammarby Rodd

JM4x

Maximilian Fritsch, SPIF

Frederik Fritsch, SPIF

Ahmet Rapi, Hammarby Rodd

Gustav Arvidsson, Helsingborgs RK

JM8+

Mattias Nilsson, Strömstads RK

Isak Tyren, Strömstads RK

Moritz Lücke, Falkenbergs RK

Oliver Wenngren, Halmstad GRF

Erik Dättermark, Hammarby Rodd

Filip Melin, Solleröns IF

Elliot Moran, Mölndals RK

Fabian Muller, Halmstad GRF

Cox: Gustav Hallgren, Falkenbergs RKNamn: Roddskola i sommar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 MAJ 2016 22:53

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:33

Rubrik på sidan: Roddskola i sommar

Ingress: Hammarby Rodd arrangerar roddskola 1-12 augusti för dig som är mellan 10 och 15 år gammal. Ta chansen att lära dig en ny och rolig sport!

PDF att skriva ut >> Länk till annan webbplats.Namn: Guld på Knallerodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 25 APR 2016 00:13

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:31

Rubrik på sidan: Guld på Knallerodden

Ingress: Två Hammarbyroddare åkte ner till Borås för att tävla i det 5,5 km långa Knallerodden. De kom hem med en guldmedalj!

Årets Knallerodd var inte tillnärmelsevis lika actionfylld som förra årets (om den kan du läsa här Länk till annan webbplats.). De två tävlingssugna herrarna Ahmet och Helmer lastade sina singlar på biltaket och åkte ner till Borås för att ro det 5500 meter långa loppet. Öresjön var mycket lugnare än förra året, men ändå kom vindarna lite från alla håll och kanter.

Ahmet var helt överlägsen i sitt junior A-lopp och var 1,5 minut före tvåan. Han lämnade sina klasskonkurrenter bakom sig och var bara ett par ynka sekunder efter de seniorlättviktsherrar som han startade samtidigt som, och som han förde en tät och hård kamp med ända in på mållinjen.

Helmer gjorde också ett bra lopp, i ett startfält där alla utom han själv är eller har varit landslagsroddare på senior- eller juniornivå. En åttondeplats blev det för honom.

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Hammarbys resultat

1x Herrar Senior
1 Vaxholms RF Anders Backéus 20:04
2 Mölndals RK Filip Nilsson 20:29
3 Höganäs RF Dennis Gustavsson 20:39
4 Stockholms RF Eskil Borgh 20:46
5 Jönköpings RS Axel Ekros 20:55
6 Mölndals RK Emil Freudenthal 20:58
7 Helsinborgs RK Peter Berg 21:09
8 Hammarby Rodd Michael Helmer 21:27
9 Höganäs RF Pontus Gustavsson 22:11
10 Öresjö SS Karl Ståhlberg 22:35

1x Herrar Junior A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 21:34
2 Mölndals RK Elliot Moran 23:03
3 Halmstads GoRF Lucas Djiviak 23:30
4 Strömstads RK Mattias Nilsson 23:46
5 Halmstads GoRF Oliver Wenngren 24:13
6 Strömstads RK Isak Tyrén 24:18
7 Solleröns IF Filip Melin 24:42
8 Kungälvs RK Petter Sandung 24:46

Ahmet fixar med båten innan loppet. Foto: Michael HelmerNamn: Nybörjarkurs Länk till annan webbplats.

Publicerad: 21 APR 2016 21:27

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:28

Rubrik på sidan: Nybörjarkurs

Ingress: Nu öppnar anmälan till vårens nybörjarkurs i rodd hos Hammarby IF Roddförening. Vi söker dig som vill börja med rodd och bli en del av vår härliga klubb. Avklarad kurs (eller motsvarande kunskaper) är ett krav för att få använda våra båtar.

Kursen är fullsatt!

Hör av dig om du vill att vi ska meddela när nästa kursanmälan öppnar.Namn: Rapport från Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 APR 2016 22:41

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:31

Rubrik på sidan: Rapport från Bajen Rowing Race

Ingress: I helgen hölls årets Bajen Rowing Race. Hela 56 roddare och styrmän deltog i inriggartävlingen. Det blev Hammarbyseger i två av klasserna.

Årets Bajen Rowing Race var den mest geografiskt spridda upplaganpå länge, med deltagande klubbar från Stockholm, Uppsala, Jönköping och Leipzig.

Strax innan lagledarmötet så öppnade himlen sig och det såg ut som att det skulle bli den första upplagan sen undertecknad började i klubben som skulle genomföras i regn. Men lagom till första start så slutade det regna, och det blev sen finare och soligare ju längre dagen led.

Det vimlade av roddare på tomt och bryggor och trots att vädret gjorde att det var färre söndagsflanörer än vanligt så vågade sig några nyfikna in.

Placeringarna i alla lopp utom i herrarnas var solklara. I herrloppet förde Hammarby och Stockholms RF en hård kamp från första till sista årtaget. Hammarby tog ledningen cirka 1,5 km efter starten, men hela vägen längs det 11 km långa loppet så var ledningen aldrig större än fem båtlängder. Men Bajenbåten, med Ahmet, William, Helmer, Henrik och cox Hanna lyckades hålla undan hela vägen och vinna med minimala 8 sekunder. Den minsta segermarginalen sedan 2006. Det var dessutom femte året i rad som William satt i vinnarbåten, så där har ni kanske segerreceptet.

Tack till alla klubbar, roddare och publik som kom och tävlade och hejade, och bidrog till den härliga stämningen. Och tack alla som ställde upp och hjälpte till att få det här evenemanget att genomföras på ett smidigt sätt.

Fler bilder kommer inom kort. Håll utkik på bilder.hammarbyrodd.se Länk till annan webbplats..

Hammarby Rodd vinner herrklassen, blir dagens snabbaste båt och får mottaga Harry Franzéns vandringspokal. Fr.v. Henrik Persson, Michael Helmer, William Tassel, Ahmet Rapi och cox Hanna Pingry. Foto:Kristalina Smårs

Vinnarna i damklassen, Akademiska RF:s Marianne Forkel, Fredrica Posse, Anna-Luisa Volk, cox Andre Bürgers och Natalia Daukszewicz. Foto:Kristalina Smårs

Akademiska RF vinner nybörjarklassen. Foto:Kristalina Smårs

Hammarby Rodds Ruben Rapi tar emot sitt lags medaljer för vinsten i juniorklassen. Foto:Kristalina Smårs

Resultat

Juniorer 5 km

1 Hammarby Rodd 24:54

Ruben Rapi

Christina Löfman

Gabriel Hoffsten

Erik Dättermark

x Ida Andersson

2 Bernadottegymnasiet 32:21

Vanessa Andersson

Karl Axlund

Carl Melcher

Sebastian Pettersson

x Frida Axelson

Nybörjare 5 km

1 Akademiska RF Herr 24:47

Arjen Boosman

Umar Chughtai

Daniel Gyllborg

Lars Herre

x Maarten Ingen Housz

2 Akademiska RF Dam 26:50

Laura Pereira

Christina Stefanitsch

Michaéla Rydén

Salomé Olsson

x Fredrica Posse

Mixed 11 km

1 Uppsala Akademiska RS 56:31

Lutz Ahrens

Erik Lewin

Knut Andersson

Malin Erkas

x Emma Andersson

Damer 11 km

1 Akademiska RF 57:34

Anna-Luisa Volk

Marianne Forkel

Fredrica Posse

Natalia Daukszewicz

x Andre Bürgers

2 Hammarby Rodd 1:02:37

Ellen Gunnars

Malin Walkenström

Saioa Ibarrola

Kristalina Smårs

x Anneli Jedenmalm

3 Jönköping University Rowing Association 1:03:32

Mia Andersson

Marieta Rodriguez

Fanny Stävmo

Anne Rücker

x Niklas Svensson

Herrar 11 km

1 Hammarby Rodd 50:35

William Tassel

Ahmet Rapi

Michael Helmer

Henrik Persson

x Hanna Pingry

2 Stockholms RF 50:43

Jesper Öberg

Frank Svensson

Nik Pivac

Karl Norberg

x Björn Andersson

3 Akademiska RF 52:27

Håkan Rehle

Teodor Wojcik

German Royo Vidal

Maarten Ingen Housz

x Andre Bürgers

4 Akademischer Ruderverein Leipzig 53:07

Frederic Durhack

Guntram Kube

Kjell Dasenbrock

Sebastian Küllmer

x Niklas SvenssonNamn: Inbjudan till Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 APR 2016 22:18

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:30

Rubrik på sidan: Inbjudan till Bajen Rowing Race

Ingress: Söndagen den 17 april är det dags för årets första tävling, Bajen Rowing Race! Var med och dra igång tävlingssäsongen på riktigt.Namn: Vårstädning 24 april Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 APR 2016 21:27

Uppdaterad: 04 APR 2016 22:30

Rubrik på sidan: Vårstädning 24 april

Ingress: Söndagen den 24 april, kl. 10.00 är det dags för vårens städdag.

Alla som har tänkt nyttja klubbhuset och dess båtar under året uppmanas härmed att komma ner och hjälpa till att få huset och tomten i ordning.

Klubben bjuder som vanligt på lunch för de som har hjälpt till. Med erfarenhet från tidigare städdagar rekommenderas dock att man tar med sig något lätt mellanmål ifall lunchen blir sen.

Meddela Max (maue@kth.se) så snart som möjligt om du inte kan närvara.Namn: Valberedningens förslag Länk till annan webbplats.

Publicerad: 09 MAR 2016 22:27

Uppdaterad: 09 MAR 2016 22:50

Rubrik på sidan: Valberedningens förslag

Ingress: Valberedningen presenterar sitt förslag för årsmötet.

Följande förslag till nästa års styrelse kommer valberedningen att föreslå för årsmötet:

Ordförande, 1 år:
Bengt Lindström - omval

Ledamöter, 2 år:
Mats Ek - omval

Henrik Persson - omval

Christina Löfman - nyval

Suppleanter, 1 år:
Hanna Pingry - omval

Kristalina Smårs - nyval

Ellen Gunnars - nyval

Dessutom föreslår vi:

Revisorer: Nils Carlin och Bertil Johnsson

Årsmötets ordförande: Kim Andersson

Årsmötets sekreterare: Daniel Gerhardson

Vi tackar Anneli, Yves och Katarina för väl utförda styrelseuppdrag!

Årsmötet hålls onsdagen den 16:e mars kl 19.00 i klubblokalen.

Valberedningen består av:

Sara Selander (sammankallande)

Michael Helmer

Anders Joelsson (styrelsens representant)Namn: Tre medaljer och stor uppslutning på SM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 21 FEB 2016 09:26

Uppdaterad: 22 FEB 2016 08:58

Rubrik på sidan: Tre medaljer och stor uppslutning på SM

Ingress: Ett guld, två silver och flera personliga rekord på årets SM/RM på roddmaskin.

Den här helgen anordnades årets roddmaskins-SM i Hersbyhallen på Lidingö. I år avgjordes SM under en enda tävling, till skillnad från förra året då det var uppdelat på två deltävlingar.

Från Hammarby antog fem juniorer och åtta seniorer utmaningen att tävla om de ädla valörerna.

Den regerande juniormästaren Ahmet Rapi drygade ut sin medaljsamling genom att ro hem ett JSM-silver. I HJB-dubbeln på slides vann Gabriel Hoffsten och Ruben Rapi Riksmästerskapsguld! Gabriel tog också ett silver HJB-singeln.

I herrseniorloppet vimlade det av hammarbyare, då sex av tretton roddare var grönvita. Både Viktor Hofmann, Tomek Jansson, Henrik Persson och Sebastian Fischer slog personligt rekord med flera sekunder, vilket även Erik Dättermark gjorde i HJA-loppet.

På damsidan representerades Hammarby av Ellen Gunnars och Kristalina Smårs i dubbel på slides. De gjorde en riktig krigarinsats och lyckades ro in på en andraplats i bådas första tävling på roddmaskin.

Värt att nämna är också att Felix och Tomek gjorde sina tävlingsdebuter. Felix har precis börjat med rodd, och Tomek gick nybörjarkursen i höstas.

Gymnasietävlingen blev tyvärr rätt ensidig då alla fem roddarna kom från Hammarbys samarbetsskola Bernadottegymnasiet. Men att slå sina egna lagkompisar är inte heller att förakta.

Nästa tävling är Bajen Rowing Race den 17 april. Förhoppningsvis så har isen släppt på Årstaviken tills dess.

Fotoalbum >> Länk till annan webbplats.

Alla resultat >> Länk till annan webbplats.

Resultat

1x Herr Jun C 500 m
RM
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 01:33,5
2 SPIF Theodor Fritsch 01:40,2
3 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:41,0
4 Hammarby Rodd Felix Broberg 02:00,9
5 Trollhättans RS Henrik Bratt 02:01,7
6 Trollhättans RS Erland Kaijser 02:04,9

1x Herr Jun B 1000 m
RM
1 Solleröns IF Isak Birkeholme 03:22,4
2 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 03:33,1
3 SPIF Olle Gunnarsson 03:47,5
4 Vaxholms RF Simon Söderkvist 04:25,9

1x Herr Jun A 2000 m
JSM
1 SPIF Frederik Fritsch 06:19,5
2 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 06:30,8
3 SPIF Maximilian Fritsch 06:39,5
4 Hammarby Rodd Erik Dättermark 06:41,3
5 Solleröns IF Filip Melin 06:59,6
6 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 07:49,5
7 Kälarne IK Anton Flodin 08:00,5
8 Kälarne IK Simon Jonsson 08:01,8

1x Herr Sen 2000 m
SM
1 Vaxholms RF Anders Backéus 05:55,8
2 Stockholms RF Eskil Borgh 06:07,3
3 Uppsala Akademiska RS Luke Kelly 06:19,2
4 Uppsala Akademiska RS Stefan Lines 06:19,8
5 Hammarby Rodd Viktor Hofmann 06:30,7
6 Hammarby Rodd Tomek Jansson 06:38,6
7 Öresjö SS Rodd Karl Ståhlberg 06:39,0
8 Hammarby Rodd Henrik Persson 06:40,4
9 Hammarby Rodd Sebastian Fischer 06:42,0
10 Akademiska RF Fredrik Smed 06:48,6
11 Hammarby Rodd Gustav Frebelius 06:49,8
12 Hammarby Rodd Niklas Svensson 07:01,8
13 Akademiska RF Maarten Ingen Housz 07:11,5

1x Masters 1000 m
Ergomastershandikapp
1 Solleröns IF Annelie Birkeholme (03:40,4) 03:43,4
2 SPIF Monika Knejp (03:43,2) 03:45,2
3 SPIF Roland Ewerbring (03:19,8) 03:50,8
4 Vaxholms RF Lena Lindberg (03:56,1) 03:56,1
5 Stockholms RF Birgitta Berglund (03:49,3) 03:57,3
6 Hammarby Rodd Christina Löfman (03:59,2) 03:59,2

7 SPIF Alexander Fritsch (03:24,0) 04:09,0
8 Halmstad GoRF Peter Tyledal (03:24,5) 04:10,5
9 Norrtälje Roddförening Holger Karlström (03:41,1) 04:14,1
10 Stockholms RF Bengt Norberg (03:32,3) 04:17,3

2x Herr Jun B 1000 m
RM
1 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten, Ruben Rapi 03:38,8
2 SPIF Olle Gunnarsson, Theodor Fritsch 03:43,8

2x Herr Jun A 2000 m
JSM
1 SPIF Frederik Fritsch, Maximilian Fritsch 06:30,0
2 Hammarby Rodd Erik Dättermark, Ahmet Rapi 06:43,5
3 Kälarne IK Anton Flodin, Simon Jonsson 08:00,0

2x Dam Sen 2000 m
SM
1 Brudpiga RK Helena Back, Isabella Niss 07:13,0
2 Hammarby Rodd Ellen Gunnars, Kristalina Smårs 07:29,3
3 Stockholms RF Birgitta Berglund, Josefin Berglund 07:34,8
4 Akademiska RF Marianne Forkel, Anna-Luisa Volk 07:51,4

1x Herr Gymn. 1000 m
1 Bernadottegymnasiet Sebastian Carpelan 03:36,5
2 Bernadottegymnasiet Stefan Rasic 03:40,4
3 Bernadottegymnasiet Carl Melcher 03:48,3
4 Bernadottegymnasiet Karl Axlund 03:53,2
5 Bernadottegymnasiet Henrik Utterborn 04:08,9Namn: Kallelse till årsmöte den 16 mars kl 19:00 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 06 FEB 2016 18:07

Uppdaterad: 06 FEB 2016 18:12

Rubrik på sidan: Kallelse till årsmöte den 16 mars kl 19:00

Ingress: Årsmötet kommer att hållas onsdagen den 16 mars kl. 19:00 i klubbhuset. Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast den 19 februari kl. 18:00.

Årsmötet kommer att hållas onsdagen den 16 mars kl. 19:00 i klubbhuset.
Alla medlemmar boendes i Sverige kommer att få en skriftlig kallelse per brev innan årsmötet.

Motioner till årsmötet (se §16 i stadgarna Länk till annan webbplats.) skall vara styrelsen tillhanda senast den 19 februari kl. 18:00 till adress:

Hammarby Rodd
c/o Anneli Jedenmalm
Karaffgatan 5
117 60 Stockholm
eller
e-post: info [snabela] hammarbyrodd.se

En motion till årsmötet böra vara en fråga som berör föreningen och alla dess medlemmar och som inte kan beslutas på ett styrelsemöte. Motionen bör innehålla ett konkret förslag för stämman att ta ställning till. Det är lätt att skriva en motion. Tänk på att skriva kortfattat och använd ett enkelt språk som inte kan missuppfattas. Ta endast upp ett ämne per motion, det går bra att lämna in flera motioner om du har flera ämnen som du vill behandla.

1. Rubrik. Börja med en rubrik som talar om vad motionen handlar om.

2. Vad vill du att föreningen ska göra? Beskriv anledningen till att denna motion behöver ställas. Ange relevant bakgrundsfakta, dels för att tydliggöra problemet men också för att underlätta för dem som senare läser motionen och beslutar i ärendet.

3. Syfte (motivering). Skriv en text som berättar varför du tycker som du gör.

4. Att-satser. Jag/vi föreslår därför att föreningsstämman beslutar att:...

5. Avslutning. Du ska alltid avsluta din motion med att skriva ort och datum då du skrev din motion, och underteckna med ditt namn. Vid motion via e-post går det bra med digital signering eller signering på papper i efterhand.

Styrelsen kommer till årsmötet att avge skriftligt yttrande över inkomna förslag.Namn: Utmärkt facit i Trollhättan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 FEB 2016 23:00

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:27

Rubrik på sidan: Utmärkt facit i Trollhättan

Ingress: Det blev flera vinster och personliga rekord för Hammarbyroddarna på roddmaskinstävlingen i Trollhättan.

Den sista helgen i januari anordnades den årliga roddmaskinstävlingen i Trollhättan. Trots en tveksam uppslutning från roddsverige så bidrog Bajen med 6 tappra senior- och juniorroddare. Det blev en lördag med ett fint facit för Hammarby - hela fem medaljer togs hem!

Rupen Rapi satte ribban högt tidigt. I sitt lopp, HJC 500m, tog han hem förstaplatsen med stor marginal. Det tog 12 sekunder innan silvermedaljören kom i mål.
Gabriel Hoffsten gjorde en likadan succé i sitt lopp, HJB 1000m, där han också tog hem guldmedaljen - den också med stor marginal.
I HJA 2000m deltog både Ahmet Rapi och Erik Dättermark. Ahmet slog sitt personliga bästa och rodde in guldet på tiden 6:29,4. 20 sekunder efter gick Erik in i mål och tog därför silvermedaljen. Det tog 30 sekunder innan bronsmedaljören rodde i mål.

I Herrar Senior 2000m ställde både Viktor Hofmann och Maximilian Auer upp. Det blev en väldigt tight match, men det slutade med att Max tog hem silvermedaljen och Viktor hamnade på femteplats.

Det ver en fartfylld lördag som slutade bra för Bajen, det kan också tilläggas att 4 av dessa 6 medverkande också slog sina personliga rekord vilket är en alldeles utmärkt prestation.

Ruben Rapi tar emot guldmedaljen i Herrar Junior C. Foto: Kim Andersson

En utmattad Gabriel Hoffsten överst på prispallen i Herrar Junior B. Foto: Kim Andersson

Silver- och guldmedaljörerna i Herrar Junior A, Erik Dättermark och Ahmet Rapi. Foto: Anders Joelsson

Silvermedaljören i Herrar Senior, Maximilian Auer. Foto: Anders Joelsson

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.

Resultat

1x Herr Jun C 500 m
1 Hammarby Rodd Ruben Rapi 01:43,0
2 Halmstad GoRF Oskar Szmidt 01:55,1
3 Jönköpings RS Erik Björkbäck 01:57,3
4 Trollhättans RS Henrik Bratt 02:02,8
5 Trollhättans RS Erland Kaijser 02:08,7

1x Herr Jun B 1000 m
1 Hammarby Rodd Gabriel Hoffsten 03:18,5
2 Falkenbergs RK Colin Lindgren 03:39,7
3 Jönköpings RS Nils Björkbäck 03:44,6
4 SPIF Olle Gunnarsson 03:49,2
5 Kungälvs RK Emil Lundqvist 04:00,1
6 Jönköpings RS Andy Toha 04:02,1

1x Herr Jun A 2000 m
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 06:29,3
2 Hammarby Rodd Erik Dättermark 06:49,4
3 Falkenbergs RK Melker Persson 07:19,5
4 Falkenbergs RK Albin Olsson 07:29,9
5 Halmstad GoRF Oliver Wenngren 07:45,3
6 Falkenbergs RK Jakob Smeringe 07:58,8

1x Herr Sen 2000 m
1 Höganäs RF Dennis Gustavsson 06:11,4
2 Hammarby Rodd Maximilian Auer 06:20,7
3 Mölndals RK Filip Nilsson 06:26,0
4 SPIF Petter Miltén 06:34,6
5 Hammarby Rodd Viktor Hofmann 06:40,3
6 Jönköpings RS Jonatan Skog,Jönk University 06:46,7
7 Uddevalla RK Hannes Andersson 06:54,4Namn: Nominera styrelseledamot Länk till annan webbplats.

Publicerad: 02 FEB 2016 20:21

Uppdaterad: 03 FEB 2016 23:40

Rubrik på sidan: Nominera styrelseledamot

Ingress: Var med och utforma 2016 års styrelse genom att komma med förslag på styrelsemedlemmar.

Tro det eller ej, men våren närmar sig och med den föreningens årsmöte. Vi i valberedningen börjar nu leta kandidater till blivande vakanser i styrelsen. Vill du engagera dig, eller har förslag på lämplig kandidat är nu tiden att höra av sig. Senast 14/2 behöver vi ha din nominering.

Maila selander.sara@gmail.com eller prata med någon av oss personligen.

Valberedningen består av Anders Joelsson, Michael Helmer och Sara Selander.Namn: Vår teamstore är öppen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 24 JAN 2016 21:23

Uppdaterad: 24 JAN 2016 21:29

Rubrik på sidan: Vår teamstore är öppen

Ingress: Passa på och beställ tävlings- och klubbkläder i vår teamstore. Den har bara öppet till den 31 januari.

Nu är vår teamstore öppen hos JL racing igen och håller öppet till 31/1.

https://www.jlracing.com/page.Hammarbyrodd.html Länk till annan webbplats.

Ni betalar för kläderna ni vill ha direkt i internetbutiken sedan levereras alla kläder till klubben där ni kan hämta upp dem.

För frågor, kontakta Michael Helmer på jmhelmer85@gmail.com.Namn: Kostföreläsning för roddare den 3 februari Länk till annan webbplats.

Publicerad: 12 JAN 2016 22:38

Uppdaterad: 12 JAN 2016 22:52

Rubrik på sidan: Kostföreläsning för roddare den 3 februari

Ingress: Välkommen till en kväll där du får chansen att lära dig mer om hur du kan prestera bättre genom att finna balans och optimera kosten utan att ta till piller.

Föreläsare är Emma Lindblom som arbetar med idrottsnutrition på RF samt hjälper såväl landslagsaktiva som motionärer och ungdomar att optimera sin kost. Hon är legitimerad dietist, certifierad Sport Dietist, personlig tränare samt har en mastersutbildning i idrottsvetenskap och har jobbat med dietistfrågor både i USA och i Sverige. Mer information om Emma hittar du på hennes hemsida http://www.emmalindblom.com Länk till annan webbplats..

Målgrupp: Vänder sig i första hand till roddare från 16 år och uppåt, föräldrar till roddare, ledare samt andra befattningar inom roddsporten i Stockholm & Svealands Roddistrikt. Roddare och föräldrar från Hammarby Rodd har förtur.

När: 3 februari kl 19-21 i Hammarby Rodds båthus, Sundstabacken 12

Kostnad: Kostnadsfritt

Anmälan: Sista anmälningsdag 26 januari, efteranmälan i mån av plats.
Ange namn, ålder (16-18 år eller över 18 år), klubbtillhörighet, eventuella allergier.

Frågor: Kontakta Anneli på info@hammarbyrodd.seNamn: Stipendium till våra juniorer Länk till annan webbplats.

Publicerad: 10 JAN 2016 01:09

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:30

Rubrik på sidan: Stipendium till våra juniorer

Ingress: Adam, Ahmet och Erik har tilldelats stipendium av Hammarby IF:s Supporterklubb.

Den 27/12 fick Adam, Ahmet och Erik sina stipendier från Hammarby Supporterklubb. Erik var i Indien på semester och kunde inte närvara. Priset delades ut i Eriksdalshallen där Hammarby Handboll mötte Kristianstad. Utdelningen skedde i pausen och stolta killar strålade ikapp med stolta föräldrar.

Matchen var för övrigt spännande och Hammarby lyckades slå in segermålet med tre sekunder till godo.Namn: Ny tid för måndagsträningen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 08 JAN 2016 11:27

Uppdaterad: 08 JAN 2016 11:33

Rubrik på sidan: Ny tid för måndagsträningen

Ingress: Från och med 11 januari kommer det bara vara ett tränarlett pass på måndagsträningen. Framöver gäller kl. 18:30 ombytta och klara för roddmaskinsintervaller.Namn: Varmt välkomna till Hammarby Rodds vinterfest Länk till annan webbplats.

Publicerad: 08 JAN 2016 11:25

Uppdaterad: 08 JAN 2016 15:56

Rubrik på sidan: Varmt välkomna till Hammarby Rodds vinterfest

Ingress: Den 16 januari 2016 anordnar Hammarby Rodd vinterfest där vi firar ut 2015 och firar in 2016.

Den 16 januari 2016 anordnar Hammarby Rodd vinterfest där vi firar ut 2015 och firar in 2016. Vi startar kl 16:00 med lekar utomhus. Därefter erbjuds bastubad innan vi räknar med att sitta till bords för middag runt 19.

Anmäl dig senast den 10 januari 2016 till klubbliv@hammarbyrodd.se. Glöm inte att ange eventuella kostpreferenser. Tillställningen kostar 150 kr och det betalas in på klubbens pg-konto 193213-6 i samband med anmälan. Då baren kommer att vara öppen är kontanter bra att ta med ifall du inte har swish.

Vill du bidra med något till festen; sång, spex, musik, servering eller annat så hör av dig till klubbliv@hammarbyrodd.se

Välkomna önskar

Malin

KlubbmästareNamn: Tomas fyller jämnt idag! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 07 JAN 2016 12:29

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:29

Rubrik på sidan: Tomas fyller jämnt idag!

Ingress: Har ni någon gång funderat över vem som...

Har ni någon gång funderat över vem som vårdar våra vackra inriggare när de åkt på stryk? Eller vem som anordnar klubbens årliga längdskidåkningsläger? Eller vem som varje år är med och lägger i och tar upp bojar på Magis så att vi har fina banor att ro längs med? Eller vem (av många) som varit med och lärt upp flera generationer juniora Bajenroddare? Eller vem den där token var som för drygt ett år sedan sprang ett marathon i Hammarbybacken?

Jo, Tomas såklart, aktiv medlem sedan många år! Stort grattis!

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer