Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2006

Namn: Hammarby Roddglöggen 2006 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 DEC 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: Hammarby Roddglöggen 2006

Ingress:

Glöggen lockade cirka 25 personer. Gästerna från Stockholms Roddförening och Akademiska Roddförening och våra egna aktiva och tidigare aktiva utbyte erfarenheter och andra roddhistorier. De som hördes mest var som vanligt Eddie Sandberg och Janne "Stickis" Johannisson. Ett varmt tack till Jenny Leijonhufvud och Sara Grönberg som hade ordnat glöggen och det som hör till.Namn: "Tvåa utan"-laget satsar på Masters-VM 2007 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 14 NOV 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: "Tvåa utan"-laget satsar på Masters-VM 2007

Ingress:

Harry "Frasse" Franzén har lagt upp träningsplanerna för Masters 2-, Jan Linder och Claës Friström. Målsättningen är att vinna minst ett lopp under Masters-VM i Kroatien 2007. Nu är de inne i en träningsperiod med längre träningspass på roddmaskin och med spinning. Roddarna måste få en bra grund att stå på för att orka med träningen framöver. Frasse övervakar roddmaskinsträningen för att hålla roddtekniken på topp. Han tycker att man inte får full utdelning från konditions- och styrketräningarna om man slarvar bort det med dålig roddteknik. Ordförande Bengt Lindström deltar också i träningarna under Frasses kritiska granskning. Det är dock för tidigt för Benke att sätta upp mål för nästa säsong.Namn: Sparven på besök Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 NOV 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: Sparven på besök

Ingress:

I dag flög Benny "Sparven" Ryttervik förbi båthuset just när Masters-gänget tränade. Han var aktiv åren 1965 och 1966 som styrman i klassen tvåa med styrman och den båt som numera hänger i festlokalens tak. Tillsammans med roddarna Jan Linder och Sven-Erik Johansson vann han två SM. Sparven var bara 13 år när han värvades från ett seglarläger där Sven de Flon var ledare. Han var mycket självsäker för sin ålder och vägde mellan 40 och 50 kilo. För att hålla sig inom gränserna för denna idealvikt var han tvungen att dricka massor med vatten för att komma över 40 kilo första året och hårdbanta andra året för att inte väga för mycket.Namn: Doktorandlaget segrade i CBI-rodden Länk till annan webbplats.

Publicerad: 09 SEP 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: Doktorandlaget segrade i CBI-rodden

Ingress:

Den 16 augusti avgjordes 2006-års upplaga av CBI-rodden. Fyra lag kom till start och efter tuffa försök och en jämn final, där målfoto krävdes för att skilja lagen åt, stod tillslut det så kallade "Doktorandlaget" som segrare. Närmaste utmaning för det segrande laget är Akademiska rodden den 2 september och nu väntar hård träning fram tills dess.

På bilden, Johan Söderqvist, glad stroke i det segrande laget med vandringspokalen!

Det blev också en fjärde plats för CBI-laget i Akademiska Rodden.Namn: Långväga gäst Länk till annan webbplats.

Publicerad: 18 AUG 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: Långväga gäst

Ingress:

D

en 10 augusti fick båthuset besök av Veijo Immonen. Han satt med i Lättviktsfyran som vann SM 1972 tillsammans med Per Elebäck, Arne och Åke Hellman. 1973 emigrerade Veijo och Arne Hellman till Australien. Arne kom hem efter 2 år medan Veijo stannade i 30. Han provade på det mesta, arbetade på byggen, letade och handlade opaler, ägde hotell i Sydney och vandrarhem för backpackers i Cairns. Dessutom hann han vara roddare, både traditionellt och off-shore, samt vara statusfylld livräddare på Australiens farliga sandstränder. Nu bor han i Helsingfors och är gift med en finska sedan tre år. De skulle gärna vilja flytta till Stockholm om de kunde hitta ett jobb här.Namn: Serierodden 10 juni Magelungen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 15 MAJ 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:42

Rubrik på sidan: Serierodden 10 juni Magelungen

Ingress:

Den första dusten mellan Stockholmsklubbarna ägde rum på Magelungen den 10:e juni. Herrar och damer tävlade i dubbel och tvåa, mixat i fyra utan och fyrsculler samt åtta. Vi lyckades ställa upp med lag i H2-, D2x, H2x och Mix4x.

Resultat

D2-: 1. SRF, 2. Uppsala
H2-: 1. SPIF, 2. SRF, 3. Hammarby (Anders Johansson, Carl Henrik Laurell), 4. Uppsala
D2x: 1. SPIF, 2. SPIF (utom tävlan), 3. SRF, 4. Uppsala, 5. Hammarby (Natascha Marxmeier, Sara Grönberg)
H2x: 1. SPIF, 2. Hammarby (Richard Glimmerdal, Anders Joelsson), 3. Uppsala, 4. SRF, 5. Hammarby (utom tävlan: Herman Hjorth, Julien Cochard)
MH4-: 1. SRF, 2. Uppsala
MH4x: 1. SPIF, 2. Hammarby (Natascha Marxmeier, Sara Grönberg, Richard Glimmerdal, Julien Cochard), 3. SRF, 4. Uppsala
MH8+: 1. SPIF, 2. SRF, 3. Uppsala

Vi hade Hammarbys största deltagande i en regatta på länge, men var fortfarande mindre än de andra klubbarna som var där, varför vi placerade oss sist i sammandraget. I de klasser vi ställde upp i fick vi bra utdelning dock.

Jag tror de flesta tyckte det var en skön och trevlig dag samt att det var kul och lärorikt att testa lite olika kombinationer i 500metersloppen. Nu är blicken ställd framåt mot fler roliga regattor med bra resultat.Namn: Bajen Rowing Race 1 maj 2006 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 MAJ 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:42

Rubrik på sidan: Bajen Rowing Race 1 maj 2006

Ingress:

I år roddes den tionde upplagan, alltså jubileum. Tävlingen avgjordes i mycket hård ostlig vind. Deltog gjorde förutom Hammarby Rodd också Uppsala ARS, Stockholms Polisens IF och Akademiska RF.

I första loppet avgjorde SPIFs damer redan från start och vann överlägset. ARF mixed fick materielproblem strax efter start och kom långt efter. De kom dock igen och nådde så när ikapp UARSs damer innan mållinjen. Vårt eget mixed-lag med C-H Laurell och tre nya roddare laget gjorde en mycket bra insats i sin tredje tur tillsammans på vattnet. Våra damer hängde med bra i medvinden men fick det tungt i motvinden från Lilla Essingen och hem mot båthuset.
Det andra loppet delades tidigt i två delar där SPIF och UARS kämpade om segern. Efter närkontakt mellan båtarna och många elaka tankar avgjordes loppet i ren kamp in mot vår målbrygga. SPIF vann till slut med två båtlängder. Våra seniorer hade inga problem att hålla ARF bakom sig och gick in som trea.

Lopp 1. Dam/Mix

1. SPIF dam

58.23

2. HIF mixed

1.02.55

3. UARS dam

1.03.50

4. ARF mixed

1.03.52

5. Hammarby Rodd dam

1.07.26

Lopp 2. Herr

1. SPIF

53.12

2. UARS

53.19

3.


HIF Länk till annan webbplats.

58.46

4. ARF

59.36Namn: Lennart Johnsson har avlidit Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 APR 2006 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:42

Rubrik på sidan: Lennart Johnsson har avlidit

Ingress:

E

n av roddföreningens trognaste supportrar har gått ur tiden, 77 år gammal. Lennart var framgångsrik roddare i slutet av fyrtio- och början av femtiotalet. Han var aktiv inom styrelsen i flera omgångar, bland annat som kassör och ordförande. Det var på hans initiativ som båthuset byggdes om, så att samlingslokalen kunde hyras ut samtidigt som roddverksamhet kunde bedrivas. Lennart Johnsson var ofta närvarande i båthuset för att uppmuntra och stödja Hammarbyrodden. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer