Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2007

Namn: Klubbmästerskapen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 OKT 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Klubbmästerskapen

Ingress:


T

raditionsenligt avgjordes årets klubbmästerskap i inriggade fyror med lottade lag. Anders Johansson och Anders Joelsson seedades till olika lag och fick uppgiften av tävlingledare Sara Grönberg att rätta in båtarna vid röda pricken cirka 1 000 meter från pontonen där mållinjen fanns. Tomas Ericsson gav startkommandot "Attention - Go". Lagen följdes åt, vid 250 meter skilde bara en halv båtlängd med lag 1 först. Därifrån valde styrmännen att följa varsin strand och det började bli svårt att avgöra ställningen i loppet. Lag 2 sjabblade två gånger och tappade 2 - 3 längder. De lade på en spurt för att hämta igen de förlorade metrarna samtidigt som lag 1 segersäkra slog av på kraften och dessutom tog fel på mållinjen och lade av före målgången. Båda lagen trodde att just de hade segrat. Måldomare, Sara Grönberg, och publiken, Åsa Hallbäck, kunde se att lag 1 vann med 1,5 sekunder. Så jämnt brukar det inte vara på ett KM. Klubbmästarna är från fören; Eva Buskas, Tomas Ericsson, Anders Joelsson, Claes Friström och styrman Bengt Hallbäck. I lag 2 rodde Carl Wellinder, Linda Hjertén, Helge Schild, Anders Johansson och styrman Bengt Lindström.
Namn: Sprint-SM på Magelungen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 22 SEP 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Sprint-SM på Magelungen

Ingress:

Inte mindre än 17 Hammarbyroddare deltog i årets Sprint SM. Det är en stor framgång för föreningen att kunna ställa upp med så många roddare även om det inte blev några segrar. Alla kämpade väl och det gav mersmak inför kommande säsong. Andraplatser genom fyrscullerar i mixed- och herrklasserna samt i damernas och herrarnas åtta blev de bästa placeringarna. Dessutom startade vi med två dubblar i både dam- och herrklasserna och med en fyrsculler i damklassen.Herråttan jäktar ut till starten. Från fören Thomas Grabs, Tomas Ericsson, Anders Joelsson, Claes Friström, Jan Linder, Helge Schild, Anders Johansson, Carl Henrik Laurell och coxen Cecilia Onn.Åttalaget på prispallen. Anders Johansson är på dopingkontroll.

Delar av damåttan tar emot gratulationer från Svenska roddförbundets ordförande, Jan Cederlund.Herrlaget i fyrsculler hyllas av Jan Cederlund

Fyrscullerlaget i mixed får sina priserMalin Bergner gläds åt sin medalj.
Namn: Roddtur till Drottningholm 8 augusti Länk till annan webbplats.

Publicerad: 17 SEP 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Roddtur till Drottningholm 8 augusti

Ingress:

Två inriggare startade kl. nio från båthuset med vackert väder och spegelblankt vatten. En dryg timme senare angjordes bryggan på Drottningholm. Där intogs en lättare frukost med påföljande promenad i parken eller bad i Mälaren. Vi mer rutinerade vilade dock på bryggan.Daniel, Carl Henrik Laurell och Helge Schild poserar framför slottet.Helge Schild, Daniel, Enno Runne och andra turister vid slottet.Återresan började under en mycket låg drottingholmsbro, där vi tvingades hala Hammarbyflaggorna. När dom väl var på plats igen tog "Spiken" täten följd av kungaslupen "Knutte". Vid Stora Essingen gjorde "Spiken" en fatal felnavigering eller så överskattade man sina krafter på ett förödande sätt. Tillbaka vid båthuset var "Knutte" en halv Årstavik framför "Spiken".


Interiör från Spiken med från fören Enno Runne, Eva Buskas, Malin och Johan. Anders Joelsson styrde och tog bilden.

Efter landsättning och dusch vidtog lunch vid grillen. Expeditionsledare och grillmästare var C-H Laurell. Roddarna var i "Knutte" Helge Schild, Malin Bergner, Daniel, C-H Laurell och Tomas Ericsson. I "Spiken" Johan, Malin (2), Anders Joelsson, Enno Runne och Eva Buskas.Namn: Augustiregatta på Råda Siö Länk till annan webbplats.

Publicerad: 30 AUG 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Augustiregatta på Råda Siö

Ingress:

En liten men betydelsefull trupp representerade Hammarby Rodd på Rådasiö augustiregatta den 18-19 augusti. Rådaresan gav klart besked att Anders Joelsson nu definitivt är tillbaka som singelroddare. Efter fem års tävlingsuppehåll i singel, kom han i söndagens lopp trea bara tre sekunder efter tvåan Kungälvs Fredrik Widbro. Vann gjorde GRK:s Mikael Nilsson som även vann lördagsloppet komfortabelt.

Nybörjardubbeln Malin Bergner och Eva Buskas kämpade hårt, men åkte hem med två sistaplaceringar och en nyttig erfarenhet i bagaget och har nu ordinerats tempoträning fram till SMNamn: Harry Franzén har avlidit Länk till annan webbplats.

Publicerad: 29 AUG 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Harry Franzén har avlidit

Ingress:

På söndagen 19 augusti 2007 dog "Frasse" efter sviterna av en hjärtinfarkt, 85 år gammal. Han var tränare för Hammarbys Masterstvåa och planerade för slutspurten inför Masters-VM i Zagreb 8 september. Resan var tänkt som avslutning på ett sju år långt samarbete.

"Frasse" var många år verksam i Hammarby Rodd och blev vald till hedersmedlem. Han var också ledare för landslagstruppen på många internationella mästerskap och var hedersledamot i Svenska Roddförbundet.

Harry lämnar ett stort tomrum efter sig.Namn: Seger i Rådasiöregattan! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 JUN 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Seger i Rådasiöregattan!

Ingress:

Helgens regatta utanför Göteborg var högtidsfull. Inte bara Ostindiefararen kom tillbaka till Göteborg från sin långa seglats utan så gjorde även Hammarby Rodd. Sara Grönberg och Lina Lindström segrade i 500-metersprinten i dubbelsculler. Från att ha efteranmält sig en timme innan start så gick de in och tog hem en klar seger.

Både Stickis och Svampen var med under tävlingsdagarna. Den nya lättviktsdubbeln Svampen tävlingsinvigdes av Anders Joelsson och Anders Johansson. Båda uttryckte sin förtjusning över Svampen. - Båten uppfyllde med god marginal de förväntningar vi hade på den. Den var mycket stum, svarade direkt och kändes riktigt skön att ro. Ett mycket bra köp, konstaterar Joelsson. Stickis fick äran att vara den första dubbelsculler som Malin Bergner och Eva Buskas tävlat i.

Text och foto: Malin BergnerNamn: Nationaldagsspelen 2007 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 08 JUN 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: Nationaldagsspelen 2007

Ingress:

Årets upplaga av Bajen-8-challenge mönstrade tre besättningar, Hammarby, SPIF och SRF. På Sickla kanal utkämpades försöksdueller där lagen gjorde vad de kunde för att ta sig till den åtråvärda finalen.
Efter drygt två timmars tävlande stod slutligen SRF som segrare, tätt före Hammarby som dagen till ära hade sina egna fans i myllret på kajen. Tävlingsarrangörerna tackar alla inblandade för en mycket fint genomförd regatta.

Resultat

Försök

Hammarby

-

SPIF

2-0

Hammarby

-

SRF

1-2

SRF

-

SPIF

2-0

Final

Hammarby

-

SRF

0-1Namn: När de blev Stickis och Svampen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 31 MAJ 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:45

Rubrik på sidan: När de blev Stickis och Svampen

Ingress:

På våren 1952 när Sven-Erik Johansson och undertecknad som 12-åringar började besöka rodden med att göra 15 arbetstimmar med slipning o lackning / målning av åror innan man fick gå ut på vattnet, så kom vi i kontakt med de stora senior-roddarna, varav några stycken hade en förmåga att snacka med humor och slanguttryck. Det var främst Lennart Jonsson, Gösta "Snövit", Jansson i efternamn på den tiden, och skämtaren Lennart "Stålis" Johansson. Eftersom det fanns fler i rodden som hette Sven, så var ju "Svenne" o "Svempa" redan upptaget som artistnamn. Då kom förvrängningen av Svempa till namnet "Svampen" som Sven-Erik fick bära under hela sitt Hammarby-liv.

När det gällde undertecknad, som enligt "Snövit" och de stora roddarna, hade lite uppnäsa som de förknippade med en stick-kontakt, (två hål i väggen) så vart det lite långt artistnamn när de skulle ropa o "surra" med mej. Då kom de "stora" grabbarna på att förkorta namnet till "Stickis". Många inom Hammarbys andra föreningar har trott att jag hette Stig eller var väldigt tunn o klen när jag som liten grabb började med rodden.

Bilden är ifrån våra arbetstimmar med årorna. Svampen till vänster.Namn: Fler bilder med Svampen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 MAJ 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: Fler bilder med Svampen

Ingress:Den vänstra bilden visar Svenska Mästarna 1965 i 2- och 2+. Det är Sven-Erik "Svampen" Johansson på stroke och Jan Linder på topp, styrmannen heter Benny Ryttervik. Laget vann samma klasser 1966 också.

I den högra bilden provar ett Hammarbygäng en annan båttyp, 4-. Laget tävlade aldrig. Från akterna Richard Stendahl, Tony Hasselsjö, Sven-Erik Johansson och Jan Linder. Året var troligen 1966.

Bilderna har tagits av Jan "Stickis" Johannisson.Namn: In memorian - En mästare har lämnat oss! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 MAJ 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: In memorian - En mästare har lämnat oss!

Ingress:

Olle Granath, Svampens svåger, har skrivit en runa som blev publicerad i Vimmerby Tidning:

In memorian

En mästare har lämnat oss!Sven-Erik Johansson, Faggemåla har lämnat oss. Han avled i hemmet efter en längre tid avsjukdom.Sven- Erik växte upp på söder i Stockholm. Han var aktiv idrottsman i Hammarby. Rodd varSven-Eriks stora sport. Tillsammans med kamraten Janne Linder blev det 9 SM titlar. Femsom junior och fyra som senior. Sin första senior SM-titel vann de i SM i Västervik 1964.Svenne och Janne rodde tvåa med och utan cox. De deltog i två EM och ett flertal NM och devar nominerade till OS i Mexico. Men tyvärr, Sverige deltog inte alls i rodd i detta OS.Svenne drabbades av sjukdom och fick under lång tid avstå träning. Trots detta han hann tränanog för att bli tvåa i SM 1968 tillsamman med hammarbyroddaren Ricky Stendahl. Efter SM1968 slutade Sven-Erik sin aktiva tid som roddare. Intresset och känslan för sport och isynnerhet för Hammarby IF har dock alltid funnits kvar.Sven-Erik hade samtidigt med rodden utvecklat stor begåvning som gitarrist och sångare. Hanspelade gärna klassiskt, som Segovia, men kanske främst Bellman, Taube, Ruben Nilsson,Olle Adolfsson, Dan Andersson och många andra kända kompositörer av visor och sånger.Han gick gärna på opera och balett och kunde mycket om dessa kulturformer. Sven-Erik hadeen fantastisk sångröst och har glatt många med att sjunga och spela. Han hade begåvning föregen karriär som sångare och gitarrist.Ett annat stort intresse som Sven-Erik haft har varit historia och i synnerhet Europas. Alla deplatser i Europa, som han besökte som idrottsman eller vid andra tillfällen, skaffade han siggedigna kunskaper om. Han kunde som få berätta om hur olika stora händelser, t e x krig ochandra katastrofer, påverkat utvecklingen.1968 gifte sig Sven-Erik med Birgitta Granath från Faggemåla som då jobbade somsjuksköterska på Karolinska i Stockholm. 1971 flyttade familjen till först Vimmerby ochsedan 1972 till Faggemåla.Sven-Erik jobbade en tid på Silverdalens Mekaniska Verkstad och därefter fram tillpensionering på pappersbruket i Pauliström.Ett stort fritidsintresse för Sven-Erik blev jakt och skytte. En tid tävlade han i jaktskytte.Sven-Erik har lagt ned ett omfattande arbete inom Hultsfreds Jaktskytteklubb, där han bådehar varit ordförande och materialförvaltare. Den modernisering av skytteklubbens anläggningsom skedde på 1970-talet var till stor del ett arbete lett och genomfört av Sven-Erik. Sven-Erik var intresserad av vapen och deras teknik och han kunde mycket om vapen. Jakten blevockså ett viktigt intresse för Sven-Erik. Han skaffade egna hundar och lärde sig om vilt,hundar och jakt. Det stora intresset blev med tiden harjakt med egen stövare, gärna Hamilton.Det som främst utmärkt Sven-Erik är hans stora generositet. Sven-Erik gav till andra. Detandra som utmärkt Sven-Erik är hans stora tekniska och praktiska förmåga samt energi ocharbetskapacitet. Han presterade alltid så mycket mer än de flesta andra av oss när han hadehälsan. Otaliga är de tillfällen och timmar han har använt för att hjälpa andra. Det har oftahandlat om att laga eller tillverka saker.Sven-Erik sörjes närmast av hustru Birgitta, dottern Cecilia och sonen Erik med familjer.Olle Granath

Namn: Representation på Svampens begravning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 23 MAJ 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: Representation på Svampens begravning

Ingress:

I Lönneberga kyrka hölls Svampens begravning inför 80 personer. Hammarby Rodd representerades av Jan "Stickis" och Gun Johannisson, Jan och Mait Linder, Bengt Lindström samt Claës Friström. Vi stod vakt vid kistan med en Hammarbyfana.

På samlingen efteråt kunde vi utbyta minnen från Svampen med släkt och vänner. I Småland kallades han mest Sven-Erik eller Svenne. Han var engagerad i jaktlaget och skytteföreningen i Silverdalen. Men framför allt var han omtyckt av alla som fick hjälp att reparera allehanda metallföremål. Han var en skicklig svetsare.Namn: Bajen Rowing Race 2007 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 MAJ 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: Bajen Rowing Race 2007

Ingress:

Solen lyste med sin frånvaro, men vindarna tycktes ha valt att inte vara alltför bråkiga denna första dag i maj, då jag promenerade till roddklubben längs Årstaviken. Personligen har jag nästan börjar vänja mig vid regn, stormbyar och något enstaka snöfall i samband med BRR, så det kändes hoppfullt att bara se lättare krusningar på vattnet. Om temperaturen varit bara ett par grader varmare hade det rentutav varit enbart inbjudande att skjuta ut med båten och glida iväg över vattnet.

Nu vet ju dock alla, som på ett eller annat sätt varit inblandade i BRR, att denna tävling är nästan så långt ifrån njutning man kan komma… Men, den har ändå kommit att bli ett viktigt startskott på årets tävlingssäsong och så blev det även detta år. Till första start kl. 11 hade Waxholm anmält ett mixat juniorlag, UARS två stycken damlag och Hammarby ett damlag. Sagt och gjort, starten gick och juniorerna från Waxholm tog ett fast grepp om ledningen. Vi var nog många som tvivlade på att de skulle orka hålla denna ledning loppet ut, men döm om vår förvåning (och imponering) när de dryga 55 minuter senare gled över mållinjen som första båt. Tiderna i detta första lopp skvallrade också om att jag haft rätt i min tidigare observation om att vädrets makter tycktes fördelaktiga för rodd denna dag. Samtliga båtar under dagen gled nämligen över mållinjen på tider under en timme, vilket är lite av en bedrift i denna tävling.

Vid 13 gick starten i herrarnas lopp. Hela första delen av loppet, fram till Årsta holmar var loppet mycket jämnt mellan de båda UARS-lagen, Hammarbys egna herrar samt våra Stockholmsgrannar ARF. Även detta lopp blev mycket snabbt och den segrande båten från UARS gick in på en mycket bra tid, strax över 49 minuter.

Efter intagande av varmkorv, bullar och kaffe förättades sedan prisutdelningen av Bengt Lindström. Årets deltagare tilldelades en nytillverkad plakett med BRR's bana ingraverad. Tack till Tomas Ericsson som ordnat denna!

Till nästa år skall vi, på begäran, försöka undvika att lägga tävlingen på 1 maj och hoppas då att få flera deltagande lag.

Jenny Leijonhufvud Tävlingsledare

Resultat

Start 11.00

Klass

Lag

Roddare

Tid

Junior mix

Waxholm RF

Simon Hwang Bursjö

55.05.80Caroline SederowskyOskar GranqvistLeonard JanssonCox: Marcus Burman

Damer

UARS 2

Helena Hehlke

55.39.03Anna Malvina SvennungTuva VamborgIda AnderssonCox: Markus "Linus" Jonsson


UARS 1

Johanna Andersson

55.53.61Hanna ErikssonAnna JentzenSofia DahlbäckCox: Mia Holm


Hammarby Rodd

Sara Grönberg

59.49.36Malin BergnerLina AnderssonIvannia RevecoCox: Anders Joelsson

Start 13.00

Klass

Lag

Roddare

Tid

Herrar

UARS

Petter Ljungström

49.32.66Johan IhrsénFredrik KällgrenAxel StrandellCox: Markus "Linus" Jonsson


Hammarby Rodd

Tomas Eriksson

50.27.82Keijo VesterinenHelge SchildCarl Henrik LaurellCox: Nils Carlin


UARS 2

Karl-Anders Lindqvist

51.08.89Staffan SundströmAlkwin WandersAndreas LinderstrandCox: Mia Holm


ARF

Leif Carlson

52.31.12Jacob JanssonStefan EnholmChristian HilbigCox: André Bürgers

BilderDamerna ställer in båtarna före start.Hammarby Rodds damer på väg till start.

UARS lag 2 hämtar kraften från båtens inre eller justerar de fotsparkarna?Hammarby Rodds damer efter målgång. Från vänster Ivannia Reveco, Lina Andersson, Sara Grönberg, Malin Bergner samt coxen Anders Joelsson.

Hammarby Rodds herrar på hemväg med Lilla Essingen i bakgrunden. Foto: Ian MillerHammarby Rodds herrar visar sitt fighting face. Från fören Keijo Vesterinen, Tomas Ericsson, Helge Schild, Carl Henrik Laurell och coxen Nils Carlin. Foto: Ian Miller
Namn: Sven-Erik Johansson har avlidit Länk till annan webbplats.

Publicerad: 30 APR 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: Sven-Erik Johansson har avlidit

Ingress:

Svampen dog två dagar före sin 67-årsdag. Han kom till föreningen tillsammans med Jan "Stickis" Johannisson i början av 1960-talet. De främsta roddframgångarna hade han i tvåaklasserna tillsammans med Janne Linder. 1964 JSM, se bilden, och 1965 och 1966 SM i både 2- och 2+. Det hade gått elva år sedan Hammarby vunnit SM senast, det var i åttan med bland annat Sven de Flon som nu var tränare och inspiratör. Tvåan var också uttagen till NM och EM i Duisburg. Svampen var tvungen att ge upp sin roddkarriär på grund av sjukdom. Efter att ha fått en del av lungan bortopererad ställde han upp på SM 1968 med Richard Stendahl och såg till att Hammarby kunde vinna både 2- och 2+ dubbelt. Svampen var aktiv i styrelsen som båthusintendent och materialförvaltare. På tävlingarna var han en sträng transportchef.

Sven-Erik, en äkta söderkis, träffade en småländska som fick honom att flytta ut på vischan. Det var inte många bland roddarna som trodde på detta. Vi trodde helt fel, han trivdes helt perfekt i Silverdalen i nästan 40 år.Namn: Årsmötet 2007 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 16 MAR 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:44

Rubrik på sidan: Årsmötet 2007

Ingress:

I största samförstånd hölls årets möte. Beslöts att ändra klubbavgiften för senior B-medlemmar (21-23 år) till halv senioravvgift, dvs. 350 kronor. Tomas Ericsson avgick ur styrelsen efter många år. Han har lagt ner många timmar med att förvalta båtmaterialet. Ny materialförvaltare blev Anders Joelsson, en av de drivande vid byggandet av träningslokalen. Malin Bergner ersatte Johan Söderström som suppleant. I övrigt är styrelsen bemannad som tidigare.

Valberedningen består av Anders Johansson, Tomas Ericsson och styrelsens representant Jenny Leijonhufvud.

Efter möte invigdes den nya träningslokalen. Torgny Hjorth serverar det mousserande vinet under överinseende av från vänster Anders Joelsson, Sara Grönberg med Emma, Claes. Friström, Sigge Ekman, Bengt Lindén, Carl Henrik Laurell, Stig Darnald och Herman Hjorth.Förroendet att klippa det blågula bandet fick de som har varit mest aktiva i byggandet, Anders Joelsson, Sara Grönberg och Anders Johansson här representerat av dottern Emma med för dagen lämplig klädsel. Ordförande Bengt Lindström övervakar ceremonin.

När det blågula bandet var klippt fick årsmötets deltagare ta sig en titt på lokalen. De kunde konstatera att trots den korta byggtiden fanns allt redan på plats. Fem roddmaskiner, två spinningscyklar och diverse styrketräningsutrustning, dvs. allt som krävs för att kunna förbereda sig för kommande SM-tecken. De aktiva uppskattar framför allt att nu slippa träna i båthallens kalla mörker.

Jan "Stickis" Johannisson, till höger, berättar för Kim Andersson och Bengt Hallbäck om sin träning hemma i Valdemarsvik. Där skojar han friskt med övriga i träningslokalen och även patienterna i närliggande vårdcentral. Han är världsberömd i hela Östergötland under namnet "Bajen".Namn: All vår början... Länk till annan webbplats.

Publicerad: 15 JAN 2007 00:00

Uppdaterad: 25 OKT 2014 19:43

Rubrik på sidan: All vår början...

Ingress:

Vem hade kunnat tro att det skulle vara så himla svårt?

"Jag visste inte man kunde ro på mer än ett sätt", säger sambon retsamt varje gång jag kommer hem och beklagar mig över korta årtag, flaggningar, krabbningar, otakt och allmänt vingel.

Det senaste året har varit en nyttig lektion i ödmjukhet för mig och en prövning i tålamod för CH, Julien, Tomas och alla andra som försöker göra mig till en habil roddare. Deras ansiktsuttryck har pendlat från road fascination till stum förvåning, ren förskräckelse och till slut bara stor trötthet. Förtvivlat sitter jag där i båtskrället och försöker komma ihåg att ta det lugnt på slejden, skevra om i god tid och slappna av i underarmarna. Efter ett par drag har jag blandat ihop alltihop och tar det lugnt med skevringen, slappnar av i årtagen och far som en pistong på slejden med en rejäl underarmskramp.

Vem som helst hade gett upp för länge sedan. Det hade jag också gjort om det inte hade varit för att det är så fruktansvärt kul! Stelfrusna fingrar, blodiga knogar, snorig näsa och konstant träningsvärk gör mig ingenting. Bara jag får komma ner till klubben och ro lite, hänga lite, fika lite och nördprata lite om allt från teknik till träningsmetoder.

Jag har helt enkelt blivit föreningsfrälst.

Hade någon frågat mig för ett år sedan hade jag varit övertygad om att Föreningssverige var på väg mot sin undergång. Det finns inte längre någon som är beredd att osjälviskt ställa upp för en gemensam sak. Trodde jag.

Men varenda vecka träffar jag roddare som offrar sin egen träningstid för att hjälpa mig och andra rookies. Hela hösten hamrade, spikade och målade frivilliga på gymmet för att vi ska ha en schyst träningslokal.

Sånt kan göra vilken syniker som helst roddreligiös.

Så jag stretar på och hoppas att Hammarby Rodd kommer att göra det samma - under lång tid framöver. Och för dem som undrar så kan man visst ro på mer än ett sätt: Rätt sätt och så mitt sätt.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer