Gå till innehåll
Hammarby IF Roddförening
Hammarby IF Roddförening

Samlade nyheter 2022

Namn: Vi bjuder in till Luciarodd 10/12 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 24 NOV 2022 13:39

Uppdaterad: 24 NOV 2022 13:39

Rubrik på sidan: Vi bjuder in till Luciarodd 10/12

Ingress: Östra RDF-roddare: Det är snart dags att fira vår årliga Luciarodd och vi i Hammarby Rodd hoppas att du firar med oss, lördagen den 10 december kl 9.00! Anmäl dig senast 6 december.

Förhoppningsvis finns det ingen is på vattnet så att vi kan ta ut större båtar, samt inriggare för nyare roddare. Självklart kommer vi att ha en reservplan om det blir is. Klä er varmt och på temat (t.ex. luciakrona, stjärngossar, pepparkaksgubbar, tomtar, alla är välkomna) för att hjälpa oss sprida lite feststämning till Årstaviken och runt om i Stockholm! Kom och bjud in vänner och familj att vara med. Det kan vara roligt för dem att titta från land eller ner från Årsta- eller Liljeholmsbron, eller till och med delta i en löprunda eller promenad!

Beroende på antalet intresserade kan vi kanske ta emot alla i Hammarbybåtar och därför ber vi er att anmäla ert intresse i den bifogade enkäten så snart som möjligt, men senast den 6 december. Om ni vill ta med båtar kan det naturligtvis också ordnas.


Efteråt ska vi ha glögg och lussekatter! Bastun kommer att vara varm, och för er som är modig (eller galen) nog finns det till och med en stege som hjälper att klättra upp ur vattnet efter ett dopp från bryggan.

https://forms.gle/NhwC7hZiRtx22rkK8 Länk till annan webbplats.


In English


Hello ÖDRF Rowers! It's almost time to celebrate our annual LuciaRodd and we at Hammarby would like to invite you to join us! We will celebrate on Saturday, December 10th at 9am. Hopefully there is no ice on the water so that we can take larger boats out as well as inriggare for newer rowers. Of course we will have a back-up plan if there is ice. Dress warmly and in the theme (e.g. Lucia crown, stjärngossar (star boys), gingerbread people, santas, all are welcome) to help us spread some festive atmosphere to Årstaviken and around Stockholm! Come and invite friends and family to join. It can be fun for them to watch from land or down from Årsta's or Liljeholmen's bridge, or even participate in a run or walk!

Depending on the amount of people interested, we may be able to accomodate everyone in Hammarby boats, and thus we request that you fill out your interest in the attached survey as soon as possible, but no later than December 6th. Of course if you wish to bring your boats along that can also be arranged.


Afterwards, the club offers glögg and lussekatter! The sauna will be hot and for those of you who are brave (or crazy) enough, there is even a ladder to help you climb out of the water after a dip from the dock.

https://forms.gle/NhwC7hZiRtx22rkK8 Länk till annan webbplats.Namn: Städdag 20 november Länk till annan webbplats.

Publicerad: 14 NOV 2022 23:18

Uppdaterad: 14 NOV 2022 23:18

Rubrik på sidan: Städdag 20 november

Ingress: Söndagen den 20:e november kl. 10.00 är det dags för höstens städdag.

Alla aktiva uppmanas härmed att komma ner och hjälpa till att få huset och tomten i ordning. Klubben bjuder som vanligt på lunch för de som har hjälpt till. Oömma och varma kläder rekommenderas.

Under städdagen kommer omklädningsrummen tömmas. Alla kläder som inte ligger i påsar märkta med namn kommer att rensas ut.Namn: Flyttad helgträning i oktober Länk till annan webbplats.

Publicerad: 09 OKT 2022 16:38

Uppdaterad: 09 OKT 2022 16:38

Rubrik på sidan: Flyttad helgträning i oktober

Ingress: Med anledning av Höstregattaseriens tävlingar under lördagarna 15, 22 och 29 oktober så kommer den öppna träningen dessa helger att hållas på söndagarna istället, kl 09:00. Den 5 november är den öppna träningen tillbaka på lördagar.Namn: Prova på-dag 9 oktober Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 SEP 2022 10:30

Uppdaterad: 13 SEP 2022 10:30

Rubrik på sidan: Prova på-dag 9 oktober

Ingress: Vintersäsongen drar snart igång på Hammarby Rodd och vi bjuder nu in till en prova-på-dag för att ge fler möjligheten att upptäcka vår fantastiska idrott och ansluta till oss i höst.

Vi söker dig som vill bli en del av vår förening, vill träna 3-4 gånger per vecka och kan tänka dig att lära dig ro på vattnet i vår. Du är 14 år eller äldre. Träningen som bedrivs under vinterhalvåret är både grenspecifik – såsom roddmaskinsintervaller – och allmän, t ex cirkelträning och konditionsträning. För att kunna testa om detta är något för dig så anordnar vi ett prova-på-tillfälle. Passet kommer innehålla en introduktion till roddmaskinsträning, cirkelträning och rodd i breda och stabila båtar.

Se tillgängliga tider och gör din anmälan på denna länk: https://forms.gle/PAz2sAEMrTWtmWcr7 Länk till annan webbplats.


Det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn.

Pris: 100 kr. Information om hur du betalar fås när din plats blivit bekräftad.

Om du har några frågor, eller om du vill börja hos oss direkt utan att vara med på prova-på-dagen, kontakta kurs@hammarbyrodd.se.

[Inbjudan som pdf] Länk till annan webbplats.Namn: Ett SM-guld i Farsta Länk till annan webbplats.

Publicerad: 13 SEP 2022 09:40

Uppdaterad: 13 SEP 2022 09:40

Rubrik på sidan: Ett SM-guld i Farsta

Ingress: Årets SM hölls på vår hemmabana Magelungen i Farsta, 26-28 augusti. Det blev SM-guld i herrsingeln för Ahmet Rapi.

Dag 1, fredagen, var som vanligt vigd åt SM/JSM-båtar med två åror. Junior B-roddaren Clementina Orsi tävlade i damernas Junior A-singel. Det tog slut för henne i uppsamlingen, där fyra roddare gick vidare till Final A, och hon var den femte. I tungviktssingeln hade vi tre roddare med. Ahmet Rapi och Yves Wuilmart tog sig direkt vidare till semifinal från försöken. Johan Söderström var tvungen att ro uppsamling, där han missade semi A/B. Han fick ro Final C, som han vann överlägset. Yves kom på platsen före Johan, när han blev sist i B-finalen. Hammarbys enda SM-guld dessa mästerskap togs av lättviktaren Ahmet Rapi som vann A-finalen med två respektive fyra sekunder över sina tungviktiga landslagskamrater Eskil Borgh och Hugo Nerud. Stort grattis Ahmet!

Hammarby hade bara en lagbåt med i SM-tävlingarna och det var en herrscullerfyra, bestående av Benoît Dessirier, Josef Conning, Niclas Skagstedt och Felix Broberg. I uppsamlingen lyckades de ta sig vidare med minsta möjliga marginal till final, då de var 1,1 sekund före SRF:s andrabåt. I finalen var de andra för starka och Bajenbåten blev klart sist. I lördagens Mastersdubbel (ej SM-klass) ställde två Hammarbybåtar upp. Yves Wuilmart och Johan Söderström blev trea och drog det längsta strået mot Benoît Dessirier och Felix Broberg, som blev fyra.

I damernas Junior B-singel (Förbundsmästerskap) på söndagen var Clementina Orsi med. I uppsamlingen missade hon Final A, och rodde final B istället, där hon kom på en andraplats, och åtta totalt i klassen. Även denna dag hade Hammarby två båtar i Mastersdubbeln (ej SM-klass). Och det blev återigen en tredje- och en fjärdeplats för Hammarby, där firma Benoît Dessirier och Rebecca Larson kom före Henrik Andersson och Niclas Skagstedt.

I och med denna tävling är regattasäsongen slut, och vi blickar fram emot höstens långlopp (plus sprint-SM).

Resultat

Fredag
JSM, 1x Damer Junior A 2000m
Uppsamling
1 Halmstads RK Matilda Waide 08:45,8
2 Sollerö IF Nina Jutterström 08:46,7
3 Mölndals RK Agnes Fredriksson 09:21,9
4 Landskrona RK Elin Gren 09:29,6
5 Hammarby Rodd Clementina Orsi 11:29,9

SM, 1x Herrar Senior 2000m
Final A
1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 06:56,1
2 Stockholms RF Eskil Borgh 06:58,0
3 Mölndals RK Hugo Nerud 07:00,2
4 Akademiska RK Jonas Richter 07:07,9
5 Mölndals RK Emil Freudenthal 07:21,0
6 Höganäs RF Dennis Gustavsson 07:34,0
Final B
1 Akademiska RK Erik Bröte 07:17,9
2 Strömstads RK Johan Palm 07:22,8
3 UARS Anders Haulin 07:45,2
4 UARS Edvin Ludvigsson 08:00,5
5 Brudpiga RK Samuel Oskarsson 08:02,2
6 Hammarby Rodd Yves Wuilmart 08:14,3
Final C
1 Hammarby Rodd Johan Söderström 08:03,0
2 UARS David Edberg Landeström 09:02,9
3 Avesta RK Fredrik Thörnqvist 09:40,3

Lördag
2x Masters 1000m
1 Strömstads RK Amanda Stenström, Johan Palm 03:57,1
2 Stockholms RF Edith Lesage, Birgitta Berglund 04:01,3
3 Hammarby Rodd Johan Söderström, Yves Wuilmart 04:06,6
4 Hammarby Rodd Benoît Dessirier, Felix Broberg 04:21,0
5 Stockholms RF Malin Kleve, Josefin Berglund 04:35,3

SM, 4x Herrar Senior 2000m
Final
1 Mölndals Roddklubb 06:04,2
2 Akademiska Roddförening 06:13,0
3 Stockholms Roddförening 06:21,8
4 Falkenbergs Roddklubb 06:33,9
5 Kungälvs Roddklubb 06:45,2
6 Hammarby Rodd Benoît Dessirier, Josef Conning, Niclas Skagstedt, Felix Broberg 07:31,4

Söndag
2x Masters 1000m
1 Vaxholms RF Johan Andersson, Malin Erkas 04:14,2
2 Stockholms RF Edith Lesage, Birgitta Berglund 04:15,1
3 Hammarby Rodd Benoît Dessirier, Rebecca Larson 04:31,7
4 Hammarby Rodd Henrik Andersson, Niclas Skagstedt 04:50,1
5 Stockholms RF Malin Kleve, Josefin Berglund 04:52,7
6 Akademiska RF Fredrica Posse, Michaela Feiglova 05:05,6


FM, 1x Damer Junior B 1000m
Final B
1 Mölndals RK Moa Berglund 04:36,2
2 Hammarby Rodd Clementina Orsi 04:39,1
3 SPIF Anastasia Rodionova 04:43,5
4 Halmstads RK Tindra Strand 04:51,6
5 Sigtunaskolans HL IF Charlotte Ellefors 04:53,0
6 Falkenbergs RK Louisa Anding 05:03,0

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.Namn: Ahmet Rapi 7:a på EM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 12 SEP 2022 14:57

Uppdaterad: 12 SEP 2022 14:57

Rubrik på sidan: Ahmet Rapi 7:a på EM

Ingress: Hammarbys Ahmet Rapi kom på sjundeplats i lättviktssingeln på Europamästerskapen i München 11-14 augusti.

Till EM var åtta svenska roddare i fyra båtar uttagna. Hammarby Rodds Ahmet Rapi i singelsculler lättvikt var en av dem.

Han gick vidare direkt från sitt försök till semifinal med sin tredjeplats. I semifinalen gjorde Ahmet inte ett av sina bästa lopp, och missade A-finalen knappt. Han kom fyra i semin, och det var tre som gick vidare till A-final. I B-finalen körde han full fart redan från början, och han vann övertygande och slutade totalt på en sjundeplats.

Resultat

1x Herrar lättvikt 2000m
Final B
1 Sweden Ahmet Rapi 7:30.39
2 Denmark Rasmus Lind 7:32.70
3 Spain Daniel Gutierrez Garcia 7:35.29
4 Norway Oskar Soedal 7:38.86
5 Belgium Marlon Colpaert 7:39.70
6 Finland Kasper Hirvilampi 7:42.09Namn: Rådasiöregattan 13-14 augusti Länk till annan webbplats.

Publicerad: 12 SEP 2022 08:42

Uppdaterad: 12 SEP 2022 08:42

Rubrik på sidan: Rådasiöregattan 13-14 augusti

Ingress:

En liten trupp bestående av juniorerna Clementina och Linus, samt undertecknad som ledare, tävlade på Rådasiöregattan i Mölndal 13-14 augusti två veckor innan SM/JSM. Båda roddarna tävlade i singelsculler. Clementina i Junior A och B, och Linus i Junior B.

För Linus blev det andraplatser både på lördagen och på söndagen. Han rodde modigt, och vågade köra hårt redan från början. Det räckte dock inte hela vägen mot roddare som var mycket större än honom. Två bra insatser av Linus. Clementina kom på tredje och sista plats i hennes första junior A-singellopp någonsin, det på lördagen. Därefter gick hon ut och vann junior B-loppet. På söndagen sparade hon sig i B-finalen i Junior A, då hon hade junior B-loppet strax efteråt. Där slutade hon på en fjärdeplats.Namn: Rapport från Ryrsjöregattan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 07 JUN 2022 14:06

Uppdaterad: 07 JUN 2022 14:06

Rubrik på sidan: Rapport från Ryrsjöregattan

Ingress: I helgen, 4-5 juni, arrangerades den första Ryrsjöregattan sedan 2019 och det börjar äntligen kännas som att svensk rodd har kommit ut på andra sidan av pandemin.

Även om startfältet var märkbart mindre än innan pandemin, vilket framförallt märks av i de stora båtklasserna och motionärerna, så var det en fantastiskt positiv upplevelse att se alla roddare, ledare, arrangörer och domare på plats igen.

Hammarby reste med en trupp om nio roddare som varierar i ålder och erfarenhet från 15 till närmare 40 år, från elit till förstaårsroddare.

Först ut var Benoît och Ahmet i singelsculler herrar senior där de hamnade i samma försök. Ahmet rodde hem en komfortabel vinst framför Hugo Nerud (MRK) och de två tog sig vidare till A-final. Benoît fick svårt att hänga med i ett startfält med nästan bara landslagsroddare och blev tyvärr utslagen direkt utan möjlighet till uppsamling då ”dansk heatordning” tillämpades. I finalen tog Ahmet hem segern före Hugo Nerud (MRK) och Eskil Borgh (SRF) efter att ha gjort en stark forcering mellan 500 och 1500 meter genom en blåsig bana, varpå han kunde kontrollera loppet in i mål.

Clementina gjorde premiär på tävling i bana när hon rodde försök i singelsculler damer junior B. Clementina imponerade stort i sin singel och tog sig vidare till A-final med en tredjeplats. Tyvärr välte hon strax efter start i sin final och fick hjälp av räddningsbåten att ta sig in till bryggan igen och premiären slutade med DNF. Linus tur i singelsculler herrar junior B, vilket var en direktfinal med fem båtar anmälda. Tyvärr fick även Linus problem när en av årorna lossnade ur svirveln strax efter start. Han lyckades hålla sig kvar i båten och kunde få hjälp av räddningsbåten att sätta fast åran igen så att han kunde ro i mål långt efter övriga startfältet, men intrycken på land var att han inte såg ut att vara långsammare än konkurenterna. Nya tag imorgon då linus möter samma startfält igen.

Efter att ha fått på sig torra kläder, brutit ihop och samlat ihop sig igen var det nu dags för Clementina att ro dubbelsculler damer junior A tillsammans med Nina Jutterström (SIF). Även Rosie och Leonora skulle ro i det loppet, då de var den enda besättningen som var anmäld i dubbelsculler damer senior, och fick dispens att ro mot juniorerna istället. Det blev en kamp ända in till mållinjen mellan klubbkamraterna om andraplatsen och till slut var det Clementina och Nina som tog andraplatsen med Rosie och Leonora strax bakom. En välbehövligt bra avslutning på dagen för Clementina och Nina.

Sista loppet för dagen var herrarnas fyrsculler som utgjordes av Henrik, Benoît, Felix och Jonas. Jonas som kom till klubben på prova-på initiativet i vintras och har tränat med oss sedan dess, började ro i våras och gör tävlingspremiär. Fyra båtar kom till start och Hammarbys herrar rodde in på fjärde plats efter en bra insats sett till besättningens förutsättningar.

Söndag och chans till revansch och nya fina prestationer. Clementina är först ut och ror återigen in på tredje plats i försöket vilket tar henne till A-final. Den här gången går starten bättre i finalen trots betydligt blåsigare väder och Clementina hänger med fältet på ett bra sätt och går i mål på en sjätte plats.

Dubbelsculler master 1000m såg tre Hammarbybåtar på startlinjen med Benoît och Felix, Henrik och Jonas samt Rosie och Leonora. Det blev ett tajt lopp ända in på mållinjen igen där Felix och Benoit kom trea, Rosie och Leonora blev femma och Henrik och Jonas rodde in på sjätte och sista plats. Linus ror ett jättebra lopp i singelsculler HJB där han slåss om andraplatsen, men tyvärr missar med någon sekund. Men vilken revansch efter lördagens lopp! Clementina och Nina ror dubbelsculler DJA även idag och får starkt motstånd av äldre landslagsjuniorer men ror in på en tredje plats. Tjejerna upplever att både start och raceplan varit bättre än dagen innan och att de gjort positiva framsteg i sitt andra lopp tillsammans.

Landslagets roddare som rodde singelsculler på lördagen ror dubbelsculler på söndagen och Ahmet paras ihop med Mattias Johansson (MRK), precis som på Årungen. Den här gången får de till rodden tillsammans på ett bättre sätt och vinner klart före Emil Freudenthal och Hugo Nerud från (MRK). Benoît är sist ut, med singelsculler Master 1000m, och här får han ett betydligt roligare lopp än igår. Benoît är mitt i fältet och slåss om positioner hela loppet och tar sig i slutändan in på en tredje plats.

Det är en grupp trötta men glada roddare och ledare med många nya erfarenheter och lärdomar som rullar hem mot Stockholm och Jönköping. Hammarby Rodd tackar arrangören för en väl genomförd tävling och alla motståndare för bra lopp under helgen. Vi ses snart igen!Namn: Världscupen i Belgrad Länk till annan webbplats.

Publicerad: 07 JUN 2022 09:58

Uppdaterad: 07 JUN 2022 09:58

Rubrik på sidan: Världscupen i Belgrad

Ingress: 26-28 maj hölls årets första världscup i Belgrad, Serbien, och Hammarbys Ahmet Rapi var uttagen att representera Sverige i singelsculler herrar lättvikt.

Tävlingarna började på fredagen med försöksheat och Ahmet lämnade ingenting åt slumpen. Han gick ut hårt i ledning och avvärjde sedan ett antal attacker bakifrån och gick i mål som segrare. Därmed kvalificerade han sig direkt till lördagens A-final.

Lördag och dags för A-final. Ahmet är en av favoriterna efter sitt starka försöksheat och World rowing sänder tävlingen live. Efter starten går spanjoren och polacken ut hårt och satsar allt på att chocka motståndet, men Ahmet och de andra har is i magen och efter 1000m är det Ahmet Rapi, Tibo Vyvey (Bel) och Rajko Hrvat (Slo) som slåss om de tre första platserna. Ahmet kämpar hårt men de andra två visar sig starkare för dagen och Ahmet vinner till slut brons.

Detta är Ahmets första internationella medalj och blott tredje världscupstävling. Vi är obeskrivligt stolta över Ahmets insatser och ser fram emot att följa Ahmets framfart på sommarens tävlingar.Namn: Forsommerkapproingen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 07 JUN 2022 09:54

Uppdaterad: 07 JUN 2022 09:54

Rubrik på sidan: Forsommerkapproingen

Ingress: 7-8 maj hölls den årliga Forsommerkapproingen på norska Årungen.

Ett bra tillfälle för svenska roddare att mäta sig mot våra norska konkurenter inför säsongen, och Hammarbys Ahmet Rapi var på plats med landslagets SRT24-grupp, som testade alla sina roddare först i singel på lördagen och sedan i dubblar på söndagen.

Ahmet visade bra fart i sin singel när han rodde in på en fjärdeplats i A-finalen och blev därmed bäste svensk på plats. Detta trots att han (som är lättviktare) tävlade i öppen klass.

Söndagens dubbellopp rodde Ahmet tillsammans med Mattias Johansson från Mölndals RK. De tävlade även nu i öppen klass och fick tufft motstånd av större och tyngre roddare och rodde till slut in på en 5:e plats i A-finalen.

Ahmets insatser under helgen ledde till att han blev uttagen till att representera Sverige på årets första World Cup i Belgrad i slutet av maj. Vi gratulerar Ahmet till framgångarna!Namn: Vårens roddkurs Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 MAJ 2022 17:32

Uppdaterad: 03 MAJ 2022 17:32

Rubrik på sidan: Vårens roddkurs

Ingress: Uppdatering: Kursen är fullsatt. Mejla kurs@hammarbyrodd.se om du vill få info när nästa kurs startar.Namn: Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 25 APR 2022 15:25

Uppdaterad: 25 APR 2022 15:25

Rubrik på sidan: Bajen Rowing Race

Ingress: Efter två års pandemiuppehåll så var äntligen Bajen Rowing Race tillbaka.

Fyra föreningar från distriktet deltog, och förutom Hammarby så var det Stockholms RF, Akademiska RF och Uppsala Akademiska RS. Deltagandet var klart lägre än senast, rekordåret 2019, men det kändes talande att i återstarten efter pandemin så var nybörjar/motionsklassen klart störst. Dagen bjöd på bitvis friska nordliga sid- och motvindar som inte verkade störa roddarna så mycket i deras stabila båtar.

I femkilometersloppet var det SRF på både första och andra plats, före Akademiska, Hammarby och Akademiska igen. I seniorloppet över 11 km fick UARS på herrsidan lyfta Harry Franzéns vandringspokal för första gången sedan 2008. Och på damsidan fick ett Hammarby utan motstånd sin inteckning i Årstafruns vandringspokal för första gången på 15 tävlingar.

Ett stort tack till alla föreningar som kom, till alla funktionärer som anordnade en mycket bra tillställning, och till alla som kom och hejade. Det är roligt att äntligen vara tillbaka på banan igen.

Resultat

Nybörjare/motion 5 km
1 Stockholms RF Jan Mundorf, Carl Lentz, David Andrew, Jeremy Hale, x Elizabeth "Liz" Elder 23:08
2 Stockholms RF Ole Neumann, Sebastian Pettersson, Simon Davies, Gian Wick, x Daniel Svenér 23:27
3 Akademiska RF Mayank Sewlia, Ólavur Egholm, Graham Kirn, Joseph Sentís, x Joseph McCabe 24:31
4 Hammarby Rodd Jonas Ström Seez, Georgia Kloufa, Tomek Jansson, Henrik Andersson, x Benoît Dessirier 26:04
5 Akademiska RF Jon Lopetegui, Alp Ates, Simge Ates, Marret Teyka, x Fredrica Posse 27:58

Damer 11 km
1 Hammarby Rodd Malin Sundström, Emma Söderman, Rosie Russell, Leonora Gašpar, x Benoît Dessirier 1:10:04

Herrar 11 km
1 Uppsala Akademiska RS Oliver Degerstedt, David Edberg Landeström, Filip Marković, Edvin Ludvigsson, x Julia Hoigt 54:39
2 Uppsala Akademiska RS Gabriel Werr, Henning Henschel, Erik Lewin, Hans Lejdegård, x Hugo Cassel Hallberg 1:00:36Namn: Träning som vanligt i påsk Länk till annan webbplats.

Publicerad: 14 APR 2022 12:11

Uppdaterad: 14 APR 2022 12:11

Rubrik på sidan: Träning som vanligt i påsk

Ingress: Den öppna träningen pågår som vanligt under påskhelgen. Observera att utomhussäsongen har startat i Hammarby Rodd, vilket innebär rodd på vattnet (så länge vädret tillåter).

Påskafton 16 april, 09:00 - Rodd (eller valfri aktivitet)
Påskdagen 17 april, 10:00 - Styrketräning för damer (herrar kan också träna, tex roddmaskin, så länge de inte tar upp redskapen i gymmet)
Annandag påsk 18 april, 18:00 - Rodd (eller valfri aktivitet)

Roddpassen startar på angivet klockslag. Den som kommer sent riskerar att få stanna kvar på land.Namn: Mer information inför årsmötet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 04 APR 2022 18:02

Uppdaterad: 04 APR 2022 18:02

Rubrik på sidan: Mer information inför årsmötet

Ingress: Länk för att följa årsmötet på distans, och förslag på 2023 års avgifter.

Förslag på förenkling / höjning av avgifter fr.o.m. 2023

De nuvarande avgifterna innebär att vi har 16 olika kategorier av avgifter, samt oskrivna regler för tillfälligt medlemskap. Detta försvårar administrationen och kommunikationen till medlemmar. De förändringar vi nu föreslår tar bort överlappande rabatter och ser till att alla betalar utifrån förmåga samt hur mycket de kan använda klubben, inte hur länge de varit i klubben. Den enda förändringen i ordinarie priser är en höjning för vuxna tränande medlemmar från 1450 till 1500 kr.

Avgifter medlemskap (utan att vara tränande medlem):

- Medlem junior, 0-18 år: 100 kr

- Medlem: 200 kr

Träningsavgift för kalenderåret (som inkluderar även medlemskap i föreningen):

- Tränande medlem junior, 0-18 år: 750 kr

- Tränande medlem, reducerat pris (studerande, pensionärer över 65 år, arbetslösa): 1200 kr

- Tränande medlem: 1500 kr

Tillträde med avvikande datum och tillfälligt medlemskap:

- Ingen träningsavgift betalas vid tillträde efter 15 november för innevarande året.

Vid tillträde efter 1 juli för innevarande år betalas 500 kr för juniorer (≤18 år) och 1000 kr för seniorer (>18 år). Reducerat pris tillämpas inte.

Tillfälligt medlemskap kan beviljas för personer som är i Sverige eller Stockholm mer än 1 månad i rad, dock mindre än 6 månader. Om man tränar med oss tillfälligt, så betalar man ett engångsbelopp på 750 kr som täcker både medlems- och träningsavgifter.

Följa årsmötet via länk

Med följande länk kan man följa årsmötet digitalt. Det är endast möjligt att rösta och yttra sig om man är på plats i båthuset.

Microsoft Teams-möte

Klicka här för att ansluta till mötet Länk till annan webbplats.

Läs mer Länk till annan webbplats. | Mötesalternativ Länk till annan webbplats.Namn: Två SM-guld och svenskt rekord! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 03 APR 2022 16:08

Uppdaterad: 03 APR 2022 16:08

Rubrik på sidan: Två SM-guld och svenskt rekord!

Ingress: Det blev SM-guld till Ahmet Rapi och Malin Sundström, och nytt svenskt rekord för Ahmet, när Inomhus-SM avgjordes i Jönköping i helgen.

Den här mästerskapshelgen inleddes idag av Clementina Orsi, i Junior B-loppet (1000m), som gjorde en riktig krigarinsats. Efter att ha gått ut lite för hårt svajade krafterna efter halva loppet men Clementina bet ihop och pressade ner spliten ända in i mål på 4:03.6. Erik Rapi ställde upp på 250m i junior D och slog nytt personligt rekord på distansen. 1:02.6.

Ahmet Rapi följde upp med ett fantastiskt starkt lopp i Herrar senior lättvikt (2000m) på 6:11.6. Efter att ha legat stabilt på 1:34 de första 1500m släppte han alla spärrar och spurtade de sista 500 för sitt officiella svenska rekord! Det gamla har stått som inofficiellt rekord på "6:13" sedan 90-talet.

Malin Sundströms tur att ro 2000m. Med det senare 500-loppet som huvudmål var Malins plan att ro ekonomiskt och spara på krafterna. Efter att ha rott stabilt genom större delen av loppet spurtade hon sista och lät kroppen känna på 500-fart

Ahmet rodde också 1000m student innan pausen. Osäker på hur mycket kraft som fanns kvar i benen rodde han konservativt. När han kände att krafterna fanns mot slutet spurtade han samtidigt som ledaren i loppet kroknade och det blev en spännande avslutning på loppet som gav en silverpeng till Ahmet, bara 1 sekund efter vinnaren Eric Ehrenberger för Chalmers. Efter lunchpausen var det dags för 500m för Ahmet som fick hårt motstånd från tungviktarna på den korta distansen. På stumma ben rodde Ahmet in på 1.25.4 som räckte till 6e plats.

Så dagens sista lopp och Malins huvudmål. 500m damer senior. Malin resonerade att hennes styrka just nu ligger i musklerna snarare än flås och ökade därför motståndet på maskinen. Hon gjorde därpå ett mycket starkt och konsekvent lopp och vann klart varpå hon blev Svensk Mästare för andra gången i karriären.

Merparten av truppen åkte därefter hem till Stockholm igen, men tävlingarna fortsatte på söndagen med maraton och ergathlon. Ahmet tävlade i ergathlon, där atleterna ska göra 500m stakmaskin, 500m roddmaskin och 1000m cykel i följd. Där blev han tvåa bakom Anders Backéus från Vaxholm. Vi har haft en fantastisk helg med två SM-guld, flera starka och lärorika lopp och massor av kära återseenden efter corona.

Resultat

FM, 1x Damer Junior B 1000m

1 Kungälvs RK Märta Karlsson 03:46,2

2 Landskrona RK Elin Gren 03:51,8

3 Mölndals RK Moa Karlsson 03:53,3

4 Mölndals RK Agnes Fredriksson 03:56,9

5 Kungälvs RK Maja Karlsson 03:59,4

6 Sollerö IF Märta Boork 04:00,1

7 Uddevalla RK Tilde Ström 04:01,8

8 Mölndals RK Alicia Sjöström 04:02,6

9 Hammarby Rodd Clementina Orsi 04:03,6

10 Mölndals RK Alice Mosslund 04:09,9

11 Kungälvs RK Klara Nyman 04:16,6

12 Halmstads RK Tindra Strand 04:23,5

13 Uddevalla RK Alice Magnusson 04:29,4

1x Pojkar Ungdom D 250m

1 Mölndals RK Wilmer Karlsson 00:57,7

2 Landskrona RK Teo Ekström 00:58,1

3 Mölndals RK Alfred Krantz 01:01,8

4 Hammarby Rodd Erik Rapi 01:02,6

5 Kungälvs RK Agnes Corneliusson 01:06,8

6 Mölndals RK Carl Wik-Gyllensten 01:11,3

SM, 1x Herrar Senior Lättv. 2000m

1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 06:11,6

2 Mölndals RK Mattias Johansson 06:24,5

3 Norrköpings RK Emil Folkesson 06:41,3

4 Akademiska RF William Joesph McCabe 07:13,0

SM, 1x Damer Senior 2000m

1 Akademiska RF Clara Hamell 06:59,7

2 Akademiska RF Nina Wettstein 07:14,4

3 Hammarby Rodd Malin Sundström 07:28,4

4 UARS Julia Hoigt 07:34,8

5 Kungälvs RK AnnLouise Johansson 08:18,5

SM, 1x Herrar Senior 500m

1 Vaxholms RF Marcus Janback 01:16,6

2 NIRF Christofer Öhrvall 01:19,0

3 Vaxholms RF Anders Backéus 01:19,8

4 Akademiska RF Erik Bröte 01:22,1

5 Helsingborgs RK Christopher Berg 01:22,8

6 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 01:25,4

7 Christofer Aronsson 01:26,3

8 UARS Filip Markovic 01:31,1

SM, 1x Damer Senior 500m

1 Hammarby Rodd Malin Sundström 01:32,8

2 UARS Julia Hoigt 01:44,8

Ergathlon Herrar

Final A

1 Vaxholms RF Anders Backeus 04:39,5

2 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 05:09,3

Fullständig resultatlista: https://regatta.time-team.nl/swedish-indoor/2022/results/events.php Länk till annan webbplats.Namn: Städdag 10 april Länk till annan webbplats.

Publicerad: 24 MAR 2022 17:38

Uppdaterad: 24 MAR 2022 17:38

Rubrik på sidan: Städdag 10 april

Ingress: Söndagen den 10 april, kl. 10:00, är det dags för vårens städdag.

Alla aktiva uppmanas härmed att komma ner och hjälpa till att få huset och tomten i ordning. Men bara om ni är symtomfria. Klubben bjuder som vanligt på lunch för de som har hjälpt till. Erfarenheten från tidigare städdagar rekommenderas dock att man tar med sig något lätt mellanmål ifall lunchen blir sen. Oömma och varma kläder rekommenderas.

Under städdagen kommer omklädningsrummen tömmas. Alla kläder som inte ligger i påsar märkta med namn kommer att rensas ut. Även skor ska vara märkta med namn.Namn: Information inför årsmötet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 20 MAR 2022 20:00

Uppdaterad: 20 MAR 2022 20:00

Rubrik på sidan: Information inför årsmötet

Ingress: Valberedningen presenterar sitt förslag och revisorerna ger sin berättelse. Samt info om deltagande på distans.

Valberedningen

Inför Hammarby IF Roddförenings årsmöte den 5 april 2022 är detta valberedningens förslag:

Ordförande, 1 år
Hanna Pingry – nyval

Ledamöter, 2 år
Bengt Lindström – omval
Henrik Persson – omval
Alexandra Börjesson – nyval

Ledamot fyllnadsval, 1 år
Niclas Skagstedt – nyval

Suppleanter, 1 år
Nicklas Dackheden – omval
Mats Eriksson – nyval
Anders Joelsson – nyval


Vidare förslag:
Årsmötets ordförande: Claes Friström
Årsmötets sekreterare: Daniel Gerhardson
Revisorer: Nils Carlin och Bertil Johnsson

Vi tackar de avgående styrelsemedlemmarna Anders Haulin som har varit ledamot och Nikolas Pivac som har varit suppleant, samt Anders Joelsson som nu lämnar posten som föreningens ordförande. Stort tack för väl utfört arbete!


Valberedningen består av:
William Tassel (sammankallande)
Lisa Backman
Andrea Fiene (styrelsens representant)

Revisionsberättelse

Revisorerna Nils Carlin och Bertil Johnsson lämnar följande revisionsberättelse:

< Revisionsberättelse [pdf] > Länk till annan webbplats.

Information om årsmötesdeltagande på distans

Yttranden och röstning kommer endast vara möjligt om man är på plats i båthuset. Följer man årsmötet på distans via länk så kan man bara titta.

Länk för att följa mötet på distans kommer att publiceras på hemsidan lite längre fram.Namn: Guld på Nordiska mästerskapen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 19 MAR 2022 18:25

Uppdaterad: 19 MAR 2022 18:25

Rubrik på sidan: Guld på Nordiska mästerskapen

Ingress: Nordiska mästerskapen avgjordes idag, virtuellt, och det blev ett NM-guld till Hammarbyroddare

En tävlingsform som vi har vant oss vid under pandemin är virtuella roddmaskinstävlingar. Nästa tävling, SM, avgörs fysiskt på en plats men NM roddes på hemmaplan idag.

Ahmet Rapi blev Nordisk mästare i lättviktsklassen på 06:15,3. Han försvarade sin titel från förra året. Malin Sundström gjorde comeback efter två års tävlingsfrånvaro och presterade långt över sina egna förväntningar. Linus Gerhardson och Clementina Orsi är junior B-roddare, vilket i Sverige innebär distansen 1000m. Här var de dock hänvisade till 2000m, en distans som de aldrig testat skarpt förut. Båda roddarna gjorde mycket bra prestationer.

Nästa tävling, säsongens sista på roddmaskin, är Svenska mästerskapen i Jönköping 2-3 april.

Resultat

Herrar U16 2000m
1 Litauen Kristupas Kiseliovas 07.03,8

2 Drammen RK Sean Luca Kaper 07.06,4

3 Holstebro RK Noah Baltser Lyngaard 07.09,4

4 SÍF John Magnusarson 07.18,2

5 Bergens RK Kristian Strand Jensen 07.25,2

6 Bærum RK Michael Thor Aasgaard 07.34,2

7 Bergens RK Håkon Mjelde 07.54,8

8 Hammarby Rodd Linus Gerhardson 08.30,4

9 Drammen RK Tobias Bo Rasmussen 09.07,5

10 Drammen RK Fredrik Melbye 09.18,7

Damer U17 2000m

1 Drammen RK Maria Stendal 07.26,5

2 Litauen Augustė Šablinskaitė 07.32,0

3 Bergens RK Malin Haram-Hundven 08.08,6

4 Bærum RK Kaja Josefine Munthe 08.09,3

5 Holstebro RK Naja Noer Normann Andersen 08.10,4

6 Holstebro RK My Alberte Schaaf 08.22,4

7 Drammen RK Ingeborg Hermansen Fossum 08.24,6

8 Hammarby Rodd Clementina Orsi 08.35,0

9 Bergens RK Guro Andersen Buck 08.38,2

10 Bergens RK Sofie W. Alvheim 08.54,9

11 BRK Matilde Myklatun 08.57,9

12 Bergens RK Agda Isabell Døsen-Johannessen 09.11,4

Damer Senior 2000m

1 Gym36 Lene Beisland 07.05,9

2 Hammarby Rodd Malin Sundström 07.23,5

Herrar Senior lättv. 2000m

1 Hammarby Rodd Ahmet Rapi 06.15,3
2 Aarhus RK James Dodd 06.24,0
3 RK Furesø Max Emde 06.48,4
4 DSR Emil Thranholm 07.15,1
5 Malmö RK Magnus Strömsnäs 07.35,6

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.Namn: Inbjudan till Bajen Rowing Race Länk till annan webbplats.

Publicerad: 11 MAR 2022 08:57

Uppdaterad: 11 MAR 2022 08:57

Rubrik på sidan: Inbjudan till Bajen Rowing Race

Ingress: Efter två års coronauppehåll är äntligen Bajen Rowing Race tillbaka! Välkomna söndagen den 24 april.Namn: VM-brons på roddmaskin Länk till annan webbplats.

Publicerad: 28 FEB 2022 13:11

Uppdaterad: 28 FEB 2022 13:11

Rubrik på sidan: VM-brons på roddmaskin

Ingress: VM-brons på roddmaskin till hammarbyaren Ahmet Rapi

Roddmaskins-VM avgjordes 25-26 februari och hölls virtuellt, vilket betyder att alla satt var som helst i världen och rodde, uppkopplade till internet. Ahmet rodde i herrarnas lättviktsklass över 2000m, och blev trea på den fantastiska tiden 06:13,9. Exakt samma tid han gjorde på SM för drygt ett år sedan.

Resultat


1x Herrar Senior lättv. 2000m
1 GER Florian Roller 06:07.6
2 ALG Sid Boudina 06:13.0
3 SWE Ahmet Rapi (Hammarby) 06:13.9
4 URU Bruno Cetraro 06:22.9
5 IRQ Mohammed Riyadh Al-Khafaji 06:24.0
6 MAC Chu Ming kun 06:58.1
7 EGY Ahmed Abdelazim 06:59.6
8 EGY Mohamed Ayman Mostafa 07:18.1

Fullständig resultatlista >> Länk till annan webbplats.Namn: Kallelse till årsmöte 5 april Länk till annan webbplats.

Publicerad: 01 FEB 2022 11:15

Uppdaterad: 01 FEB 2022 11:15

Rubrik på sidan: Kallelse till årsmöte 5 april

Ingress: Hammarby IF Roddförenings årsmöte kommer att hållas tisdagen den 5 april kl. 19:00 i båthuset. Det kommer även ges möjlighet att ansluta digitalt.

Detaljer om hur man ansluter digitalt kommer publiceras här på hemsidan i god tid innan mötet. Styrelsen tar stöd av Riksidrottsförbundets “Vanliga frågor om corona och idrott” för att genomföra årsmötet efter mars månads slut, i förhoppning om att den senaste pandemivågen hinner avta och att detta kan möjliggöra deltagande på plats för så många medlemmar som möjligt (styrelsen planerar även att föreslå en stadgeändring för att kunna hantera situationer som dessa i framtiden).

Kallelse och dagordning finns länkat här nedan. Alla medlemmar boendes i Sverige kommer även att få en skriftlig kallelse per brev innan årsmötet. Efter årsmötet bjuder vi på middag.

Valberedningens förslag kommer att finnas tillgängligt här på vår hemsida.

Kallelse och dagordning för årsmöte [pdf] Länk till annan webbplats.

Motioner till årsmötet (se §16 i stadgarna Länk till annan webbplats.) skall vara styrelsen tillhanda senast den 8 mars.

Skicka till e-post:
info@hammarbyrodd.se

eller adress:

Hammarby Rodd

c/o Anders Haulin

Rabarbergatan 8

754 49 Uppsala


En motion till årsmötet böra vara en fråga som berör föreningen och alla dess medlemmar och som inte kan beslutas på ett styrelsemöte. Motionen bör innehålla ett konkret förslag för stämman att ta ställning till. Det är lätt att skriva en motion. Tänk på att skriva kortfattat och använd ett enkelt språk som inte kan missuppfattas. Ta endast upp ett ämne per motion, det går bra att lämna in flera motioner om du har flera ämnen som du vill behandla.

1. Rubrik. Börja med en rubrik som talar om vad motionen handlar om.

2. Vad vill du att föreningen ska göra? Beskriv anledningen till att denna motion behöver ställas. Ange relevant bakgrundsfakta, dels för att tydliggöra problemet men också för att underlätta för dem som senare läser motionen och beslutar i ärendet.

3. Syfte (motivering). Skriv en text som berättar varför du tycker som du gör.

4. Att-satser. Jag/vi föreslår därför att föreningsstämman beslutar att:...

5. Avslutning. Du ska alltid avsluta din motion med att skriva ort och datum då du skrev din motion, och underteckna med ditt namn. Vid motion via e-post går det bra med digital signering eller signering på papper i efterhand.

Styrelsen kommer till årsmötet att avge skriftligt yttrande över inkomna förslag.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Henrik Persson

Sponsorer